ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Τα λαμπερά εγκαίνια της έκθεσης “When Law goes pop(!)” του project {Just/Art}*!

Με μεγάλη επιτυχία εγκαινιάσθηκε χθες το απόγευμα , η έκθεση “When Law goes pop(!)” του project {Just/Art}* στο Κέντρο Τεχνών δήμου Αθηναίων. Πλήθος κόσμου περιμένοντας υπομονετικά να εισέλθει στον χώρο της έκθεσης και κρατώντας τις απαραίτητες αποστάσεις απόλαυσε από κοντά τα έργα των καλλιτεχνών ath1281, Κανέλλα Αράπογλου, Λεωνη Γιαγδζόγλου, Ασπασία Μουριάδου, Σοφία Παπαδοπούλου, Φωτεινή Πούλια, Αμαλίας Σωτηροπούλου και Luca de Salvia.

ΑΛΕΞΑΝΔΟΣ ΚΑΣΣΑΝΔΡΙΝΟΣ ΒΙΚΤΩΡΙΑ ΖΥΓΟΥΡΟΥ (Δ/ΝΤΡΙΑ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΕΧΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ)ΟΛΓΑ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ

ΣΟΦΙΑ ΜΑΚΡΥΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΑΚΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ

Ο Δικηγόρος Αλέξανδρος Κασσανδρινός ξεκίνησε το 2016 το project {Just/Art}* με σκοπό την προώθηση νέων- κυρίως- καλλιτεχνών στο ευρύ κοινό, στα πλαίσια του οποίου διερευνά χώρους- ορόσημα ως σημεία τέχνης και την σχέση μεταξύ τέχνης και δικαίου.

ΜΑΡΙΑ ΣΟΛΩΜΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΘΕΟΧΑΡΗ

Μπορεί να επιβιώσει η τέχνη εκτός των κλασσικών, αναμενόμενων χωρών; Και μπορεί να συμβιώσει με το δίκαιο; Σε ποια σημεία το δίκαιο και η τέχνη συμπίπτουν; Πότε λειτουργούν συμπληρωματικά και πότε βρίσκονται σε αντιπαράθεση; Τι ρόλο διαδραματίζει η τέχνη στην αναζήτηση της κοινωνικής και πολιτικής δικαιοσύνης και πως το δίκαιο επηρεάζει τις εκφάνσεις της τέχνης; Επίσης πως επικοινωνεί το κοινό με την τέχνη, όταν αυτή δεν βρίσκεται σε αναμενόμενους χώρους, αλλά σε χώρους συνυφασμένους με το δίκαιο;

ΘΗΡΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΝΕΛΛΑ ΑΡΑΠΟΓΛΟΥ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΜΙΧΑΗΛ

Ένας σύγχρονος εκθεσιακός χώρος σε μια ιστορική τοποθεσία «απόδοσης δικαιοσύνης», οκτώ καλλιτέχνες που η δουλειά τους συγγενεύει με το σύγχρονο ποπ ιδίωμα παρουσιάζουν έργα προβληματισμού σε αυτήν την αλλόκοτη για την τέχνη εποχή.

ΝΙΚΟΣ ΚΑΚΑΒΟΥΛΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ ΒΙΚΑΤΟΣ

ΑΜΑΛΙΑ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΕΓΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ

ΣΙΣΣΥ ΜΟΥΡΙΑΔΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΚΑΤΣΑΪΤΗ

Τόπος συνάντησης αποτελεί ο σύγχρονος εκθεσιακός χώρος ‘Κέντρο Τεχνών’ στο Πάρκο Ελευθερίας. Ο χώρος αυτός που κάποτε ήταν στρατώνας και αρχηγείο της στρατονομίας κατά την διάρκεια της χούντας, συνυφασμένος με κατασταλτικά κυβερνητικά μέτρα, όπως η λογοκρισία, η δίωξη- μετατρέπεται σε έναν παραδοσιακό «λευκό κύβο» αξιοποιούμενος ως χώρος σύγχρονης τέχνης, ως χώρου διαλόγου και εν τέλει ως αφετηρία για σύγχρονες αναζητήσεις.

ΣΤΕΛΛΑ ΚΑΠΕΖΑΝΟΥ

ΚΛΕΙΩ ΛΥΜΠΕΡΙΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΣΣΑΝΔΡΙΝΟΣ

ΧΡΥΣΗ ΤΣΙΤΟΥΡΑ ΤΑΣΟΣ ΠΥΡΓΕΡΗΣ ΙΩΑΝΝΑ ΝΤΟΥΣΟΠΟΥΛΟΥ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΝΤΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΓΚΩΝΑΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΙΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΕΛΛΑ ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗ

ΚΑΝΕΛΛΑ ΑΡΑΠΟΓΛΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΕΛΕΝΑ ΠΑΤΖΗ

ΣΤΕΛΛΑ ΚΑΠΕΖΑΝΟΥ ΜΑΙΗ ΖΑΝΝΗ

ΔΑΝΑΗ ΔΕΡΜΑΤΑ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ

ΕΛΠΙΔΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ ΣΟΦΙΑ ΧΟΥΝΤΑΣΗ

ΜΑΣΑ ΦΑΣΟΥΛΑ

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ LUCA DE SALVIA ΟΛΓΑ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ

LUCA DE SALVIA ΔΩΡΟΘΕΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ

ΑΝΝΑ ΔΡΟΥΖΑ

ΝΑΤΑΛΙ ΒΑΓΙΩΝΗ ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΟΤΣΟΡΟΣ ΠΑΥΛΙΝΑ ΒΑΓΙΩΝΗ

ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΒΑΜΒΑΚΑ ΑΜΑΛΙΑ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ

ΘΟΔΩΡΗΣ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ ΚΑΡΟΛΙΝΑ ΡΟΒΥΘΗ

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 29 Ιουνίου 2020
Φωτογραφίες: Studio Panoulis

error: Content is protected !!