ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Τα έργα του Patrick Rubinstein για πρώτη φορά στην Ελλάδα!

Η Γκαλερί Σκουφά Μυκόνου φιλοξενεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα έργα του Γάλλου Καλλιτέχνη Patrick Rubinstein σε μια ειδική εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε παρουσία του καλλιτέχνη.

Οι Jean-Michel Basquiat, Warhol, Rosenquist, Roy Lichtenstein, Murakami, Léonard de Vinci, Jeff Koons, Fautrier, Tamara de Lempicka, Helmut Newton, Francis Bacon, Tom Wesselmann, Niki de Saint Phalle, Robert Indiana, Pierre Soulages, Combas, Pasqua , Fernand Léger, Keith Haring, Villegle, Πικάσο, Μιρό, Πέτρο Κλάσεν, Άρμαν είναι μόνο μερικοί από τους πολλούς καλλιτέχνες των οποίων η δουλειά επηρέασαν καλλιτεχνικά τον Patrick Rubinstein.
Τα έργα του δημιουργούν ένα ψευδαισθησιακό αποτέλεσμα στην προσπάθειά τους να αποδόσουν την κίνηση σε μια επίπεδη επιφάνεια και όπως και οι πρόδρομοί του της «κινητικής τέχνης», δημιουργεί τα έργα του με τέτοιο τρόπο ώστε να γίνονται πλήρως αντιληπτά μόνο μέσα από την κίνηση του θεατή.
Γεννημένος στο Παρίσι το 1960, όταν τα βλέμματα παγκοσμίως ήταν στραμμένα σε προσωπικότητες όπως η Bardot, οι Beatles, η Jackie, μετατρέπει την ποπ κουλτούρα σε μια εικονική αντανάκλαση της καθημερινής ζωής. Μεγάλωσε σε ένα καλλιτεχνικό περιβάλλον – με μητέρα κινηματογραφίστρια και πατέρα, έναν γνωστό avant-gardist της εποχής. Η οπτική ψευδαίσθηση ήταν πάντα παρούσα στις δημιουργίες της οικογένειάς του.

O Patrick Rubinstein με την σύζυγο του και φίλους

Η Άννα Χασανάκου της Γκαλερί Skoufa

Μάκης Τσέλιος, Σταύρος Μεϊμέτης με τη σύζυγο του, Γιάννης Καλλιγάς

Γιάννης Καλλιγάς, Ντέλλα Ρούνικ

Έχει συνεργαστεί στενά με τον διάσημο σχεδιαστή Philippe Stark και σήμερα ο Patrick Rubinstein είναι ένας από τους δημοφιλέστερους γάλλους σύγχρονους καλλιτέχνες – έχει διακριθεί ανάμεσα στους 100 κορυφαίους καλλιτέχνες του Drouot-.

Η βραδιά σημείωσε μεγάλη επιτυχία, καθώς φίλοι και πελάτες της Γκαλερί Σκουφά, αλλά και επισκέπτες του νησιού την επισκέφθηκαν για να θαυμάσουν τα εντυπωσιακά έργα του Rubinstein και να συνομιλήσουν από κοντά με τον ίδιο.
Για τους ενδιαφερόμενους, τα έργα του καλλιτέχνη θα συνεχίσουν να βρίσκονται στην Γκαλερί Σκουφά Μυκόνου μέχρι και το τέλος της θερινής περιόδου.

error: Content is protected !!