ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Τα εγκαίνια της έκθεσης «Γλυπτικές Αισθήσεις»του Γιώργου Χουλιάρα

Με πολύ μεγάλη επιτυχία εγκαινιάσθηκε στο κατάμεστο από κόσμο νεοκλασικό της Evripides Art Gallery, η νέα ατομική έκθεση του Γιώργου Χουλιαρά «Γλυπτικές Αισθήσεις», η οποία χαρακτηρίζεται από γλυπτικές συνθέσεις που ξεκίνησαν ως ιδέα από την δεκαετία του ’90 και αναπτύχθηκαν τα τελευταία τέσσερα χρόνια, με την επιστροφή του στο εργαστήριο μετά από την θητεία του ως δασκάλου στην Α.Σ.Κ.Τ..
Το νέο στοιχείο που πραγματεύτηκε αυτή την περίοδο ήταν ο τρόπος χρήσης του υλικού, καθώς αξιοποίησε υπολείμματα υλικού προηγούμενων εργασιών και όπως σημειώνει: «…όσο και αν φαίνεται περίεργο, ήταν ένας από τους παράγοντες που διαμόρφωσαν την γλυπτική εικόνα της τωρινής δουλειάς μου, που χαρακτηρίζεται από την κάθετη, γραμμική και όχι μόνο διατύπωση και εξέλιξη της σύνθεσης, τη διαφάνεια και διαπερατότητά της και την προσπάθεια γλυπτικής απόδοσης αισθήσεων».
Μια σειρά από μεταλλικά γλυπτά, μεγάλων διαστάσεων, τα οποία παραπέμπουν σε εικόνες και συναισθήματα που συνδέονται συνειρμικά με τις εποχές του έτους, καθώς και ένα σύνολο μικρότερων γλυπτών, στα οποία κυριαρχεί η ανθρώπινη φιγούρα.

ΕΙΡΗΝΗ ΕΥΡΙΠΙΔΟΥ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΟΥΛΙΑΡΑΣ, ΝΑΣΙΑ ΕΥΡΙΠΙΔΟΥ

«Δεν έχω τη φιλοδοξία να εικονογραφήσω τις εποχές, πράγμα που με ξεπερνάει, γι΄αυτό και τα τιτλοφορώ “της άνοιξης”, “του καλοκαιριού”, “του χειμώνα”. Θέλω, να δώσω μέσα από τους κάθετους άξονες που εξελίσσονται σε πλαστικά γεγονότα, τη δύναμη και ορμή της άνοιξης, τον νυχτερινό ρεμβασμό του καλοκαιριού και την παγερότητα του χειμώνα» μια γλυπτική του προσωπικού συναισθήματος και του ιδιωτικού χώρου, επισημαίνει ο ίδιος ο δημιουργός.

ΧΟΥΛΙΑΡΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, ΝΤΟΡΑ ΡΟΓΚΑΝ, ΝΙΚΟΣ ΒΑΤΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΝΝΑ ΧΟΥΛΙΑΡΑ, ΕΙΡΗΝΗ ΕΥΡΙΠΙΔΟΥ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΟΥΛΙΑΡΑΣ, ΝΑΣΙΑ ΚΑΙ ΚΩΣΤΑΣ ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ

ΛΙΛΑ ΚΑΦΑΝΤΑΡΗ ΚΑΙ ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΟΥΛΙΑΡΑΣ

ΧΡΟΝΗΣ ΜΠΟΤΣΟΓΛΟΥ ΚΑΙ ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΟΥΛΙΑΡΑΣ

ΕΙΡΗΝΗ ΓΚΟΝΟΥ, ΜΙΛΤΟΣ ΠΑΝΤΕΛΙΑΣ, ΝΑΣΙΑ ΕΥΡΙΠΙΔΟΥ, ΝΤΟΡΑ ΡΟΓΚΑΝ

ΣΤΑΥΡΟΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΟΥΛΙΑΡΑΣ

ΜΑΙΡΗ ΦΙΞ

ΙΡΙΣ ΚΡΗΤΙΚΟΥ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΟΥΛΙΑΡΑΣ, ΝΙΚΟΣ ΒΑΤΟΠΟΥΛΟΣ

ΝΙΚΟΣ ΠΑΓΩΝΗΣ ΚΑΙ ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΟΥΛΙΑΡΑΣ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΡΟΚΚΟΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΟΥΛΙΑΡΑΣ, ΑΝΝΑ ΧΟΥΛΙΑΡΑ, ΕΛΚΕ ΛΑΓΚΑΝΣΚΙ

Διάρκεια Έκθεσης έως τις 24 Φεβρουαρίου, ενώ λόγω μεγάλου ενδιαφέροντος του κοινού, ο Γιώργος Χουλιαράς θα πραγματοποιήσει ανοιχτές ξεναγήσεις στον χώρο της έκθεσης «Γλυπτικές Αισθήσεις» τις παρακάτω ημερομηνίες:
Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2018. Ώρα : 12:30
Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2018. Ώρα : 12:30

error: Content is protected !!