ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Στο ιατρείο της Δρ. Λίας Παπαδαυίδ για ένα πεντακάθαρο βλέμμα για έναν ολόκληρο χρόνο!

Καταρχήν, η Λία Παπαδαυίδ, είναι αδελφή της φίλης μας Νινέττας Πατέρα. Για τους πολλούς δεν λέει και πολλά αυτό, όμως για εμάς, για τη στενή αλλά και για την ευρύτερη παρέα, που τυγχάνει λόγω αυτής της σχέσης να γνωρίζουμε τα σημαντικά επιτεύγματα της τόσο στην επιστήμη της ιατρικής όσο και στα σχεδόν μαγικά αποτελέσματα όσων την εμπιστεύονται τυφλά τόσα χρόνια, είναι κάτι σαν …μύθος. Και για έναν περίεργο λόγο, παρά τις “μυθικές” διαστάσεις που έχει πάρει η μοναδική της κατάρτιση στην επιστήμη της δερματολογίας, και παρά του ότι είναι αδελφή της αγαπημένης μου Νινέττας, και παρά του ότι διατηρεί το ιατρείο της στην περιοχή του Ψυχικού, δηλαδή σε απόσταση αναπνοής από το σπίτι μου, εγώ δεν την είχα επισκεφτεί ποτέ. Και έστω κι αν με την Λία συναντιόμαστε συχνά πυκνά τόσο σε κοινά καλέσματα και parties όσο στο σπίτι της αδελφής της, κι έστω κι αν η Ελμίνα είναι αυτοκόλλητη με τα παιδιά της Νινέττας, που αυτό μας κατατάσσει αυτόματα “οικογένεια”, εγώ έκλεισα το πρώτο μου ραντεβού με την Δρ. Λία Παπαδαυίδ, μόλις μετά από άλλο ένα κάλεσμα της Νινέττας για τη γιορτή της, αφού εντελώς τυχαία το ίδιο μεσημέρι, η φίλη μου η Αρετή Ντάρμα μου μιλούσε κατενθουσιασμένη για το δικό της ραντεβού για μεσοθεραπεία “από τα μαγικά χέρια της Λίας”, όπως χαρακτηριστικά μου τόνισε η PR & Communication Director για τη Louis Vuitton και General Manger της AD Communications .

Αν όμως για τη στενή και την ευρύτερη παρέα μας, η Λία Παπαδαυίδ σημαίνει τα παραπάνω, οι πολλοί γνωρίζουν -ή καλό θα ήταν να μάθουν μέσα από αυτές εδώ τις σελίδες-, την Καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών και Διευθύντρια της Β’ Κλινικής Δερματικών και Αφροδίσιων Νόσων στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο «Αττικόν», Δρ, Λία Παπαδαυίδ.

Δρ. Λία Παπαδαυίδ

Follow me…

Κλείνω το ραντεβού μου στο ιατρείο της Λίας μία ημέρα ακριβώς πριν το ταξίδι μου στη Ρώμη, για να δοκιμάσω και εγώ -όπως οι περισσότερες φίλες μου που έχουν έρθει σε αυτό εδώ το ιατρείο- τη μαγική θεραπεία για τα μάτια. Εκεί όπου συσσωρεύεται όλη η κούραση, η ένταση, τα αποτελέσματα από όποιες κραιπάλες, αλλά και τα χρόνια που, όσο καλά κι αν μας φέρονται στο πέρασμα τους, αφήνουν πάντα πίσω τους τα δικά τους, μικρά ή όχι και τόσο σημάδια.
Περιμένω τη Λία στο γραφείο της και όσο κι αν γνωρίζω το πλούσιο βιογραφικό της και ακόμη πιο σημαντικό επιστημονικό της έργο, δεν μπορώ να μην εντυπωσιαστώ από όλα αυτά τα διπλώματα, τους επαίνους και τα επιτεύγματα που αγκαλιάζουν με πραγματικό σεβασμό τον χώρο.


