ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Στο Παλιό Λιμάνι για oysters & fish shots!

Ναι, και χθες είχε ζέστη στο νησί. Όχι από την ενοχλητική ζέστη που δεν σου επιτρέπει ούτε στην θάλασσα να πας επιβάλλοντας σου να παραμείνεις στην δροσιά του air con με ένα βιβλίο αγκαλιά, όχι. Είχε την ζέστη του Αυγούστου. Αυτή που περιμένεις μία ολόκληρη χρονιά να σε πάρει στην αγκαλιά της και να σε οδηγήσει σε μία αγαπημένη τοποθεσία πάνω στο νερό, να σε ξελογιάσει και τρυφερά να σε ταΐσει στρείδια, και να σου δώσει γλυκά δροσερά ροζέ φιλιά. Στα πόδια μας να έχουμε πανέμορφα ψαροκάικα που φέρνουν φρέσκια ψαριά, στον ουρανό μας καρφωμένο το φεγγάρι. Από τα διπλανά μπαρ ακούγεται το soundtrack περασμένων καλοκαιριών μας. Το χιλιοπαιγμένο και λατρεμένο soundtrack του Αυγούστου. Ε, αυτή η αγαπημένη τοποθεσία για εμένα είναι το Παλιό Λιμάνι στις Σπέτσες, και χθες αποφασίσαμε να βρούμε την πιο ανακουφιστική δροσιά στο “Londou”.


Το Seafood Bar που προτιμάνε όλοι όσοι έχουν δέσει στην προστατευτική αγκαλιά του Παλιού Λιμανιού, όλοι όσοι εκεί, γύρω στις 7-8 επιστρέφουν από τις βόλτες στους από πίσω ή στους απέναντι κόλπους, και από το deck ακόμα κάνουν τις λαχταριστές παραγγελίες τους στην πάντα χαμογελαστή οικοδέσποινα Μαρία Βενετσάνου.
Δίπλα μας τα τραπέζια δεν είναι πολλά. Ποιος θα ήθελε κι άλλα; Στο διπλανό μπορεί να τρώει ο Άλκης Δαυίδ με τον γιο του και τους καλεσμένους του, στις θερινές διακοπές τους μετά την αποφοίτηση τους, μπορεί ο Βίκτορ Ρέστης που είδα τις προάλλες, η Uma Thurman μετά από την καϊκάδα της ή η Ευγενία Νιάρχου. Τι σημασία έχει; Εδώ δεν έρχεσαι για να δεις διάσημους απόγονους να τρώνε δίπλα σε mega celebrities ή μαζί με λατρεμένους locals. Εδώ έρχεσαι για τα νοστιμότερα fish shots του κόσμου, για το καλαμάρι που όσο κι αν έχει καψαλιστεί στα κάρβουνα μυρίζει αλάτι, για τους πετροσωλήνες και τα oysters, για τα υπέροχα tapas που σερβίρει η Μαρία, με ό,τι εκλεκτότερο διαθέτει.
Εδώ έρχεσαι για το ηλιοβασίλεμα. Για εκείνη την μαγική μπλε ώρα, για την στιγμή που ο ήλιος δίνει βιαστικό φιλί στο φεγγάρι, και το μπλε συναντιέται με το μπλε.


Και την ώρα του λογαριασμού, λίγο πριν φύγεις για να συνεχίσεις, η Μαρία θα σε τρατάρει γλυκό βύσσινο του κουταλιού και ένα γεμάτο ποτήρι από λικέρ τριαντάφυλλο. Το άρωμα που ακουμπάει τα γλυκά φιλιά του στο στόμα.

Χθες βράδυ. Με την Ναλίτα Καρρέρ και την οικοδέσποινα του “Londou”, Μαρία Βενετσάνου

The fruit of the sea accompanied with a glass of fine wine. The best way to start an evening in Spetses island!

Oysters & fine wine…

Γλυκά φιλιά να πάρουν το αλάτι από το στόμα…

Ναι, και χθες είχε ζέστη στο νησί. Όχι από την ενοχλητική ζέστη που δεν σου επιτρέπει ούτε στην θάλασσα να πας επιβάλλοντας σου να παραμείνεις στην δροσιά του air con με ένα βιβλίο αγκαλιά, όχι. Είχε την ζέστη του Αυγούστου. Αυτή που περιμένεις μία ολόκληρη χρονιά να σε πάρει στην αγκαλιά της και να σε οδηγήσει σε μία αγαπημένη τοποθεσία πάνω στο νερό, να σε ξελογιάσει και τρυφερά να σε ταΐσει στρείδια, και να σου δώσει γλυκά δροσερά ροζέ φιλιά.
Καλή συνέχεια Αυγούστου…xxx

error: Content is protected !!