Στο Μαγικό Κουτί του Κωνσταντίνου Ρήγου!

11/09/2019 • GO, PEOPLE

Είναι μαγικό αν κάτσεις και σκεφτείς το πόσο εύκολα θα μπορούσες να μεταφερθείς στον χώρο. Στον χρόνο. Από την καθημερινότητα στο όνειρο και από το σήμερα στις μνήμες. Το πως θα μπορούσες μέσα από ένα “Μαγικό Κουτί” να ανακαλύψεις το κέλυφος απέναντι σε όλα τα όσα νομίζεις πως “πρέπει”, να ανακαλύψεις από την αρχή τα αληθινά σου “θέλω”. Θα μπορούσες, το κάνεις όμως;
Και σκέψου λέει, αυτό το Μαγικό Κουτί να έχει την υπογραφή του Κωνσταντίνου Ρήγου. Να είναι ο γνωστός Χορογράφος, σκηνοθέτης και εικαστικός καλλιτέχνης, αυτός που θα σε πάρει από το χέρι, και θα σε συνοδέψει σε αυτό το υπέροχο, σπάνιο “Κουτί”. Αυτό που αν το ανοίξεις, θα σκορπίσει περισσότερη μαγεία γύρω σου.
Ε λοιπόν, κάπως έτσι πέρασα εγώ το χθεσινό μου απόγευμα.

Ο Κωνσταντίνος Ρήγος καταλαμβάνει στο Utopia στις 5 Σεπτεμβρίου με το concept Magic Box. Υπό το πρίσμα του ταλαντούχου Χορογράφου, Σκηνοθέτη, Εικαστικού Καλλιτέχνη και Διευθυντή του Μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, το Μαγικό του Κουτί ανοίγει και καλεί τον κόσμο να ανακαλύψει τη μαγεία στα απλά πράγματα γύρω μας.

… Παρέα με τον Καλλιτεχνικό διευθυντή του Χοροθεάτρου Οκτάνα και διευθυντή του Μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Να με παίρνει από το χέρι και να με παρασύρει στην δική του συγκλονιστική χορογραφία, να με οδηγεί στα αντικείμενα επιλεγμένα, ένα προς ένα από τον ίδιο, και που μας παραπέμπουν στην παιδική μας ηλικία και στον κόσμο του παραμυθιού, ενώ διαμορφώνουν σκηνογραφικά το Utopia καλώντας μας να απομονωθούμε από τη βοή και την καθημερινότητα μόλις περάσουμε το κατώφλι του.

“H utopia μας είναι η ίδια μας η ζωή. Ας την ανακαλύψουμε ξανά, ας μπούμε μέσα σε αυτήν με μια νέα αίσθηση μαγείας…”, μου λέει ο Κωνστατίνος Ρήγος και ξεκινάει μία συναρπαστική χορογραφία με τις λέξεις, με μνήμες και επιθυμίες…

Follow us…

Ο Κωνσταντίνος Ρήγος επιλέγει προϊόντα από διαφορετικά είδη καταστημάτων του Golden Hall και τα τοποθετεί στο Magic Box του για 2 μήνες. Στόχος του curator είναι να ξαναβρούμε τη μαγεία που υπάρχει στα πάντα γύρω μας. Αυτό θα μας χαρίσει ευτυχία και θα είναι το «κέλυφός μας απέναντι στην καθημερινότητα»!

Ο Κωνσταντίνος Ρήγος είναι ο Curator του Utopia με τον εύστοχο τίτλο και concept “Magic Box”, και μας προσκαλεί να μπούμε και να το ανακαλύψουμε.
Υπό το πρίσμα του ταλαντούχου Χορογράφου, Σκηνοθέτη, Εικαστικού Καλλιτέχνη και Διευθυντή του Μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, το Μαγικό του Κουτί ανοίγει και καλεί τον κόσμο να ανακαλύψει τη μαγεία στα απλά πράγματα γύρω μας.

Το concept εκφράζει την προσωπική Ουτοπία του καλλιτέχνη, που δεν είναι άλλη από την ανάγκη για περισσότερη μαγεία γύρω μας. Έτσι σχεδίασε το Μαγικό Κουτί, όπου βρίσκει κανείς elements από την παιδική μας ηλικία και τον κόσμο του παραμυθιού. Μία εντυπωσιακή μπαλαρίνα στροβιλίζεται στην οροφή, παραμορφωτικοί καθρέφτες δείχνουν μία άλλη πραγματικότητα και μία σειρά από αντικείμενα αποπνέουν μαγεία… Τα items που επέλεξε ο ίδιος, αντανακλούν το κάθε ένα και κάτι ξεχωριστό για τη δική του Ουτοπία και ο ίδιος εξυφαίνει την ιστορία τους μέσα στο showroom με μοναδικό τρόπο.

