Ναι το ξέρω, κανονικά χθες θα έπρεπε να ανεβάσω τη συνταγή. Οποιαδήποτε “blogger” που σέβεται τον εαυτό της, θα ξυπνούσε τους αναγνώστες της με πανέτοιμα και πανέμορφα αναρτημένα posts που θα αφορούσαν τα ήθη και τα έθιμα της Ημέρας. Blogging vs Reality…
To να προλάβει η “blogger” τα “ήθη και τα έθιμα της Ημέρας” και να μείνει και συνεπής στην ατζέντα της, που περιλαμβάνει από πρωινό βελονισμό έως επίσκεψη στο New Laser για καθαρισμό της έφηβης κόρης της που μόλις επέστρεψε από τετραήμερες προπονήσεις σκι, και από βάψιμο των αυγών έως την πραγματοποίηση δύο Κληρώσεων για το Fay’s Control αλλά και ένα Teams για το The Pop Up Project, ήταν ανθρωπίνως αδύνατο, οπότε ένα story στο Instagram ήταν υπέρ αρκετό για να ευχηθούμε για τα ήθη και έθιμα.
Τα μηνύματα που αφορούσαν την συνταγή για τα Κουλουράκια της Λαμπρής, ήταν πιο πολλά και από τις ευχές σας για υγεία, αγάπη και γρήγορο εμβολιασμό. Και επειδή η συνταγή είναι του Στέλιου Παρλιάρου για την Lurpak μεν, είναι πανεύκολη και φανταστική δε, την μοιράζομαι μαζί σας αμέσως!
Υλικά
200 γρμ Lurpak από το ψυγείο
100 γρμ ζάχαρη άχνη
1 αυγό
300 γρμ αλεύρι
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι (εγώ έβαλα από δύο!)
1 κρόκο αυγού για επάλειψη
1 φλιτζανάκι του καφέ γάλα
Προετοιμασία
Τεμαχίζουμε το Lurpak σε κύβους και ρίχνουμε όλα τα υλικά μαζί στο μίξερ. Τα ζυμώνουμε έτσι ώστε να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά. Αφήνουμε τη ζύμη να “ξεκουραστεί” για μισή ώρα και πλάθουμε μικρές πλεξούδες 25-30 γραμμαρίων. Απλώνουμε σε λαμαρίνα στην οποία έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς C για για 30 λεπτά περίπου.
Καλή επιτυχία, Καλή Ανάσταση, όλα τα Καλά, με υγεία και αγάπη!