Τα υπέροχα Μπλε της Χριστίνας Δάρρα!

30/05/2022 • ART

“ΤΑ BLE” είναι ο τίτλος της νέας ατομικής έκθεσης της Χριστίνας Δάρρα που θα εγκαινιαστεί αύριο Τρίτη 31 Μαΐου, στην Gallery Genesis, σε Καλλιτεχνική Διεύθυνση και Επιμέλεια του Γιώργου Τζάνερη. Η Χριστίνα Δάρρα επιλέγει το μπλε είναι ως ένα μεταφυσικό χρώμα. “Είναι παντού γύρω μας αλλά δεν μπορούμε να το κρατήσουμε στα χέρια μας”, όπως λέει η ίδια.


Είναι το χρώμα του ουρανού που μας περιβάλλει, είναι το χρώμα της θάλασσας. Ο πλανήτης μας από μακριά φαίνεται σαν ένας μπλε βόλος. Παρόλα αυτά το μπλε χρώμα είναι σπάνιο στα φυτά και στα ζώα.
Το μπλε είναι το χρώμα της ψυχής, της ελπίδας αλλά ταυτόχρονα της μελαγχολίας. Έχει την ιδιαιτερότητα σαν χρώμα να είναι και ψυχρό αλλά και θερμό.

Το μπλε είναι το χρώμα των ονείρων μας, το χρώμα που κουβαλάει ο καθένας μέσα του, ως το απόθεμα της συναισθηματικής του εξέλιξης. Το μπλε είναι η δική μου βαλίτσα” καταλήγει η Χριστίνα Δάρρα.

 

Χριστίνα Δάρρα

It’s good to knοw: Η Χριστίνα Δάρρα γεννήθηκε στην Αθήνα το 1968. Σπούδασε ζωγραφική και σχέδιο στην Ecole Nationale Superieure des Beaux Arts στο Παρίσι 1986-1990,  στο ατελιέ του Vladimir Velickovic. Επίσης χαρακτική στο Central St Martins college of art and design 1990-1991 με τον Norman Ackroyd. Μετά από 25 χρόνια εικαστικής πορείας στην Αθήνα μετοίκισε στην Μελβούρνη της Αυστραλίας όπου ζει κι εργάζεται ως interdisciplinary εικαστικός και σχεδιάστρια κοσμημάτων. Το έργο της κινείται στο όρια της ελαφριάς σοβαρότητας, χωρίς δέσμευση από τα υλικά. Οι ενότητες της δουλειάς της κινούνται συνήθως γύρω από μια ποιητική φράση, που προσεγγίζουν την σκοτεινή πλευρά των πραγμάτων με πολύ χρώμα και χιούμορ.
Το 2021 ολοκλήρωσε ένα Masters on Contemporary art στο Victorian College of the arts στο Melbourne University. Έχει συμμετάσχει σε πλήθος ομαδικών εκθέσεων και γύρω στις 25 ατομικές στην Αθήνα και στην Μελβούρνη.
Με την Genesis Gallery συνεργάζεται από το 2013 με 4 ατομικές:  Tangram, Life is like an ice cream, One thing a day, και One thing a day the Australian way, και 6 ομαδικές.

Διάρκεια έκθεσης: 31 Μαΐου έως 11 Ιουνίου 2022

Gallery Genesis.
35 HARITOS Street,
Kolonaki

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Show Buttons
Hide Buttons