Πέδιλα με σχέδιο πεταλούδας, Sophia Webster, Kalogirou

Με υποδέχεται με ένα φιλί όσο εγώ αφήνω την ματιά μου να ξεκουραστεί στο δικό του παραμύθι. Πράγματα σπάνια, παράταιρα βαλμένα θα βρουν τη θέση τους το ένα δίπλα στο άλλο αφηγούμενα τη δική τους ιστορία…

Παιδικό φόρεμα 5226 by Celia Kritharioti

O Κωνσταντίνος Ρήγος, curator της νέας θεματικής “Magic Box” στο Utopia στο ισόγειο του Golden Hall μοιράζεται μαζί μας τη φιλοσοφία του και τις εμπνεύσεις του που κρύβονται πίσω από το “Μαγικό Κουτί” του:
“Η ανάγκη για περισσότερη μαγεία γύρω μας. Η ανάγκη για την καθημερινή έκπληξη, για το όνειρο και το απροσδόκητο. Πρέπει να ξαναφτιάξουμε το περιβάλλον μας. Ξανά…”  ξεκινάει να με παρασύρει στην γοητευτική ιστορία του.
“Πρέπει να μπούμε στο προσωπικό μας μαγικό κουτί. Να βρούμε τι είναι αυτό που μας διεγείρει. Τι μας προκαλεί ευτυχία, προσδοκία, χαρά; Να το ανοίξουμε διάπλατα. Να γίνει αυτό το κέλυφός μας απέναντι στην καθημερινότητα! Το προσωπικό μας μαγικό κουτί…”

Χθες το απόγευμα, στην Utopia του Κωνσταντίνου Ρήγου και ξεναγό τον ίδιο

Ποιο είναι το δικό σου “Μαγικό Κουτί” Κωνσταντίνε;
“Το δικό μου με πάει πίσω στις πρώτες μουσικές, στις πρώτες κινήσεις, στις πρώτες λάμψεις. Πρέπει να ανασύρουμε ξανά τις πρώτες μας μνήμες! Όπως όταν ανοίγεις για πρώτη φορά ένα μικρό μουσικό κουτί και η φιγούρα της μπαλαρίνας αρχίζει να περιστρέφεται γύρω από τον εαυτό της, υπό τους ήχους μιας σχεδόν οικείας μελωδίας.
Είναι οι μνήμες, είναι οι αισθήσεις που μπορούν να μας κάνουν να “μαγευόμαστε” από την ίδια μας την ζωή…”. 

Παπούτσια Nine West από το κατάστημα Haralas ανάμεσα σε αντικείμενα που έχει επιλέξει ο curator από συλλογές του Golden Hall αλλά και προσωπικές του

Ακουμπάω τα αντικείμενα. Άλλα επιλεγμένα από τα καταστήματα του Golden Hall -αυτό είναι άλλωστε και το concept του Utopia– άλλα από προσωπικές συλλογές του Κωνσταντίνου. Από όλα αναδύεται η ίδια μαγεία. Σαν να ακούς τις μελωδίες, αν κλείσεις τα μάτια θα απολαύσεις όλη η χορογραφία να απλώνεται μπροστά σου. “Από την κάθε λεπτομέρεια που μπορεί να γίνει θέμα της νέας μας ευχαρίστησης” τον ακούω να μου μιλάει μα το μυαλό μου ταξιδεύει. Σε μυστικά κουτάκια της δικής μου μαγικής ιστορίας.

Αναπάντεχοι συνδυασμοί για τις στιλιστικές επιλογές του Κωνσταντίνου Ρήγου!

“H utopia μας είναι η ίδια μας η ζωή Ας την ανακαλύψουμε ξανά, ας μπούμε μέσα σε αυτήν με μια νέα αίσθηση μαγείας…” συνεχίζει την ξενάγηση του. Τον κοιτάω και με μία δύναμη που ούτε εγώ δεν αναγνωρίζω στην φωνή μου τον ρωτάω αυτό που θέλω να ρωτήσω από την πρώτη στιγμή: “τι είναι Μαγεία για εσένα;”

O Κωνσταντίνος σε περιμένει στο ισόγειο του Golden Hall, για να σε ξεναγήσει στην Utopia του…

“Τα πάντα. Ο άνεμος που φυσάει. Ένας βινύλ καναπές που αντανακλά τις λάμψεις του χώρου που βρίσκεται. Ένας χορευτής που πηδάει ψηλά. Μια χορεύτρια που δένει τις πουέντ της. Οι κύκνοι σε μια λίμνη. Ο χορός με την σκιά μου… To άνοιγμα των παραθύρων το πρωί στο σπίτι μου. Οι σκέψεις γύρω από τη νέα μου δημιουργία, η στιγμή που οι σκέψεις γίνονται πράξη. Η καθημερινή ανακάλυψη ότι τίποτα δεν είναι ίδιο ποτέ, ακόμα και ένα φλιτζάνι καφέ κάθε μέρα είναι αλλιώς. Ένα φόρεμα που χάνεται σε μια στροφή. Ένα ζευγάρι παπούτσια που σε κάνουν να θες να τρέξεις. Ένα εσώρουχο που θες να το αισθανθείς. Ένα φιλί στο σκοτάδι. Όλα γύρω μας μπορούμε να τα κάνουμε να μοιάζουν μαγικά. Πρέπει να ξαναβρούμε τη μαγεία της κάθε μέρας.
Ξανά.”

Σε ευχαριστώ για το ταξίδι Κωνσταντίνε…xxx

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Show Buttons
Hide Buttons