To make o long story short -αν και δεν είναι πολύ εύκολο στη περίπτωση της-, η Λία Παπαδαυίδ εξειδικεύεται στην ψωρίαση και τα δερματικά λεμφώματα σε διεθνές επίπεδο. Στο ιδιωτικό της ιατρείο, εδώ στο πρώτο νούμερο της Ψυχάρη, στο Ψυχικό, παρέχει ό,τι νεώτερο και σύγχρονο στη διάγνωση και θεραπεία στην κλινική δερματολογία, την παιδοδερματολογία και την αισθητική δερματολογία.
Συγκεντρώνει πάνω από 20 χρόνια εμπειρία στη Δερματοχειρουργική, στα εμφυτεύματα, στη χρήση της βοτουλινικής τοξίνης και κυρίως στη χρήση των laser στη κλινική και αισθητική δερματολογία, καθώς έχει μετεκπαιδευτεί στη Δερματοχειρουργική και στη laser δερματολογία, σε παιδιά και ενήλικες και έχει εργαστεί ως Ειδική Ερευνητής στο Rockefeller University Hospital στη Νέα Υόρκη.
Ολοκλήρωσε τη διδακτορική της διατριβή στην Ιατρική Σχολή Αθηνών και μετεκπαιδεύτηκε στο Νοσοκομείο Churchill, στην Οξφόρδη και στο νοσοκομείο Hammersmith στο Royal Postgraduate Medical School στο Λονδίνο πάνω στη Δερματολογική Ογκολογία.
Τέλος, αριθμεί μεγάλη συγγραφική δραστηριότητα, με πάνω από 100 δημοσιεύσεις σε ξενόγλωσσα έγκριτα ιατρικά περιοδικά. Respect!!! 

“Φοράμε παντού πλέον μάσκα και φαίνονται πιο πολύ τα μάτια μας, και αυτός είναι ο βασικός λόγος που οι θεραπείες των ματιών έχουν αυξηθεί τόσο πολύ”, είναι το καλωσόρισμα της, με το που μπαίνει στο ιατρείο της, για να με υποδεχθεί και να με οδηγήσει στο διπλανό δωμάτιο, όπου θα χαρίσει τις τονωτικές ενέσεις στα κουρασμένα μάτια μου, για να φύγω για τη Ρώμη με ένα ξεκούραστο και λαμπερό βλέμμα.

Με μαύρα γυαλιά για να κρύψω την κούραση και την ένταση που έχουν συσσωρευτεί στα μάτια μου!

“Με αυτή τη διαδικασία θεραπεύουμε τις ρυτίδες γύρω από τα μάτια, και ειδικά το βαθούλωμα που λέγεται tear trough στη μέση του ματιού, που τραβάει το μάτι προς τα κάτω κάνοντας σκιά, επιτείνοντας τους  μαύρους κύκλους”, μου λέει καθώς ετοιμάζει τις ενεσούλες και με ρωτάει αν είμαι έτοιμη για να ξεκινήσει. Την ρωτάω, σαν παιδί, αν θα πονέσω και αν ναι πόσο από το μηδέν έως το δέκα. “Το πολύ έως το τέσσερα” μου απαντάει, και κάνοντας έναν γρήγορο υπολογισμό από μέσα μου, αντιλαμβάνομαι πως το τέσσερα δεν ακούγεται και τόσο τρομακτικό για μία διαδικασία που κρατάει μόλις λίγη ώρα, και που ξέρεις πως θα σου χαρίσει αμέσως το καλύτερο αποτέλεσμα που τόσο καιρό ονειρευόσουν.

Τα “μαγικά χέρια” που τόσα έχω ακούσει τόσα χρόνια, και που για κάποιο λόγο μόλις τώρα εμπιστεύομαι και εγώ για πρώτη φορά!

