ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Συνέβη στην Θεσσαλονίκη: Γαστρονομικό ταξίδι στις γεύσεις της Μακεδονικής κουζίνας!

Ένα μοναδικό γαστρονομικό ταξίδι στις γεύσεις της Μακεδονικής κουζίνας οργάνωσε το Κέντρο UNESCO για τις Γυναίκες και την Ειρήνη στα Βαλκάνια και η Εταιρεία Διαβαλκανικής Συνεργασίας Γυναικών, στην αίθουσα Grand Pietra, του Porto Palace Hotel.
Εξαιρετικά πιάτα, φτιαγμένα με τοπικά προϊόντα συνέθεταν το μενού, που βασιζόταν στις συνταγές τις μακεδονικής παράδοσης.
Οι σεφ της Λέσχης Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος έδωσαν τη δική τους νότα στην εκδήλωση μαγειρεύοντας ζωντανά ένα από τα πιάτα του μενού.
Κεντρική ομιλήτρια του δείπνου ήταν η κα Βίκυ Χατζηβασιλείου που μίλησε για τη Μεσογειακή Διατροφή, που έχει ενταχθεί στον Κατάλογο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Για τη Μακεδονική Κουζίνα μίλησε επίσης ο Περιφερειάρχης,  Απόστολος Τζιτζικώστας.

Ντόρα Τακά, ο πρόεδρος του ΣΕΒΕ Γιώργος Κωνσταντόπουλος, ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας, Εύη Δοσίου, Μαρία Τσακάλου

Σταυρος Καλαφάτης, Καίτη Τζιτζικώστα, Βίκυ Καλαφάτη

Γερακίνα Μπισμπινά, Σοφία Μαυρίδου, Νανά Αηδονά, Καλυψω Γούλα

Τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν για την Κατασκήνωση Νέων, που θα πραγματοποιηθεί για 7η χρονιά στις εγκαταστάσεις της ΧΑΝΘ στον Άγιο Νικόλαο Χαλκιδικής και θα φιλοξενήσει 150 παιδιά, μεταξύ των οποίων και παιδιά αποδήμων Ελλήνων.
Το δείπνο πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος, του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης και του Επιμελητηρίου Πιερίας και έχει τεθεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ έντυσε μουσικά το συγκρότημα Passa Tempo.

error: Content is protected !!