ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Τα εγκαίνια της εικαστικής “Ένωσης” της Βαρβάρας Λιακουνάκου στη Γκαλερί Citronne!

Με μεγάλη επιτυχία και εντυπωσιακή προσέλευση από το φιλότεχνο κοινό της Αθήνας εγκαινιάστηκε, στην CITRONNE Gallery, η ατομική έκθεση της Βαρβάρας Λιακουνάκου, με τον τίτλο «Ένωση».

Αλεξία Λιακουνάκου & Βαρβάρα Λιακουνάκου

Οι επισκέπτες της έκθεσης είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά μια ενότητα με 15 έργα σε καμβά και 10 έργα σε χαρτί της περιόδου 2017-2021, αλλά και τη μονογραφική έκδοση «Ένωση» που σχεδιάστηκε και τυπώθηκε στο Τορίνο από τον εκδοτικό οίκο Umberto Allemandi.

Θωμάς Λιακουνάκους & Βαρβάρα Λιακουνάκου

Νίκος Ρουσέας, Τατιάνα Σπινάρη, Σπύρος Πολλάλης

Θέμις Μπαζάκα & Βαρβάρα Λιακουνάκου

Ζέτα Αντσακλή

Ελισάβετ Πλέσσα, επιμελήτρια της έκθεσης και της ομότιτλης μονογραφικής έκδοσης, στο κείμενό της για τη ζωγραφική της Βαρβάρας Λιακουνάκου αναφέρει: «Σε πολλούς καμβάδες των τελευταίων πέντε ετών γίνεται αποκλειστική χρήση του λαδοπαστέλ, το οποίο η Βαρβάρα Λιακουνάκου χειρίζεται όπως το στιλό μελάνης στα χαρτιά της, δημιουργώντας καταιγίδες γραμμών που συνδιαλέγονται με το λευκό του χαρτιού ενώ διαμορφώνουν τα εικονιζόμενα. Στα έργα αυτά, αναζητήσεις της διαφάνειας, όλα ρυθμίζονται από τις ανταύγειες που διαπερνούν τα πλέγματα των γραμμών. Ακόμα και το μαύρο λειτουργεί διαφορετικά σε αυτές τις πρόσφατες συνθέσεις, δείχνοντας το φως και όχι το σκοτάδι. Τα περιγράμματα χάνουν τη σαφήνειά τους και τα χρώματα εγκαταλείπουν την έντασή τους για χάρη ενός αντιφεγγίσματος που προσδίδει μια αίσθηση ιερού στις παραστάσεις αυτές.»

Αλεξάνδρα Αθανασιάδη & Τατιάνα Σπινάρη

Μαριγώ Σιάκκα & Βένια Δημητρακοπούλου

Βαρβάρα Λιακουνάκου & Αλεξάνδρα Κούμπα

Θέμις Μπαζάκα, Ιλεάνα Μακρή

Αφροδίτη Λίτη & Τατιάνα Σπινάρη

Χριστίνα Μαντζαβίνου, Μαργαρίτα Μαυρομιχάλη

Μαρία Σωτηριάδου, Τατιάνα Σπινάρη, Μαργαρίτα Σφέτσα

Αλεξάνδρα Αθανασιάδη & Νίκος Σηφουνάκης

Τηλέμαχος Σιδέρης & Κατερίνα Τερζοπούλου

Μαργαρίτα Σφέτσα, Τατιάνα Σπινάρη, Ιλεάννα Μακρή

Η ζωγράφος Βαρβάρα Λιακουνάκου επισημαίνει ότι «σ’ αυτή την έκθεση με τίτλο “Ένωση” με απασχολεί το θέμα της αγάπης και του έρωτα. Επηρεασμένη από την ποίηση και τη φιλοσοφία του Τζελαλαντίν Ρουμί (1207-1273), του μεγαλύτερου Σούφι μυστικού ποιητή της Ανατολής, εκθέτω έργα με ζευγάρια και μοναχικές φιγούρες που αναζητούν την ένωση μέσα από την εξερεύνηση του εαυτού τους.»

Βαρβάρα Λιακουνάκου & Τάσος Μαντζαβίνος

Ελεάνα Κυρκιλή, Γιάννης Βασιλείου, Γιώτα Αλεξοπούλου

Μαριγώ Σιάκκα, Αλέξανδρος Κασσανδρινός, Στέλλα Καπεζάνου

Στέφανος Δασκαλάκης & Βαρβάρα Λιακουνάκου

Χάρης Τσιμόγιαννης, Νάσος Μπαλοδήμος, Γιώργος Πράσινος

Φωτογραφίες: Studio Panoulis

error: Content is protected !!