“Η θεραπεία γίνεται σε δύο διαφορετικά επίπεδα και με διαφορετικά υλικά”, μου εξηγεί η Δρ. Λία Παπαδαυίδ και συνεχίζει: “Αρχικά οι μαύροι κύκλοι- βαθούλωμα διορθώνονται με ένα ειδικό για τα μάτια, διασταυρωμένο υαλουρονικό το οποίο περιέχει συνδυασμό με 14 θρεπτικά  αντιοξειδωτικά συστατικά για λάμψη, ενυδάτωση και αποχρωματισμό , το redensity II Theoxan,  το οποίο είναι μοναδικό υλικό , κατάλληλο για την περιοχή γιατί  δεν κάνει οίδημα και διαρκεί ένα χρόνο…”

Την ακούω προσεκτικά, της έχω απόλυτη εμπιστοσύνη, μα μόλις ακούω το μαγικό “διαρκεί ένα χρόνο” δεν μπορώ να μην χαμογελάσω. Αυτό κι αν είναι δώρο για μία ολόκληρη χρονιά!!!!

Τρόπος έγχυσης: με ενεσάκια ή κάνουλα, πρόκειται για μία διαδικασία που επαναλαμβάνουμε μία φορά το χρόνο. Συμπληρώνουμε πιο επιφανειακά για τις επιφανειακές ρυτίδες με μη διασταυρωμένο υαλουρονικό με θρεπτικά συστατικά.

“Επίσης η θεραπεία που ονομάσαμε στο ιατρείο skinfacial  είναι ένα δικό μας πρωτόκολλο για γρήγορη σύσφιξη και λάμψη χωρίς downtime και περιλαμβάνει διαμάντι για να φύγουν τα νεκρά κύτταρα, ήπιο peeling για λάμψη,  διαθερμική απορρόφηση βιταμινών και στοιχείων για ενυδάτωση, σύσφιξη και λάμψη, και τέλος, το κόκκινο φως της LED λάμπας για να συμπληρωθεί η θεραπεία με διέγερση του κολλαγόνου”!

Η εμπειρία: Καταρχήν, ο πόνος από το μηδέν έως το δέκα, δεν είναι τέσσερα, όπως μου είπε η γιατρός, δεν αγγίζει καν το δύο. Και αυτό το λέει ένας άνθρωπος που δεν αντέχει τον πόνο ούτε για να διορθώσει το σχήμα των φρυδιών. Επίσης, στο ιατρείο της Λιας Παπαδαυίδ πήγα παραμονή Χριστουγέννων, και το ολοκληρωμένο αποτέλεσμα το είδα την ίδια στιγμή, με το που μου έδωσε έναν καθρέφτη. Ούτε σε λίγες ημέρες, ούτε σε έναν μήνα, όπως έχουμε συνηθίσει να μας υπόσχονται. Αμέσως, Η αλήθεια είναι πως για δύο ημέρες έκανα ένα μικρό σημάδι κάτω από το ένα μου μάτι, μία ανεπαίσθητη μελανιά, αλλά πέντε ημέρες αργότερα, σήμερα δηλαδή, δεν υπάρχει τίποτα.

Με την Δρ. Ευαγγελία Παπαδαυίδ- Λία για τις φίλες της- αμέσως μετά τη διαδικασία που θα χαρίσει για έναν χρόνο τουλάχιστον ένα καθαρό, ξεκούραστο βλέμμα, μάτια χωρίς σκιές και περιττές γραμμούλες στη γύρω περιοχή

Τέλος, αν όντως, αυτές τις δύο τελευταίες ημέρες αυτής της δύσκολης χρονιάς, θέλεις να κάνεις ένα δώρο στον εαυτό σου που θα κρατήσει όλη την επόμενη χρονιά, -που από ότι φαίνεται θα εξακολουθούμε να φοράμε μάσκα, και τα μάτια μας θα πρωταγωνιστούν σε κάθε εμφάνιση μας, τότε κλείσε το δικό σου ραντεβού, πίστεψε με, είναι το πιο πολύτιμο δώρο, που αξίζει να επενδύσεις!

Evangelia Papadavid, MD, PhD
Professor in Dermatology Venereology
National and Kapodistrian University of Athens
Mob            +30 6944 888568
Office          +30 210 6422565
Hospital tel +30 210 5832452

error: Content is protected !!