Ok! το έχετε καταλάβει, η παρέα μας αποτελείται ίσως από τους πιο φανατικούς fans των Γαστρονομικών θεματικών events που διοργανώνει κάθε τόσο το The Food & Leisure Guide. Προσπαθούμε να μην χάνουμε κανένα, έως στιγμής το έχουμε καταφέρει, έστω κι αν πρέπει να πετάξουμε αεροπορικώς για να παραβρεθούμε με την ψυχή στο στόμα. Ναι, το έχω κάνει και αυτό. Ξέρουμε, πως κάθε τέτοια βραδιά αποτελεί και μία εμπειρία. Και όχι μόνο γευστική. Οι γεύσεις, είναι η αφορμή και η έμπνευση για ατελείωτες συζητήσεις, για ευφάνταστες συνταγές για μελλοντικά δείπνα, για ταξίδια. Άλλα τα κάνουμε, άλλα όχι, τι σημασία έχει; Πάντα αποχαιρετιζόμαστε χορτασμένοι. Και δεν μιλάω απαραίτητα για το φαγητό…
Προχθές βράδυ, άλλη μία τέτοια βραδιά του FnL. Στο Salon de Bricolage. Όλα συνηγορούν για μία ασύγκριτη βραδιά. Το ίδιο το θέμα, “Cocktails & Sweets”, το venue, το αγαπημένο μας club. Η σύνθεση της παρέας, πάντα η ίδια. Δεν την αλλάζω με τίποτα…
Ο Πάνος Δεληγιάννης και η Εύη Φέτση μας υποδέχονται με μεγάλη αγκαλιά, με ρουφηχτό φιλί, και με όλα τα συναρπαστικά νέα τους από το Λονδίνο. Το προσωπικό της Λέσχης, μας υποδέχεται με Tartar Λαβράκι με Passion Fruit & Beverage από cascara, St. Jermain και περγαμόντο…Θεέ μου, κάτι πολύ καλό πρέπει να έκανα για να αξίζω τέτοια χαρά…Βλέπω και άλλους φίλους, όλοι ανυπομονούμε για να απολαύσουμε τη γλυκιά συμφωνία που θα συνθέσει σήμερα για εμάς ο κορυφαίος Έλληνας Pastry Chef, Δημήτρης Χρονόπουλος, σε συνδυασμό με τους πιο εμπνευσμένους Bartenders, τον Βασίλη Κυρίτση και τον Νίκο Μπάκουλη -aka The Clumsies-!
Είμαστε ακόμα στο lounge της Λέσχης, και μας προσφέρουν Φουά Γκρα με Framboise και Ινδικό Καφέ, Καρπάτσιο Μοσχαριού με Καπνιστή Μαγιονέζα & Smoked Orgeat, δηλαδή πικραμύγδλο με σιτάρι μαγειρεμένο με Lagavulin! Σκέψου τι έχουν να μας προσφέρουν όταν ανέβουμε στο Premiere Etage για το Menu του Sweet Symphony…
Cremeux Mascarpone αρωματισμένη με Μανταρίνι, συνοδευόμενη από Sorbet Άγριας Φράουλας και Τραγανό Pate A Cigarre Κανέλας & The Gimlet. Δηλαδή, Tanqueray Ten infused με…blue cheese & mastic cordial! Αν δεν δοκίμαζα το απεριτίφ με τη γεύση του blue cheese, αποκλείεται να το παρήγγειλα. Και δεν θα είχα απολαύσει ποτέ αυτή την τόσο ξεχωριστή γεύση…
Στο δεύτερο πιάτο ήταν που το μαγικό team της βραδιάς δέχτηκε τα χειροκροτήματα μας. Ναι, το δοκιμάσαμε, και σαν υπνωτισμένοι όλοι, αφήσαμε κάτω τις πετσέτες μας, σηκωθήκαμε από τις καρέκλες μας και ξεσπάσαμε σε ένα θερμό , ατελείωτο χειροκρότημα.
Ήταν για το Πούρο Gran Couva με τραγανές πέρλες Σοκολάτας, συνοδευόμενο από Aristocracy-Sherry Pedro Jimenez, cherry tomatos, Cardhu Amber Rock!
Του οποίου ακολούθησε η Πάπια με Καπνιστή Σάλτσα Κόκκινων Φρούτων και Σελινόριζα, συνοδευόμενη από Nobility-Bulleit Rye whiskey, floral elixir & βιολέτα…
Και φτάνει η ώρα του παγωτού…Και όλοι κρεμόμαστε από τα χείλη της Σαλώμης μας, της Σαλώμης Σταυρίδου, η οικογένεια της οποίας φτιάχνει τα καλύτερα παγωτά του κόσμου, τα δικά μας Kayak! Και φτάνει στο τραπέζι μας το πεντανόστιμο παγωτό Grue de Cacao Venezuela το οποίο σερβιρίστηκε με μπόλικη ζεστή σοκολάτα και ανατρεπτικά μαζί με μαύρη τρούφα!!!
Οι Clumsies εδώ, αποφάσισαν να συνδυάσουν την πρόταση του Δημήτρη Χρονόπουλου με ένα σπουδαίο cocktail, το Magnetism το οποίο μάλιστα έδωσε το εισιτήριο στον Νίκο Μπάκουλη για τον φετινό ελληνικό τελικό του παγκόσμιου διαγωνισμού Cocktail World Class. Το Magnetism περιέχει ρούμι Zacapa 23, χαρούπι, λικέρ από σταφύλι Μοσχάτο και ελαιόλαδο αρωματισμένο με κόλιανδρο και είναι πράγματι όσο ιδιαίτερο όσο ακούγεται. Η Σαλώμη χαμογελάει, το σχολιάζει ως “υπέροχο”, ζητάμε με μιας να έρθει στη παρέα μας ο Δημήτρης Χρονόπουλος, κρατιέμαι πολύ για να μην του ξεστομίσω πως σχεδόν, τον αγαπώ!
Μα το ταξίδι μας δεν σταματά εδώ, συνεχίζεται με…Για το τέλος…γλυκά! Στο τραπέζι έρχονται αφράτα marshmallow με τριαντάφυλλο, γλειφιτζούρια σοκολάτας αρωματισμένα με κάρδαμο και γλυκάνισο και τρουφάκια σοκολάτας γάλακτος αρωματισμένα με κόκκους espresso. Μαζί τους ήρθε και ο «καφές», ένα cocktail φτιαγμένο με κρύα απόσταξη specialty blend καφέ από τη Γουατεμάλα και την Αιθιοπία, μαζί με Johnnie Walker Platinum Reserve, Samos Vin Doux και ελάχιστο μέλι.
Είμαστε γεμάτοι γεύσεις και μιλάμε ήδη για την επόμενη γαστρονομική μας βραδιά. Η οποία ορίζεται για την Τρίτη 3 Φεβρουαρίου, ένα πολύ exclusive event του FnL, στην Σπονδή για 50 μόνο άτομα, και για το οποίο έρχεται για δυο μόνο μέρες ο Arnauld Bignion, ο προηγούμενος chef της και θα μαγειρέψει ένα συγκεκριμένο μενού που θα το συνδυάσουμε με cocktails βασισμένα στο Cardhu…
Can’t wait! xxx
Φωτογραφίες: Πάνος Σμυρνιώτης