Στο Νησί των Αρωμάτων με την γεύση λεμόνι και Aloe Vera!

08/08/2019 • GET

Κάθε τόπος, κάθε νησί έχει τις γεύσεις και τα αρώματα του. Για το Isola di Spezzie, το Νησί των Αρωμάτων, δηλαδή οι Σπέτσες κατά τους Ενετούς, τα αρώματα αυτά, είναι το λεμόνι και η aloe vera. Οι βόλτες στο νησί μοσχομυρίζουν λεμόνια από τους κήπους και aloe vera από τα μποστάνια. Τα καλοκαίρια μας έχουν αυτό το άρωμα, μαζί με αυτό της λεβάντας, του βασιλικού, και της ζάχαρης άχνης του αμυγδαλωτού. Είναι τα αρώματα του καλοκαιρινού απογεύματος, το άρωμα του Σπετσιώτικου aperitif. Το κερνάμε σε βεράντες και σε κήπους, το παραγγέλνουμε κάτω από την δροσιά των φοινικόδεντρων του Ποσειδωνίου, το απολαμβάνουμε στο Μποστάνι, την ώρα του δειλινού.

Ανακαλύψτε ξεχωριστές γεύσεις από μυστικές συνταγές. Σε κάθε Βάτος απελευθερώνονται αρώματα και ευεργετικές ουσίες φρούτων και βοτάνων της ελληνικής γης, που συναρπάζουν.

Τα σαράντα μοναδικά εκχυλίσματα που αποτελούν την βάση σε κάθε Βάτος, ζωντανεύουν μνήμες παράδοσης.

Το λεμόνι και η αλόη των Σπετσών ξεχωρίζουν για την ποιότητα τους που καθορίζεται από το ιδιαίτερο μικρόκλιμα του ιστορικού νησιού.

Δεν είναι τυχαίο ότι το νησί πήρε το σημερινό του όνομα από τους Ενετούς αφού το ονόμασαν Isola di Spezzie, που σημαίνει “Νησί των Αρωμάτων”

“Όλο το χειμώνα μαζεύουμε τα λεμόνια από κήπους των Σπετσών τα οποία ανταλλάσσουμε με τελικό προϊόν, προσθέτουμε αλόη από Το μποστάνι του Ποσειδωνίου και φτιάχνουμε με τον Αναστάση Χατζηγαβριήλ, τον “πατέρα” της μυρωμένης Βάτου, αυτό το ποτό, που τώρα διατίθεται σε όλα τα σχεδόν τα εστιατόρια, τα μπαρ και τα εμπορικά καταστήματα του νησιού” μου εξιστορεί ο Λοϊζος Ιωάννου o οποίος φυτεύει με τα ίδια του τα χέρια την αλόη του Μποστανιού του Ποσειδωνίου ενώ είναι ο εμπνευστής του συγκεκριμένου ποτού της Vatos, και συνεχίζει “Μία λαμπρή πορεία για ένα προϊόν που καθιερώνεται μαζί με τα αμυγδαλωτά σαν τοπικό έδεσμα! Η προσπάθειά μας ήταν να γίνει ένα εντυπωσιακό ηδύποτο που εγκλωβίζει μέσα του Άρωμα και γεύση που θα χαρακτηρίζουν τη Σπέτσες. Το άρωμα και την γεύση των λεμονιών και της Aloe Vera των Σπετσών…”

Λοιπόν, η “Myromeni Vatos”, πίνεται με 1000+2 τρόπους, ανάλογα το γούστο, το κέφι και την στιγμή. Σ’ ένα φιλόξενο καλωσόρισμα, σ’ ένα γλυκό αποχαιρετισμό, στο γεύμα Aperitivo ή digestive, σε Cocktails, Soft drinks, Long drinks, με τυριά, ξηρούς καρπούς και φρούτα φρέσκα ή αποξηραμένα, με φρουτοσαλάτες & φρουτοχυμούς…

Λοιπόν, όπως μου εξήγησαν χθες στην Κάβα καθώς με ξεναγούσαν στην φιλοσοφία αυτού του υπέροχου ελληνικού brand, κάθε Βάτος είναι 100% χειροποίητο και δημιουργείται από φυσικά εκχυλισμένα φρούτα και βότανα, είναι γνήσιο χωρίς χημικά συντηρητικά και ενισχυτικά γεύσης. Οι πρώτες ύλες είναι από επιλεγμένες τοπικές αγορές, αποκλειστικά ελληνικές, καθώς και εκλεκτά φρούτα και βότανα. Η μυστική συνταγή, που το χαρακτηρίζει, δίνει την μοναδικότητα στο χαρακτήρα του, που το κάνει ξεχωριστό.

Το success story που υπογράφει την ετικέτα “Μυρωμένη Βάτος” ξεκίνησε το 2016, με αυτά τα χειροποίητα λικέρ μικρής παραγωγής, κυρίως από τοπικά φρούτα όπως αρώνια, προύνα και κράνα, αλλά και περγαμόντο και λεμόνι, πάντα χωρίς συντηρητικά, χωρίς χρώμα, μόνο με ελάχιστη πρόσθετη ζάχαρη και εξαιρετική ποιότητα.
Πέρα από τα -άκρως ελληνικά- αρώματα και τις γεύσεις, εγώ ερωτεύτηκα με μιάς την όμορφη συσκευασία, η οποία κατατάσσει τα Vatos Spirits στις αγαπημένες προτάσεις για δώρο. Ιδίως στα καλέσματα των Σπετσών…

Στην επόμενη επίσκεψη σας στις Σπέτσες μην ξεχάσετε να το ζητήσετε, και οπωσδήποτε πριν φύγετε να το πάρετε μαζί σας. Να πάρετε μαζί σας τα αρώματα όλου του νησιού…

Φωτογραφίες: @tessy_g_

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Show Buttons
Hide Buttons