ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Συγκλονιστική Ομιλία του καθηγητή του MIT Κωνσταντίνου Δασκαλάκη για τους σκοπούς της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί»!

Η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» είχε την τιμή να φιλοξενήσει τον Κωνσταντίνο Δασκαλάκη, βραβευμένο καθηγητή του πανεπιστημίου MIT, σε φιλανθρωπικό δείπνο που διοργάνωσε με στόχο την ενίσχυση των σκοπών της. Πλήθος καλεσμένων από τους χώρους του επιχειρείν, της επιστήμης, της ναυτιλίας, του πολιτισμού, της πολιτικής και της δημοσιογραφίας έδωσαν το παρόν στο ξενοδοχείο «Hilton», προκειμένου να ακούσουν την ομιλία του Κωνσταντίνου Δασκαλάκη με τίτλο «Πώς οι τεχνολογίες πληροφορικής αλλάζουν τον κόσμο γύρω μας;» και παράλληλα για να στηρίξουν το έργο του «Μαζί για το Παιδί».

Η κυρία Αλεξάνδρα Μαρτίνου, Πρόεδρος της Ένωσης, με αφορμή την εκδήλωση δήλωσε «Απόψε είναι μια ιδιαίτερη βραδιά για εμάς στην οικογένεια του «Μαζί για το Παιδί». Είναι μια βραδιά όπου έχουμε την τιμή να φιλοξενούμε έναν ταλαντούχο έλληνα επιστήμονα που αφήνει το αποτύπωμα του στον κόσμο μας μέσα από την έρευνα και έργο του. Παράλληλα, στο «Μαζί για το Παιδί» στόχος μας είναι να αφήνουμε το δικό μας αποτύπωμα στην ελληνική κοινωνία ανακουφίζοντας την καθημερινότητα των παιδιών που είναι αντιμέτωπα με την αναπηρία, την αρρώστια, την κακοποίηση και τη φτώχεια. Για το 2019 έχουμε θέσει τον πήχυ ακόμα ψηλότερα, πάντα πιστοί στο όραμα μας να μεγαλώσουμε την αγκαλιά μας για να χωρέσουν πολλά ακόμα παιδιά και η καρδιά της Ένωσης να χτυπά μέχρι και στο πιο απομακρυσμένο σημείο της Ελλάδας.»

Μετά το πέρας της εκδήλωσης ο Κωνσταντίνος Δασκαλάκης είπε χαρακτηριστικά, «Ήταν μεγάλη μου τιμή και ιδιαίτερη χαρά που ήμουν προσκεκλημένος και μπόρεσα να συντελέσω με τον τρόπο μου στο σημαντικό έργο που επιτελεί η Ένωση Μαζί για το Παιδί. Όπως ανέφερα και κατά τη διάρκεια της ομιλίας μου, τα παιδιά αποτελούν το μέλλον της χώρας».

Κωνσταντίνος Δασκαλάκης, Καθηγητής της Επιστήμης των Υπολογιστών στο Πανεπιστήμιο MIT

Στην συνέχεια ο καταξιωμένος επιστήμονας τόνισε, «Κατά την ομιλία μου αναφέρθηκα στην εξέλιξη των υπολογιστών ως επιστήμη τον τελευταίο αιώνα, μίλησα για τις τεχνολογικές επαναστάσεις που έχουν συμβεί τα τελευταία 15 χρόνια, που έχουν να κάνουν με τις εφαρμογές των υπολογιστών στο διαδίκτυο και παρουσίασα ένα παράθυρο στο μέλλον προβάλλοντας το επίπεδο που βρίσκεται αυτή την στιγμή η τεχνητή νοημοσύνη, τις προκλήσεις που τίθενται στο μέλλον και πως ο κόσμος μας μπορεί να αλλάξει με την εφαρμογή αυτών των τεχνολογιών.» Ο Κωνσταντίνος Δασκαλάκης τόνισε πως ο κύριος επιστημονικός του στόχος είναι να ωθήσει νέους ανθρώπους στην γνώση και να την εξελίξουν. Συγκεκριμένα είπε, «Είμαι εκπαιδευτικός. Στόχος του έργου μου είναι να «καλλιεργήσει» την ανθρώπινη γνώση περαιτέρω και να εμπνεύσει τους νέους να είναι και ο ίδιοι δημιουργικοί, αλλά και να βρουν τρόπους με τους οποίους θα επηρεάσουν τον κόσμο γύρω τους. Αν στο μέλλον ακούσω πως κάποιο από τα παιδιά που επωφελούνται από τις δράσεις της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί», ακολουθήσει το δικό μου επιστημονικό πεδίο θα με έκανε πολύ χαρούμενο».

