ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Tα Θυρανοίξια του Ι. Ν. Αγίας Άννης, στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ»

Με μια κατανυκτική τελετή, παρουσία της Α. Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου, του Μακαριώτατου Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεόδωρου Β’ και του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, πραγματοποιήθηκαν τα Θυρανοίξια του Ι. Ν. Αγίας Άννης, στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ».

Ι. Ν. Αγίας Άννας

Η εκκλησία, η οποία αποτελεί μια δωρεά της οικογένειας Βαρδή Ι. Βαρδινογιάννη, στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων είναι αφιερωμένη στην Αγία Άννα και θα εορτάζει στις 9 Δεκεμβρίου.
Την ακολουθία του αγιασμού τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδας κ. Συμεών, ενώ αμέσως μετά ο Διοικητής των Νοσοκομείων Παίδων «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ» και «Π.&Α. ΚΥΡΙΑΚΟΥ» κύριος Μανώλης Παπασάββας σε μια σύντομη αλλά συγκινητική ομιλία ευχαρίστησε την οικογένεια Βαρδινογιάννη και προσωπικά τον κύριο Βαρδή Ι. Βαρδινογιάννη, τον οποίο χαρακτήρισε «μεγάλο ευεργέτη του Νοσοκομείου».
Σε ένδειξη αναγνώρισης της μεγάλης και συνεχούς του προσφοράς στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων, ο Διοικητής απένειμε στον κύριο Βαρδή Ι. Βαρδινογιάννη τιμητική πλακέτα την οποία παρέλαβε η σύζυγός του κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη.

Μανώλης Παπασάββας, Μητροπολίτης Φθιώτιδας κ. Συμεών, Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος

Η Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη υποδέχεται τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Η Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη υποδέχεται την Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως

Η πρωταθλήτρια ξιφασκίας Έφη Βλάμη, και αποθεραπευμένο παιδί της ΕΛΠΙΔΑΣ, προσφέρει ένα δώρο στην Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη

Λιάνα Κανέλλη, Νίκη Κεραμέως, Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Προκόπης Παυλόπουλος, Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

Η Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη με την οικογένεια της ΕΛΠΙΔΑΣ αμέσως μετά τον Αγιασμό

«Αυτό το εκκλησάκι ας είναι ένα καταφύγιο παρηγοριάς, ανακούφισης και ελπίδας για τα παιδιά που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο μας και για τους γονείς τους. Είναι αφιερωμένο στην Αγία Άννα, τη μητέρα της Παναγίας. Ελπίζω ολόψυχα να φωτίσει και να γαληνέψει τις ψυχές εκείνων που το έχουν ανάγκη» δήλωσε συγκινημένη, αμέσως μετά την τελετή, η Πρόεδρος του Σωματείου «ΕΛΠΙΔΑ» κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη.

Φωτογραφίες: Studio Panoulis

error: Content is protected !!