ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Συνέβη στη Νέα Υόρκη: «Figure and Form: Γίωργος Πετρίδης, Νάσος Δάφνης»

Με εξαιρετικές κριτικές και παρουσία καταξιωμένων και προσωπικοτήτων από τον χώρο των εικαστικών Τεχνών, καθώς και πολλών συλλεκτών και φιλότεχνων εγκαινιάσθηκε στο Ελληνικό Προξενείο της Νέας Υόρκης η έκθεση «Figure and Form: Γίωργος Πετρίδης, Νάσος Δάφνης», η οποία θα διαρκέσει έως τις 3 Φεβρουαρίου 2022.


Η  έκθεση παρουσιάζει τον εικαστικό διάλογο ανάμεσα στα γλυπτά έργα του Γιώργου Πετρίδη και στις ζωγραφικές δημιουργίες του Νάσου Δάφνη, δύο Νεοϋορκέζων καλλιτεχνών ελληνικής καταγωγής.

Ο παραστατικός γλύπτης Γιώργος Πετρίδης και ο αφαιρετικός ζωγράφος Νάσος Δάφνης, γεννημένοι και οι δύο στην Ελλάδα (1964 και 1914 αντίστοιχα), εγκαταστάθηκαν από νεαρή ηλικία στην Νέα Υόρκη. Ενώ η Νέα Υόρκη αποτέλεσε την κύρια καλλιτεχνική τους κοιτίδα, στο έργο των καλλιτεχνών είναι διακριτή η βαθιά επιρροή και η κοινή τους αγάπη για την Ελλάδα. Την έκθεση επιμελήθηκε ο γνωστός επιμελητής Paul Laster που διαμένει στην Νέα Υόρκη, ενώ τον συντονισμό και την καλλιτεχνική διεύθυνση της ανέλαβε η Ελευθερία Γκούφα.

It’s good to know: Στο πλαίσιο της έκθεσης που πραγματοποιήθηκε στο Προξενείο της Νέας Υόρκης ο Γιώργος Πετρίδης δώρισε για την ενίσχυση των σκοπών της HOPEgenesis το γλυπτό έργο «Adele Esperant» που συμβολίζει την μητρότητα και την ελπίδα. Το περίφημο γλυπτό δημοπρατήθηκε ηλεκτρονικά από την HOPEgenesis για 48 ώρες την Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2021, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στους φιλότεχνους υποστηρικτές της να αποκτήσουν ένα εξαιρετικό έργο τέχνης.

error: Content is protected !!