ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Στην Αθήνα για δεύτερη συνεχή φορά η Ariana Rockefeller

H εγγονή του φιλέλληνα επιχειρηματία David Rockefeller, Ariana Rockefeller, συνεχίζει να δείχνει ενδιαφέρον και ταξιδιωτική προτίμηση για την Ελλάδα.

Στην Αθήνα για δεύτερη συνεχή φορά η φιλέλληνας Ariana Rockefeller

Η σχέση της οικογένειας Rockefeller με την Ελλάδα είναι μακρά. Ο John Rockefeller, πατέρας του David, λάτρευε την αισθητική της αρχαιότητας και όλες τις λεπτομέρειες που αφορούσαν την αρχαία Αθήνα, τον Περικλή και τη δημιουργία της Ακρόπολης. Αργότερα, ο David Rockefeller διατήρησε την αγάπη της οικογένειάς του για την Ελλάδα και τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό, συχνά επισκεπτόταν το Άγιο Όρος και μάλιστα χρηματοδότησε ανασκαφές στην Αρχαία Αγορά τη δεκαετία του ’30.

H Ariana Rockefeller στο Μουσείο της Ακρόπολης

Συγκεκριμένα, το 1929 το Ίδρυμα διέθεσε κεφάλαια για την ολοκλήρωση του έργου της Στοάς του Αττάλου και της κατασκευής του Μουσείου της Αρχαίας Αγοράς. Επίσης, χρηματοδότησε υποτροφίες για την εκπαίδευση αρχαιολόγων.

Η Ariana Rockefeller την φίλη και σύμβουλό της Αφροδίτη Δελλαπόρτα

Κατά την πρώτη επίσκεψη της Ariana Rockefeller στα Ελληνικά νησιά, και πιο συγκεκριμένα στη Δήλο το καλοκαίρι του 2019, ξύπνησαν μνήμες από τις αφηγήσεις του παππού της David Rockefeller.

Η ίδια αγάπησε την Ελλάδα γιατί δεν πέρασε μόνο όμορφες στιγμές με καλούς της φίλους από την Αμερική, αλλά επισκέφτηκε και πολλούς αρχαιολογικούς χώρους. H γνωστή φιλάνθρωπος και σχεδιάστρια μόδας, στο πλαίσιο και της δεύτερης επίσκεψής της στην Ελλάδα, γνώρισε από κοντά το σημαντικό έργο του Σωματείου «ΕΛΠΙΔΑ».

Η επίσκεψη της Ariana Rockefeller στο Σωματείο «ΕΛΠΙΔΑ»

Ταξίδεψε οδικώς μέχρι την Μακεδονία για να επισκεφθεί μοναστήρι όπου και συνομίλησε με τις μοναχές. Στη συνέχεια ακολούθησε συνάντηση στη Θεσσαλονίκη με τον Τομεάρχη Τουρισμού Περιφέρειας κεντρικής Μακεδονίας Αλέξανδρο Θάνο και με υπόδειξη του, η Ariana Rockefeller επισκέφθηκε τον αρχαιολογικό χώρο του Δίον και τα Μετέωρα.

Ο Τομεάρχης Τουρισμού Περιφέρειας κεντρικής Μακεδονίας Αλέξανδρος Θάνος με την Ariana Rockefeller

Η επίσκεψη της Ariana Rockefeller στον αρχαιολογικό χώρο του Δίου στο νομό Πιερίας

Εντυπωσιασμένη ξανά από την πολυμορφικότητα  του ελληνικού τοπίου και τον πολιτισμού μας, η Ariana Rockefeller δήλωσε πως θα επιστρέψει στην Ελλάδα σε σύντομο χρονικό διάστημα, ενώ  διατηρεί στενή επαφή και ενημερώνεται συνεχώς για τα νέα της χώρας μας, από την φίλη και σύμβουλό της, κα Αφροδίτη Δελλαπόρτα αλλά και τον Γιώργο Ντάβλα.

Η Ariana Rockefeller με τον Γιώργο Ντάβλα στο ξενοδοχείο New Hotel

error: Content is protected !!