Συγκίνηση και λαμπερές παρουσίες στο Gala για τα 30 χρόνια από την ίδρυση του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, στο Ηρώδειο!

16/06/2021 • LIFESTYLE

Σημαντικές προσωπικότητες τίμησαν με την παρουσία τους τη μεγάλη sold-out συναυλία για τα 30 χρόνια από την ίδρυση του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, με τον μαέστρο-μύθο Zubin Mehta, τον διεθνώς καταξιωμένο βιολονίστα Pinchas Zukerman και την περίφημη Ορχήστρα του Φλωρεντινού Μουσικού Μαΐου, Orchestra del Maggio Musicale Fiorentino, που εμφανίστηκαν χθες το βράδυ της Δευτέρας, στο κατάμεστο Ωδείο Ηρώδου Αττικού, εγκαινιάζοντας τις φετινές εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου.

Χθες βράδυ στο κατάμεστο Ηρώδειο

Μαρέβα Μητσοτάκη, Νίκος Πιμπλής, Πρόεδρος ΔΣ Ο.Μ.Μ.Α., Νάντια Θεοχαράκη

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ, ΛΙΝΑ ΜΕΝΔΩΝΗ, ZUBIN MEHT, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΥ

ΝΙΝΑ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ ΕΛΕΝΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΥ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΛΛΙΤΣΑΝΤΖΗΣ, ΜΑΓΔΑ ΜΠΑΛΤΟΓΙΑΝΝΗ

ΔΗΜΗΤΡΑ ΦΙΛΙΠΠΟΥ

Κατερίνα Ευαγγελάτου, Καλλιτεχνική Διευθύντρια Ελληνικού Φεστιβάλ, Pinchas Zukerman

ΙΡΙΣ ΚΡΗΤΙΚΟΥ ΜΑΡΙΑ ΞΑΝΘΑΚΟΥ

ΝΙΚΟΣ ΣΤΑΜΠΟΛΙΔΗΣ

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΥ [ΦΩΤΟ ΘΩΜΑΣ ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ]

Οι πρώτες σταγόνες δεν πτόησαν τους χιλιάδες θεατές που παρακολούθησαν τον Pinchas Zukerman να ερμηνεύει, πλαισιωμένος από το διάσημο σύνολο, το μεγαλύτερο μέρος του Κοντσέρτου για βιολί σε ρε μείζονα, έργο 77 του Johannes Brahms– του μοναδικού που έγραψε για το συγκεκριμένο όργανο ο λαμπρός Γερμανός συνθέτης–, το οποίο δυστυχώς διακόπηκε όταν η βροχόπτωση έγινε πιο έντονη, παρά την επιθυμία του μαέστρου να παραμείνει στο πόντιουμ και να συνεχιστεί η συναυλία, μόλις κοπάσει η βροχή.

Pinchas Zukerman

O τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος με τη σύζυγό του, Άννα Μαρία

ΑΝΝΑ ΝΤΑΛΑΡΑ

ΜΑΡΙΝΑ ΛΑΜΠΡΑΚΗ ΠΛΑΚΑ

Zubin Mehta

Στο χθεσινό Megaron Gala στο Ηρώδειο παρέστησαν η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, η σύζυγος του πρωθυπουργού Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη και ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης. Τους επισήμους υποδέχθηκαν στο Ηρώδειο ο Πρόεδρος του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών Νίκος Πιμπλής, ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής Γιάννης Βακαρέλης, ο Πρόεδρος του Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου Δημήτρης Πασσάς και η Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου Κατερίνα Ευαγγελάτου.

ΜΕΛΙΝΑ ΤΡΑΥΛΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΟΣ ΠΑΝΑΣ

Τη συναυλία παρακολούθησαν επίσης η Βασίλισσα Σοφία της Ισπανίας, η Πριγκίπισσα Ειρήνη, ο τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος και η σύζυγός του Άννα-Μαρία, προσωπικοί φίλοι του μαέστρου Zubin Mehta, πρέσβεις ξένων χωρών καθώς και στελέχη της διοίκησης της Alpha Bank, χορηγού της εκδήλωσης.

ΝΙΚΟΣ ΣΤΑΜΠΟΛΙΔΗΣ, ΤΕΩΣ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΣΟΦΙΑ ΙΣΠΑΝΙΑΣ, ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑ ΕΙΡΗΝΗ

O τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος με τη σύζυγό του, Άννα Μαρία και τις δύο αδελφές του, τέως βασίλισσα Σοφία της Ισπανίας και πριγκίπισσα Ειρήνη

Φωτογραφίες: Studio Panoulis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Show Buttons
Hide Buttons