ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Στηρίζουμε τη μητέρα που άφησε το παιδί της στο Ορφανοτροφείο και την βοηθάμε να επιστρέψουν μαζί σπίτι τους!

Το Humanity Greece στέκεται στο πλευρό της με στόχο να τη βοηθήσει να επιστρέψει ξανά σπίτι μαζί με τη μικρή Ζωή!

“Κορίτσια, θέλω να βοηθήσετε ό,τι νομίζετε η κάθε μία, την μητέρα που παρέδωσε το παιδί της εννέα ετών στο ορφανοτροφείο, γιατί δεν μπορεί να το ζήσει! Έστω και €50 να δώσετε είναι σπουδαίο…” μας στέλνει στο chat που διατηρούμε οκτώ φίλες η Μιμίκα, κάνοντας συγχρόνως attach το link της Διευθύντριας Πολιτισμού του Ομίλου UNESCO Γεωργίας Παράσχου, αλλά και της καμπάνιας του humanityGreece.org, του οργανωμένου εγχειρήματος, με στόχο  την ενεργοποίηση και ευαισθητοποίηση για τα κοινωνικά ζητήματα  που απασχολούν την ελληνική κοινωνία.

Όπως ήταν φυσικό, όπου κι αν βρισκόταν εκείνη τη στιγμή η κάθε μία από εμάς, κάναμε pencils down, και ανταποκριθήκαμε άμεσα στη παρότρυνση της φίλης μας.
Μια πολύ σοβαρή υπόθεση, κατόπιν λίγων μηνών, είδε το φως της δημοσιότητας στη Νέα Ιωνία Βόλου, με πρωταγωνιστές μια μητέρα και το εννιάχρονο παιδί της, το οποίο αναγκαστικά παρέδωσε σε Ορφανοτροφείο λόγω χρεών.
Το Humanity Greece, ανταποκρινόμενο άμεσα στην υπόθεση που συγκλόνισε την Ελλάδα, προέβη σε μια κίνηση ανθρωπισμού και αλληλεγγύης. Συγκεκριμένα, οι εθελοντές της εθελοντικής ομάδας βρέθηκαν στο Βόλο και διασφάλισαν τη δωρεάν διαμονή της 48χρονης μητέρας στο ξενοδοχείο Hotel Nefeli, καθώς το σπίτι που διαθέτει η οικογένεια είναι μη κατοικήσιμο λόγω χρεών στη ΔΕΗ.
Άμεσα, θα μεταφερθεί σε διαμέρισμα βραχυχρόνιας μίσθωσης για να μπορεί να βλέπει την 9χρονη Ζωή μέχρι να αποκατασταθεί το σπίτι της στη Νέα Ιωνία.
Ταυτόχρονα, ο οργανισμός υποστηρίζει με λογιστική και νομική βοήθεια τη μητέρα, ώστε να μπορέσει να διεκδικήσει σχετικό διακανονισμό για τις οφειλές.

Η Founder του Humanity Greece και Διευθύντρια Πολιτισμού Όμιλος UNESCO, Γεωργία Παράσχου

Προκειμένου να σταθεί ξανά στα πόδια της η μητέρα, το Humanity Greece εξασφάλισε την έκδοση ερανικού λογαριασμού ώστε κάθε πολίτης που το επιθυμεί να συμβάλλει στην αποπληρωμή των χρεών και η μητέρα να ξεκινήσει τις διαδικασίες για την επιστροφή του παιδιού στην οικογένειά του.
Σύμφωνα με την περιγραφή στα gegonota news, η 48χρονη μητέρα εμφανίστηκε στην Πρόνοια και είπε: «Σας δίνω το παιδί μέχρι να σταθώ στα πόδια μου. Δεν μπορώ να το ζήσω και θα πεθάνει μαζί μου» συγκλονίζοντας όλη τη χώρα.
Η 48χρονη μοδίστρα, έχασε τον σύζυγό της πριν από τρία χρόνια από πνευμονία. Οι συνθήκες εργασίας του δημιούργησαν το πρόβλημα της υγείας του. Η οικονομική κατάστασή τους ήταν εξαιρετικά δύσκολη, αλλά μετά τον θάνατο του συζύγου υπήρξε η οικονομική κατάρρευση. Σε αυτή την τόσο δύσκολη συνθήκη θα απαντήσουμε όλοι με την μεγάλη μας κινητοποίηση, ώστε να ζήσει μια φυσιολογική ζωή το 9χρονο παιδί δίπλα στη μητέρα του. Στο σπίτι της οικογένειας δεν υπάρχει ρεύμα, ούτε νερό, ενώ πολλές φορές στερούνταν και το φαγητό.

It’s good to know: Το σύνολο του ποσού θα αναρτηθεί δημόσια όπως διατεθεί αποκλειστικά για την στήριξη της μητέρας και του παιδιού, για την αποπληρωμή των πάγιων οφειλών της οικογένειας στη ΔΕΗ και για έξοδα που θα καταστήσουν το σπίτι ξανά κατοικήσιμο.

“Έστω και €50 να δώσετε είναι σπουδαίο…” όπως είπε η φίλη μας, όπως πράξαμε η κάθε μία από εμάς όπως μας οδήγησε η συνείδηση μας.

IBAN: GR9802600460000370201071357 | ΤΡΑΠΕΖΑ EUROBANK
ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥ: HUMANITY GREECE ΑΜΚΕ
ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑ: ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΤΖΙΑΡΤΑ ΒΟΛΟΣ

Περισσότερες πληροφορίες για το πώς μπορείτε να βοηθήσετε θα βρείτε στη σελίδα του Humanity Greece (humanitygreece.org)

error: Content is protected !!