Τα ολομέταξα φουλάρια της DEBBIE TZIMA στο The Pop Up Project “Great Things Happen Twice”!

14/11/2018 • GET

Αντλώντας την έμπνευσή της από την αιώνια ομορφιά της Ελλάδας, αλλά και από τους πιο ενδιαφέροντες πολιτισμούς παγκοσμίως, η Ντέπυ Τζήμα μας συστήνει μία σειρά από φουλάρια-έργα τέχνης, με πρωτότυπα μοτίβα, σχεδιασμένα από την ίδια στο χέρι και τυπωμένα ψηφιακά σε 100% μετάξι.
“Σκοπός μου ήταν να δημιουργήσω ένα 100% Ελληνικό οικολογικό προϊόν, από φυσικά υλικά, αποφεύγοντας τις επικίνδυνες χρωστικές ουσίες και εστιάζοντας στο δίκαιο εμπόριο. Το μετάξι με ενθουσίαζε πάντα σαν ύφασμα. Δίκαια χαρακτηρίζεται ως «Η Βασίλισσα των Νημάτων». Είναι ανθεκτικό, λαμπερό, φιλικό στο δέρμα (λέγεται ότι προστατεύει από διάφορες δερματοπάθειες), απορροφά την υγρασία διατηρώντας το σώμα ζεστό το χειμώνα και στεγνό και δροσερό τις ζεστές ημέρες και προστατεύει απορροφώντας τις υπεριώδεις ακτίνες.”

Τα φουλάρια είναι κατασκευασμένα στη βόρεια Ελλάδα, ακολουθώντας φιλικές προς το περιβάλλον πρακτικές σε κάθε βήμα της παραγωγής και είναι ραμμένα στο χέρι. Επιπλέον, χρησιμοποιούνται 100% οικολογικά και ανακυκλώσιμα υλικά για τη συσκευασία.

Η μοναδικότητα της δημιουργίας προέρχεται από την αγάπη της στο σχέδιο που δημιουργείται στο χέρι, από τη διάθεση και τη σκέψη της στιγμής. Οι βασικές της σπουδές είναι πάνω στη γραφιστική, άρα αυτή η εξέλιξη ήταν κάτι σαν φυσικό επακόλουθο.

Παράλληλα στόχος της DEBBIE TZIMA DESIGN είναι η συνεχής οικονομική ενίσχυση διαφόρων κοινωνικών φορέων, μέσω της προσφοράς μέρους των κερδών από τις πωλήσεις αλλά και η εκπαίδευση των καταναλωτών στην βιώσιμη ανάπτυξη με σκοπό την ευαισθητοποίηση τους, έτσι ώστε να επιτευχθεί η μετάβαση από το όραμα στην πραγματικότητα, μιας αειφόρου ανάπτυξης της κοινωνίας.

Ολοκληρωμένη την Συλλογή μπορείτε να την βρείτε στο The Pop Up Project “Great Things Happen Twice”, για δύο ολόκληρες ημέρες, Παρασκευή 7 & Σάββατο 8 Δεκεμβρίου, από τις 10 το πρωί έως τις 20.00 το βράδυ, στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή.
Spread the news & Join us xxx

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Show Buttons
Hide Buttons