Αλίκη Μαρτίνου, Ντένης Ηλιάδης, Μυρτώ Αναστασοπούλου

Αλεξάνδρα Μαρτίνου, Πρόεδρος της Ένωσης Μαζί για το Παιδί, Κώστας Μπακογιάννης, Σία Κοσιώνη, Ιωάννης Παπαδάτος, Αντιπρόεδρος του Μαζί για το Παιδί

Μαϊρα Τσαβλίρη, Αλεξάνδρα Προκοπίου, Μαρίνα Μαρτίνου

Λυδία Βεκρή, Αλέξανδρος Μάνος, Έλλη Φιλιπποπούλου

Νινέτα Βαφειά & Ξένια Λεκανίδη

Γιάννης και Μαλβίνα Σαραντίτη

Μάρθα Βερνίκου, Αλεξάνδρα Πάλλη, Μαίρη Παναγιωτίδη

Νέλλος και Λη Κανελλοπούλου

Φαίη Μπαρμπαλιά, Ιωάννα και Στέφανος Γαβριηλίδης

Ράνια Φιλίππου & Χαρά Καίσαρη

Michel Χρυσικόπουλος & Ιφιγένεια Πετρίδη

Μαρίνα Βερνίκου, Μίλτος Καμπουρίδης

Μαργαρίτα Πουρνάρα, Λίζυ Μανωλά, (αριστερά-κάτω) Λυδία και Φίλιππος Οικονόμου

Φίλιππος Πασχέντης, Κωνσταντίνος Δασκαλάκης, Ιωάννα Κουτρουβή

Άννα Μπαρτσόκα, Χρήστος Μπαρτσόκας και Ντόλα Νομικού

Αλεξάνδρα και Παύλος Ανδρεάδη, Μαρίτα Δασκαλάκη

Τζεμπ Μαυρίδης, Μαριλένα Μηναϊδη, Εβελίνα Πετράκη

Δημήτρης και Αρετή Δαλακούρα

Λένα Οικονομίδη, Αλίκη Μαρκάντια-Λαμπροπούλου, Μανώλης Λαιμός, Αταλάντη Μαρτίνου

Αλεξάνδρα Πάλλη, Κωνσταντίνος Δασκαλάκης, Ντόρα Πάλλη

It’s good to know: Ο Κωνσταντίνος Δασκαλάκης είναι καθηγητής της Επιστήμης των Υπολογιστών στο πανεπιστήμιο του ΜΙΤ. Είναι απόφοιτος των Ηλεκτρολόγων του Ε.Μ.Π., έκανε διδακτορικό στο Πανεπιστήμιο του Berkeley, και εργάστηκε ως μεταδιδακτορικός ερευνητής στη Microsoft. Η έρευνά του επικεντρώνεται στην θεωρητική πληροφορική και την διεπαφή της με τα Οικονομικά, την Θεωρία Παιγνίων, τη Στατιστική και την Τεχνητή Νοημοσύνη. Βραβεία Ο Κωνσταντίνος Δασκαλάκης έχει τιμηθεί με το βραβείο της καλύτερης διδακτορικής διατριβής στην πληροφορική από τον διεθνή οργανισμό επιστήμης των υπολογιστών ACM, και προσφάτως το βραβείο Nevanlinna από την Διεθνή Ένωση Μαθηματικών (International Mathematical Union) για εξαιρετικές συνεισφορές στα μαθηματικά θεμέλια των επιστημών πληροφορικής. «Υπολογιστική Πολυπλοκότητα της Ισορροπίας Nash» Η εργασία του «Υπολογιστική Πολυπλοκότητα της Ισορροπίας Nash», με τον Paul Goldberg και τον Χρήστο Παπαδημητρίου, απαντά σε ένα επιστημονικό ερώτημα άλυτο από την δημοσίευση του John Nash το 1950, για την οποία ο Nash βραβεύτηκε με το Νόμπελ Οικονομικών. Η εργασία τους εντοπίζει υπολογιστικά εμπόδια στην εφαρμοσιμότητα της ισορροπίας Nash, που υπήρξε το επίκεντρο των οικονομικών μαθηματικών μέχρι σήμερα, και δείχνει την ανάγκη για καινούριες πιο ρεαλιστικές έννοιες ισορροπίας. Για τη δουλειά τους αυτή έχουν τιμηθεί με το βραβείο Καλάι από την Διεθνή Ένωση Θεωρίας Παιγνίων (Game Theory Society) και το βραβείο εξαιρετικής δημοσίευσης από την διεθνή ένωση εφαρμοσμένων μαθηματικών (Society for Industrial and Applied Mathematics).

Φωτογραφίες: Studio Panoulis

error: Content is protected !!