Τα εγκαίνια της έκθεσης Τήνος Avant-Garde σηματοδοτούν το άνοιγμα της Στέγης Πολιτισμού & Παιδείας του νησιού!

06/07/2021 • ART

Τα εγκαίνια της ομαδικής εικαστικής έκθεσης  Τήνος Avant-Garde  πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο που μας πέρασε, στο εμβληματικό κτίριο της Στέγης Πολιτισμού και Παιδείας – «Μοσχούλειος Σχολή» του Δήμου Τήνου που κοσμεί το λιμάνι του νησιού. Στην έκθεση συμμετέχουν οι Pavlos, Δημήτρης Αληθεινός, Γιώργος Ζογγολόπουλος, Χρίστος Καράς, Νίκος Κεσσανλής, Γιώργος Λάππας, Γιάννης Μίχας, Δημήτρης Μυταράς, Βασίλης Σκυλάκος, Θεόδωρος Στάμος και ο Αλέκος Φασιανός.

Όλα τα έργα αυτής της πρώτης έκθεσης η οποία σηματοδοτεί το άνοιγμα της Στέγης Πολιτισμού και Παιδείας Δήμου Τήνου είναι μεγάλων διαστάσεων και μουσειακών προδιαγραφών.
Έργα με έντονη θεατρικότητα, που μετείχαν σε μεγάλες, διεθνείς εκθέσεις. Από το Σάο Πάολο της Βραζιλίας, ως την Μπιενάλε των Νέων του Παρισιού.

Ο εντεταλμένος σύμβουλος πολιτισμού Δήμου Τήνου κ. Εμμανουήλ Σώχος και ο Δήμαρχος Τήνου κ. Γιάννης Σιώτος

Με την έκθεση αυτή, η Τήνος ξαναμπαίνει στο πεδίο των μεγάλων καλλιτεχνικών γεγονότων, όπως ιστορικά δικαιούται κι όπως συνέβαινε στο παρελθόν.

Ο καθηγητής και επιμελητής της έκθεσης κ. Μάνος Στεφανίδης ξεναγεί το Δήμαρχο Τήνου κ. Γιάννη Σιώτο

Στιγμιότυπο από τη βραδιά των εγκαινίων

Ιδιαιτέρως συγκινητική ήταν η φιλοξενία στο Μουσείο Κώστα Τσόκλη όπου ο καταξιωμένος εικαστικός καθισμένος στην αυλή του μουσείου του εξιστορούσε γεγονότα και στιγμές της σχέσης του με τον Γιώργο Ζογγολόπουλο και την Ελένη Πασχαλίδου – Ζογγολοπούλου.

It’s good to know: Το Ίδρυμα Γεωργίου Ζογγολόπουλου συμμετέχει στην έκθεση “Τήνος avant – garde” με το γλυπτό του Γιώργου Ζογγολόπουλου Tel-Néant και εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες στο Δήμο Τήνου, το Δήμαρχο Τήνου κ. Γιάννη Σιώτη και τον Εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο σε θέματα Πολιτισμού Δήμου Τήνου κ. Εμμανουήλ Σώχο για τη φιλοξενία, στην κ. Άννα Αγγελοπούλου και τον κ. Ηριδανό Τσιριγκούλη από τη ROMA GALLERY για την εξαιρετική συνεργασία και στον επιμελητή της έκθεσης κ. Μάνο Στεφανίδη.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Show Buttons
Hide Buttons