ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Συγκίνηση και δέος στο Ηρώδειο με την εμβληματική συναυλία που πλημμύρισε από τους ήχους των Δημοτικών μας Τραγουδιών!

Το βράδυ της Κυριακής ολοκληρώθηκε ο 3ος και τελευταίος κύκλος των μουσικών δράσεων με την εμβληματική συναυλία «Θέλει Αρετή και Τόλμη το… τραγούδι» στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού με την υποστήριξη της Lidl Ελλάς. Ο Σταύρος Ξαρχάκος διεύθυνε ένα ορχηστρικό σύνολο, αποτελούμενο από κορυφαίους Έλληνες σολίστ, και παρουσίασε μία σουίτα εμπνευσμένη από 21 επίλεκτα δημοτικά τραγούδια, με ερμηνεύτρια την Ηρώ Σαία.

Σταύρος Ξαρχάκος, Ηρώ Σαϊα

Στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 200 χρόνια από την Εθνεγερσία, ο συνθέτης και μαέστρος Σταύρος Ξαρχάκος και η Lidl Ελλάς, συνέθεσαν ένα πολύπλευρο πρόγραμμα, αποτελούμενο από τρεις κύκλους δράσεων προκειμένου να προβάλλουν τη σημαντικότητα και τη διαχρονικότητα της ελληνικής μουσικής παράδοσης με τίτλο: «200 χρόνια Δημοτικό τραγούδι».

Συγκίνηση και δέος στο Ηρώδειο με την εμβληματική συναυλία που πλημμύρισε από τους ήχους των Δημοτικών μας Τραγουδιών!

Σταύρος Ξαρχάκος

Στο πυρήνα του προγράμματος, του οποίου την καλλιτεχνική επιμέλεια και το γενικό συντονισμό έχει αναλάβει ο Σταύρος Ξαρχάκος σε συνεργασία με τον Λαμπρό Λιάβα, καθηγητή Εθνομουσικολογίας στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, βρίσκεται η τολμηρή και καινοτόμα προσέγγιση και επικαιροποίηση του δημοτικού τραγουδιού, ενός σημαντικό μέρους της εθνικής πολιτισμικής παράδοσης, καθώς κανείς μέχρι σήμερα δεν είχε προσπαθήσει να επικαιροποιήσει το δημοτικό τραγούδι – τόσο τη δημώδη μουσική όσο και στον δημώδη στίχο – χωρίς να καταφύγει σε δημιουργικές ακρότητες.

Πρίγκιπας Νικόλαος

Απώτερος στόχος είναι να ξεδιπλωθεί και να τραγουδηθεί η ιστορία της χώρας αλλά και η εξέλιξη της ελληνικής κοινωνίας από το 1821 έως σήμερα, επιδιώκοντας στην πραγματικότητα την παραγωγή μιας νέα άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς μέσω ενός διαχρονικού έργου μεγάλης συναισθηματικής και ιστορικής αξίας.

Τζένη Μπαλατσινού, Βασίλης Κικίλιας

Ντέλλα Ρούνικ, Ντόρα Καλατζή

Αντώνης Τσαπατάκης

Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, Κέλλυ Δρίτσα

Κατερίνα Παναγοπούλου, Ζέτα Βομβογιάννη Γκράφ

Ο Γιώργος Καπουτζίδης με την αδελφή του Κική Καπουτζίδου

Νικόλαος Πέππας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, Κέλλυ Δρίτσα

Ηρώ Σαϊα, Γιώργος Θεοφάνους

Ιάκωβος Ανδρεανίδης Πρόεδρος Διοίκησης Lidl Ελλάς, Βασιλική Αδαμίδου Διευθύντρια Επικοινωνίας της Εταιρικής Υπευθυνότητας Lidl Ελλάς, Βασίλης Κεφαλογιάννης Managing Partner της Avant Tales

Σάσα Σταμάτη

Ειρήνη Νταϊφά με μία φίλη της

Σταύρος Θεοδωράκης, Αργυρώ Θεοδωράκη

Βασίλης Κεφαλογιάννης Managing Partner της Avant Tales, Κατερίνα Τσάγκα Κεφαλογιάννη

Κώστας Βαρώτσος, Δαναϊς Δανάση, Χριστίνα Βαρώτσου.

Απόστολος Γκλέτσος, , Ιζαμπέλα Αρβανίτη

Άλκηστις Πρωτοψάλτη, Σταύρος Ξαρχάκος

Φωτογραφίες: NDP Photo Agency

error: Content is protected !!