Τα λαμπερά εγκαίνια της έκθεσης “Women in the Arts: A Dialogue about Nature and Environment”!

04/11/2019 • LIFESTYLE

Με μεγάλη επιτυχία έγιναν στην αίθουσα Τέχνης “ΣΤΟart” Κοραή της Εθνικής Ασφαλιστικής τα επίσημα εγκαίνια της έκθεσης της Μίνας Παπαθεοδώρου Βαλυράκη και της Yumi Hogan με τίτλο “Women in the Arts: A Dialogue about Nature and Environment”.

Ο π.υπουργός κ. Ιωσήφ Βαλυράκης – Γεωργία Σαμαρά – Μίνα Παπαθεοδώρου Βαλυράκη – Yumi Hogan – κυβερνήτης του Maryland κ. Larry Hogan

Γεν.Γραμματέας Υπ.Πολιτισμού κ.Γιώργος Διδασκάλου – π.υπουργός κ. Ιωσήφ Βαλυράκης – Carol Mathews Laskaris πρόεδρος του National Museum of Women in the Arts της Washington DC – Μίνα Παπαθεοδώρου Βαλυράκη – Yumi Hogan – Ο κυβερνήτης του Maryland και σύζυγος της ζωγράφου κ. Larry Hogan – Γεωργία Σαμαρά – Kα Γαρέζου (εκπρόσωπος του Υπ.Πολιτισμού)

Τα εγκαίνια έγιναν με κάθε επισημότητα και παρουσία πολλών και σημαντικών προσωπικοτήτων από την Ελλάδα και τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Το “παρών” έδωσαν – μεταξύ άλλων – ο κυβερνήτης του Maryland και σύζυγος της ζωγράφου, Larry Hogan, η Πρόεδρος του National Museum of Women in the Arts της Washington DC, Carol Mathews Laskaris και σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο. Παρών στα εγκαίνια ήταν και ο γ.γ. Πολιτισμού, Γιώργος Διδασκάλου και ο πρέσβης της Κορέας με τη σύζυγο του, Kim.

Γιάννης Δεληκωστόπουλος – κυβερνήτης του Maryland κ. Larry Hogan – Βασίλης Αποστολόπουλος

Η κα Mary Mochary, Art Critic Ambassador Senator και former Mayor of Montclair New Jersey, μίλησε για τις δύο καλλιτέχνιδες επισημαίνοντας τους κώδικες και τις προσεγγίσεις της τέχνης τους, το διάλογο τους με τη φύση, η κάθε μια βάσει της κουλτούρας της, η Μίνα της δυτικής και η Υumi της Άπω Ανατολής. Τόνισε επίσης πόσο συμπληρωματική είναι η τέχνη τους από τον «ψίθυρο στην κραυγή» και «από την ηρεμία στην ένταση».

Μίνα Παπαθεοδώρου Βαλυράκη – Δέσποινα Γιαννακοπούλου

Παρούσα, από πλευράς Εθνικής Ασφαλιστικής, η υπεύθυνη Εταιρικής Επικοινωνίας, κυρία Μαρία Κόρακα, ενώ παρευρέθηκε και ο Γενικός Διευθυντής της, Γιάννης Σηφάκης, ο οποίος μίλησε για το μήνυμα της πολιτιστικής ανταλλαγής “Γυναίκες στην Τέχνη” επισημαίνοντας την παγκόσμια διάσταση της τέχνης. Η σπουδαία κεραμίστρια κα Ελένη Βερναρδάκη, καθώς και οι φίλοι της κυρίας Βαλυράκη, Δέσποινα Γιαννακόπουλου, Γεωργία Σαμάρα, Βασίλης Αποστολόπουλος, Δημήτρης και Τζένη Κρεμαστινού, Σούλα Παπουτσίδη, Γιώργος Λυμπεράκης και Γιώργος και Μαίρη Κίκιζα ήταν εκεί για να τη στηρίξουν.

Μίνα Παπαθεοδώρου Βαλυράκη και η σπουδαία κεραμίστρια κ. Ελένη Βερναρδάκη

Ιλεάνα Έβερτ – Μαρίνα Δεληκωστοπούλου

Παρόντες επίσης οι Λίζα Εβερτ, Ιλεάννα Έβερτ, Θανάσης και Λίνα Παπαθεοδώρου, Λόλα Νταϊφά, Πάρις Αμοργινός, Βαγγέλης και Μαρίνα Καποπούλου, Φάνης Σιαντής, Έρση Πίττα, Θόδωρος Στάθης, Γιάννης Βαθυλάκης, Αντώνης Γκουλούσης Μαριαλένα Τουρκολιά, Φώτης Πεχλιβανίδης, Δημήτρης Γκοσμάνης και Νίκος Παπουτσίδης.

Yumi Hogan – Μαρία Ψωμά – Μίνα Παπαθεοδώρου Βαλυράκη – Σούλα Παπουτσίδη

Θανάσης Παπαθεοδώρου – Γιάννης Σηφάκης, Διευθυντής Εταιρικής Επικοινωνίας, Marketing και Bancassurance Εθνικής Ασφαλιστικής

Γιάννης Δεληκωστόπουλος – Μαρίνα Δεληκωστοπούλου – Κλήμης Λάσκαρης

Ο Πρέσβης της Κορέας κ. Soosuk Lim με την σύζυγό του – Yumi Hogan – κυβερνήτης του Maryland κ. Larry Hogan

Μαρία Κόρακα – Μίνα Παπαθεοδώρου Βαλυράκη – Γεωργία Σαμαρά

Λίνα και Θανάσης Παπαθεοδώρου – Δέσποινα Σουραβλά

Φωτογραφίες: Studio Panoulis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Show Buttons
Hide Buttons