ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Τα Loca Fenica στο The Pop Up Project “Thirty Days to Christmas!”

Από το 2015, το παραδοσιακό βελονάκι, προάγεται στα χέρια της Φανή Φιλιππαίου, σε μια έκφραση ιδιαίτερης μόδας και πλεκτής δημιουργίας, σε μια συλλογή 100% χειροποίητων τσαντών, που στόχο έχουν να πουν μια ιστορία, ενθουσιάζοντας με την έκφρασή τους το γυναικείο κοινό, να απογειώσουν το στυλ κάθε γυναίκας.

Η δημιουργός της Loca Fenica, Φανή Φιλιππαίου, αγαπά τους δυνατούς συνδυασμούς χρωμάτων και τα ιδιαίτερα αυθεντικά υλικά. “Θέλω η τσάντα να εκφράζει στο σύνολο κάτι το διαφορετικό. Μου αρέσει να ξεχωρίζω φορώντας ένα κλασσικό σύνολο, συνδυάζοντας αυτό με έντονες χρωματικές αντιθέσει, την τσάντα και το κραγιόν, όπως ένα βαθυ-κόκκινο κραγιόν και μια αντίστοιχη πινελιά στην τσάντα”.


Οι σπουδές της στην Νομική και η ενασχόλησή της με το εμπόριο αυτοκινήτων δεν βρέθηκαν εμπόδιο στην ανάγκη της για δημιουργία. Οι παιδικές μνήμες της αγαπημένης της γιαγιάς να πλέκει, την παρακίνησαν, όταν κι εκείνη απέκτησε την πρώτη της εγγονή, να ξεθάψει τα σύνεργα του πλεξίματος και να δημιουργήσει εκείνη την οικεία ζεστή ατμόσφαιρα των παιδικών της χρόνων.
Έραψε ένα πρώτο τσαντάκι, ένα δεύτερο, ένα τρίτο, η πρώτη μικρή συλλογή ήταν γεγονός. Οι φίλες της ενθουσιάστηκαν, της ζητούσαν να πλέξει και για εκείνες, μια μοναδική τσάντα. Αρχή της δημιουργίας στεκόταν πάντα για τη Φανή, η έκφραση και η προσωπικότητα της κάθε γυναίκας, που είχε απέναντί της. Καθεμια ήθελε τη δική της ξεχωριστή τσάντα, με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, είτε σε χρώμα, είτε σε υλικά. Η όμορφη αυτή διαδικασία στο πλέξιμο, είχε αποτέλεσμα τη δημιουργία μιας τσάντας με ξεχωριστή προσωπικότητα, κάθε φορά. Η ιδέα αυτή οδήγησε τη Φανή στην αρχή ενός μοναδικού brand, την Loca Fenica.


Η συλλογή Loca Fenica απευθύνεται σε γυναίκες που αναζητούν ιδιαίτερα αξεσουάρ, με ποιοτικά αυθεντικά υλικά, μια τσάντα με ξεχωριστή ιστορία. Η μοναδική πλέξη της Φανής Φιλιππαίου, designer creator της Loca Fenica, έχει οδηγήσει σε μια σειρά από μοναδικά, πολύχρωμα clutch bags, tote bags, shoulder bags και shopping bags. Κύριο στοιχείο της τσάντας, ο ποιοτικός κόμπος. Κόμποι στη σειρά, συνθέτουν μία ανάγλυφη επιφάνεια, το σήμα κατατεθέν της Loca Fenica. Οι τσάντες πλέκονται και ράβονται αποκλειστικά στο χέρι, με ελληνικά νήματα εξαιρετικής ποιότητας, βαμβακερά κορδόνια και μεταξωτές κορδέλες, πολύτιμους λίθους, αλυσίδες και αληθινό δέρμα.


Η ίδια η Φανή Φιλιππαίου, περιγράφει τη διαδρομή της δικής της δημιουργίας, την ύπαρξη της Loca Fenica.
“Η διαδρομή ξεκινά με τα νήματα που με ελκύουν. Η συνέχεια δεν είναι δεδομένη, παρατηρώ τους χαρακτήρες, τις καθημερινές ιστορίες της κάθε γυναίκας που με καλεί να της πλέξω, να εκφράσω τον ψυχισμό, τα ιδιαίτερα βιώματα, δίνω την τελική μορφή στην κάθε τσάντα. Γι’ αυτό, το αποτέλεσμα είναι μοναδικό και ιδιαίτερο, 100% χειροποίητο.”
Επισκεφθείτε κι εσείς την έκθεση της Loca Fenica, ζητήστε τη δική σας πλεκτή τσάντα, πείτε τη δική σας ιστορία, για να εκφράσετε ένα μοναδικό στυλ, με μια τσάντα Loca Fenica.

Ολοκληρωμένη την Συλλογή μπορείτε να την βρείτε στο The Pop Up Project “Thirty Days To Christmas”, το Σάββατο 25 Νοεμβρίου, από τις 10 το πρωί έως τις 8 το βράδυ, στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή! Spread the News & Join us!

error: Content is protected !!