Τα εγκαίνια της έκθεσης “Qi Baishi: Η μυστηριώδης Ανατολή” στο Ίδρυμα Θεοχαράκη

14/11/2019 • LIFESTYLE

Παρουσία φιλότεχνων και εκλεκτών προσκεκλημένων, της Πρέσβειρας της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, κυρίας Zhang Qi Yue και του Προέδρου του Ιδρύματος Θεοχαράκη, κυρίου Βασίλη Θεοχαράκη, η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, κυρία Λίνα Μενδώνη, εγκαινίασε προχθές βράδυ, τη σπουδαία έκθεση «Qi Baishi: Η μυστηριώδης Ανατολή», στο Ίδρυμα Θεοχαράκη.

Η έκθεση πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Ακαδημία Καλών Τεχνών του Πεκίνου (Α.Κ.Τ.Π) και τον Ελληνοκινεζικό Σύνδεσμο Οικονομικής και Πολιτιστικής Ανάπτυξης.

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΜΑΝΩΛΙΔΗΣ ΤΑΚΗΣ ΜΑΥΡΩΤΑΣ ΜΑΡΙΝΑ ΘΕΟΧΑΡΑΚΗ ΝΙΚΟΣ ΓΚΑΡΓΚΑΝΑΣ

Η βραδιά ξεκίνησε με τους χαιρετισμούς του Προέδρου του Ιδρύματος, κυρίου Βασίλη Θεοχαράκη, της Πρέσβειρας της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, κυρίας Zhang Qi Yue, του Γενικού Διευθυντή της Ακαδημίας Καλών Τεχνών του Πεκίνου, κυρίου Wu Hong Liang, του Γενικού Διευθυντή του Ιδρύματος, κυρίου Φώτη Παπαθανασίου, του Διευθυντή Εικαστικού Προγράμματος του Ιδρύματος, κυρίου Τάκη Μαυρωτά και της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, κυρίας Λίνας Μενδώνη.

ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΤΟΥΡΝΙΚΙΩΤΗ, ΜΑΡΙΝΑ ΘΕΟΧΑΡΑΚΗ, ΜΑΚΗΣ ΤΟΥΡΝΙΚΙΩΤΗΣ

ΧΡΙΣΤΙΑΝΑ ΚΑΙΣΑΡΗ, ΦΩΤΗΣ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

ΕΛΠΙΔΑ ΡΟΥΣΣΟΥ, ΒΑΣΙΛΗΣ ΘΕΟΧΑΡΑΚΗΣ, ΣΟΝΙΑ ΤΟΥΤΖΙΑΡΙΔΗ

ΛΟΛΑ ΝΤΑΪΦΑ, ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ

Η ΠΡΕΣΒΕΙΡΑ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ ZHANG QI YUE ME THN ΜΑΡΙΝΑ ΘΕΟΧΑΡΑΚΗ

ΕΙΡΗΝΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΚΗ, ΑΜΑΛΙΑ ΘΕΟΧΑΡΑΚΗ-ΜΗΛΙΟΥ, ΜΑΡΙΝΑ ΘΕΟΧΑΡΑΚΗ-ΜΗΛΙΟΥ

ΤΑΚΗΣ ΜΑΥΡΩΤΑΣ, ME TON WU HONG LIANG, ΓΕΝΙΚΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΤΟΥ ΠΕΚΙΝΟ

Ο Διευθυντής Εικαστικού Προγράμματος του Ιδρύματος, Τάκης Μαυρωτάς, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Ο Qi Baishi είναι εξοικειωμένος με την φύση, την οποία απεικονίζει με ακρίβεια, κατακτά την αρμονία με την πραγματικότητα και προτρέπει τον θεατή να αισθανθεί αμεσότερα αυτό που βλέπει. Η ζωγραφική του μας θέλγει και μας εμπνέει, αφού εκφράζει το νόημα της ζωής και εξακολουθεί να φωτίζει το δρόμο, που μας οδηγεί στα θαύματα της φύσης, όπως ένα ανθισμένο ηλιοτρόπιο ή ένα κόκκινο δαμάσκηνο. Η ζωγραφική του παραμένει ένας φρέσκος σπόρος στο χώρο της τέχνης, αφήνοντας προς προβληματισμό τον στοχασμό του: Πώς να ζωγραφίσεις αυτόν που επιθυμεί να γίνει πλούσιος;».

Χορηγός Επικοινωνίας: Fay’s Control

Φωτογραφίες: Studio Panoulis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Show Buttons
Hide Buttons