«Τα παιδιά είναι η “Ελπίδα” για το μέλλον» του Συλλόγου ΕΛΠΙΔΑ στο Κολλέγιο Αθηνών- Κολλέγιο Ψυχικού!

15/01/2018 • LIFESTYLE

Την πρώτη του εκδήλωση για το 2018 διοργάνωσε ο Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ» το Σάββατο που μας πέρασε  στο κατάμεστο Θέατρο του Κολλεγίου. Η εκδήλωση με τίτλο «Τα παιδιά είναι η “Ελπίδα” για το μέλλον» περιλάμβανε συναυλία με την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, την College Symphony Orchestra και τη Χορωδία Κολλεγίου Αθηνών και Κολλεγίου Ψυχικού.

Την εκδήλωση άνοιξαν με ομιλία τους ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνοαμερικανικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος, κύριος Νίκος Τσαβλίρης και η Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ» κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη.

Νίκος Τσαβλίρης, Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη

Ο κύριος Τσαβλίρης καλωσόρισε το κοινό και τους συντελεστές εκ μέρους του Κολλεγίου και μίλησε για τη σημασία της εκδήλωσης. Όπως είπε χαρακτηριστικά ήταν «Μια εκδήλωση πολύπλευρα σημαντική. Σημαντική γιατί είναι εκδήλωση του συλλόγου ΕΛΠΙΔΑ και σημαντική επίσης για ένα ιδιαίτερο μήνυμα το οποίο εκπέμπει. Το αγκάλιασμα της τέχνης και της κοινωνικής ευποιίας…».

Στη συνέχεια η κυρία Βαρδινογιάννη μίλησε εκ μέρους των διοργανωτών και ευχαρίστησε θερμά τους συντελεστές και το κοινό που κατέκλυσε με ενθουσιασμό το Θέατρο του Κολλεγίου. Επίσης μίλησε με συγκίνηση για τους μαθητές που συμμετείχαν στην εκδήλωση και για το μήνυμα που στέλνουν στα παιδιά της ΕΛΠΙΔΑΣ: «Το Κολλέγιο και ο Σύλλογος ΕΛΠΙΔΑ, εκτός από τη στενή τους μακροχρόνια συνεργασία, έχουν κοινές αξίες και αρχές με επίκεντρο την  προσφορά στον συνάνθρωπο και στην πατρίδα και με όχημα την ψυχική και σωματική υγεία, την παιδεία και την καλλιέργεια, τον πολιτισμό και τον ανθρωπισμό. Αισθάνομαι πολύ υπερήφανη για όλους τους μαθητές που συμμετέχουν στη συναυλία και για όσους βρίσκονται στις θέσεις θεατών, καθώς και για τους μαθητές από όλα τα μέρη της Ελλάδος, που αγωνίζονται για άλλα παιδιά, που υπηρετούν τον εθελοντισμό και την κοινωνική αλληλεγγύη και που έχουν οράματα για έναν καλύτερο κόσμο. Τα παιδιά είναι η ελπίδα μας. Η σημερινή συναυλία, με την μοναδική σύμπραξη μικρών και μεγάλων, ταλαντούχων παιδιών και καταξιωμένων μουσικών, της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ, της College Symphony Orchestra και της Χορωδίας του Κολλεγίου Αθηνών και Κολλεγίου Ψυχικού, με τις όμορφες μελωδίες και τις αγγελικές φωνές των μαθητών, ενώνει τις καρδιές μας και στέλνει το πιο ελπιδοφόρο μήνυμα συμπαράστασης στα παιδιά που μάχονται για την ζωή τους».

H College Symphony Orchestra και η Χορωδία Κολλεγίου Αθηνών και Κολλεγίου Ψυχικού, μάγεψαν και συγκίνησαν το κοινό που έσπευσε το βράδυ του Σαββάτου στο Θέατρο του Κολλεγίου, στο Ψυχικό

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας κ. Γαβριήλ, ο Πρέσβης των ΗΠΑ κύριος Geoffrey Pyatt και η σύζυγός του κυρία Μary Pyatt, ο Πρέσβης της Φινλανδίας κύριος Juha Pyykkö και η σύζυγός του κυρία Riitta Laakso, o President του Κολλεγίου Αθηνών-Κολλεγίου Ψυχικού κύριος Richard Jackson και η σύζυγός του κυρία Eia Jackson, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Ελληνοαμερικανικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος, κύριος Νίκος Τσαβλίρης και τα μέλη του Δ.Σ., ο κύριος Αλέξιος Πιλάβιος, ο κύριος Απόστολος Δοξιάδης, ο κύριος Δαμιανός Αμπακούμκιν, η κυρία Ήρα Βαλσαμάκη – Ράλλη και πολλοί άλλοι.

Από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΠΙΔΑΣ παρέστησαν η Γενική Γραμματέας, κυρία Τζωρτζίνα Έλληνα, η κυρία Ρίτα Μωραϊτάκη, η κυρία Ντόρα Δημοπούλου και η κυρία Κέττυ Φιλιππίδου.

Richard Jackson, Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Nίκος Τσαβλίρης, Απόστολος Δοξιάδης

Νίκος & Μάϊρα Τσαβλίρη

Στέφανος Τσοκάκης, Νίκος Τσαβλίρης, Δημήτρης Καραμάνος, Απόστολος Δοξιάδης

Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Νίκος Τσαβλίρης , Απόστολος Αθανασόπουλος, Ρίτα Πικρού Μωραϊτάκη

Juha Pyykkö, Riitta Laakso, Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Nίκος Τσαβλίρης

Μπέκυ Στραβελάκη, Άσπα Γυφτοπούλου, Τζωρτζίνα Έλληνα

Ντόρα Ψαλτοπούλου Δημοπούλου, Κέττυ Φιλιππίδου

Επικεφαλής της Οργανωτικής Επιτροπής της ΕΛΠΙΔΑΣ ήταν το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου κυρία Ρίτα Μωραϊτάκη Πικρού.

Φωτογραφίες: Studio Panoulis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Show Buttons
Hide Buttons