Τα εγκαίνια της πρώτης ατομικής έκθεσης ζωγραφικής της Αρετής Παλαιοκρασσά στην Ελλάδα!

19/05/2022 • LIFESTYLE

Έχει καταγωγή από την Άνδρο, ενώ σχεδόν όλη της τη ζωή ζει μεταξύ Ελλάδας και Λονδίνου.  Η Αρετή Παλαιοκρασσά διδάχτηκε ζωγραφική στο εργαστήριο του ζωγράφου Άρη Ραΐση στο Λονδίνο και από το 1990 ασχολείται με την ζωγραφική, με σύγχρονες τεχνικές, χρησιμοποιώντας ποικίλα υλικά.
Και τώρα, την Πέμπτη που μας πέρασε, η Αίθουσα Τέχνης S.G. Art Gallery εγκαινίασε την ατομική έκθεση της Αρετής Παλαιοκρασσά με τίτλο “Cosmic dust”. Πρόκειται για τη πρώτη ατομική έκθεση της καλλιτέχνιδος στην Ελλάδα, στην οποία παρουσιάζει 35 έργα, ακρυλικά σε καμβά και μέρος των εσόδων θα διατεθεί στο ”Emfasis Foundation” για την ενίσχυση του έργου τους.

Ο ΓΚΑΛΕΡΙΣΤΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΛΟΥΒΑΤΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΖΩΓΡΑΦΟ ΑΡΕΤΗ ΠΑΛΑΙΟΚΡΑΣΣΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΔΕΣΠΟΙΝΑ ΤΟΥ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ ST. GEORGE LYCABETTUS, ΕΙΡΗΝΗ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΑΝΔΡΕΑΣ ΤΣΑΒΛΙΡΗΣ ΑΡΕΤΗ ΠΑΛΑΙΟΚΡΑΣΣΑ

ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΠΑΛΑΙΟΚΡΑΣΣΑΣ ΝΙΚΟΣ ΠΑΛΑΙΟΚΡΑΣΣΑΣ

ΑΜΠΙ ΑΝΔΡΙΩΤΗ ΓΚΑΜΠΡΙΕΛ ΑΝΔΡΙΩΤΗΣ

ΜΑΡΕΛΑ ΣΠHΛΙΟΠΟΥΛΟΥ ΜΙΝΑ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΝΤΟΡΟΘΥ ΜΑΥΡΟΓΙΑΝΝΗ

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΓΟΥΛΑΝΔΡΗ ΠΑΛΑΙΟΚΡΑΣΣΑ ΜΑΡΕΛΑ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Η Ντόρα Ηλιοπούλου–Ρογκάν, Δρ. Ιστορικός της Τέχνης – Τεχνοκριτικός , αναφέρει σχετικά με το έργο της Παλαιοκρασσά : Η αναμφισβήτητη, πηγαία και υποβλητική λυρικότητα που χαρακτηρίζει τη γραφή της ζωγράφου δηλώνοντας ένα αυθεντικό μήνυμα στο οποίο καθρεφτίζεται αυτή καθαυτή η υπόσταση της Δημιουργίας ακόμη και η Ιδέα της Κοσμογονίας και όχι μια απλή, εφήμερη, προτίμηση τεκμηριώνει ευρηματικά τη δυναμική του ταλέντου της. Κυρίως, όμως, κατοχυρώνει την αυθεντικότητα της έκφρασης της. Αξιοποιημένο ιδιαίτερα μες από τη ρυθμικότητα και την παλμικότητα του ίχνους, το χρώμα αποτελεί συνάμα, εδώ , το έρμα και τον συνδετικό ιστό της όλης σύνθεσης εξασφαλίζοντας της, μια χαρισματική κινητικότητα και ένα μουσικό σε υφή παλμό.

Απόλυτα ταυτισμένη η σύνθεση με το χρώμα καθώς αποτελεί βασικό δομικό της στοιχείο, διαπερνάται από αυτό, αναπνέει μες από αυτό, συστέλλεται και διαστέλλεται ανάλογα με τον φωτισμό του χώρου.

Φωτογραφίες: Papadakis Press

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Show Buttons
Hide Buttons