Στη Ρώμη για το XIX High Level Meeting του Διεθνούς Οργανισμού Nizami Ganjavi International Center!

30/11/2019 • LIFESTYLE

Με μεγάλη επισημότητα, και με ομιλία της Πρέσβεως Καλής Θελήσεως της UNESCO κυρίας Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη, πραγματοποιήθηκε στην Ιταλική Γερουσία η έναρξη των εργασιών του XIX High Level Meeting του Διεθνούς Οργανισμού Nizami Ganjavi International Center. Το XIX High Level Meeting του Διεθνούς Οργανισμού Nizami Ganjavi έχει ως θέμα: «Καταπολέμηση της Βίας: Ειρήνη, Ασφάλεια και Αποφυγή Συγκρούσεων στην Αναπτυξιακή Ατζέντα του 2030» και συγκεντρώνει στη Ρώμη μερικές από τις κορυφαίες προσωπικότητες του πλανήτη προκειμένου να παρακολουθήσουν τις εργασίες του. Η κυρία Βαρδινογιάννη μίλησε για το σπουδαίο ρόλο της παιδείας, των τεχνών και του πολιτισμού για τη διαμόρφωση ενός καλύτερο κόσμου μέσα από τις τοπικές κοινωνίες.

Η Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη κατά τη διάρκεια της ομιλίας της στην Ιταλική Γερουσία

Από την πλευρά της η Πρόεδρος της Ιταλικής Γερουσίας Maria Elisabetta Alberti Casellati έκανε λόγο για μια εξαιρετικά σημαντική συνάντηση, αναφερόμενη στις εργασίες του XIX High Level Meeting του Διεθνούς Οργανισμού Nizami Ganjavi.

Αξίζει να σημειωθεί πως η κυρία Casellati έκανε στην ομιλία της ξεχωριστή αναφορά στην ιστορία και τον σημαντικό ρόλο του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην ανθρώπινη ιστορία: «O ποιητής Νizami Ganjavi έζησε σε μια περίοδο με μεγάλες συγκρούσεις, αλλά με μια κοσμοπολίτικη φιλοδοξία. Καταγράφοντας τις περιπέτειες του Μεγάλου Αλεξάνδρου – σε ένα βιβλίο αφιερωμένο στον κυβερνήτη του Αζερμπαϊτζάν – βλέπει στην εμπειρία του μεγάλου ηγέτη την φιλοδοξία για ένα υπερεθνικό ιδεώδες, βασισμένο στο διάλογο και το σεβασμό μεταξύ των λαών». Αμέσως μετά τον λόγο πήραν οι Franco Frattini, πρώην Υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας, ο Sefik Dzaferoviv, Πρόεδρος της Βοσνίας Ερζεγοβίνης, ο Ismail Serageldin, πρώην Αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας και Co Chair του NGIC και η Vaira Vike-Freiberga, πρώην Πρόεδρος της Λετονίας και Co Chair του NGIC. Της εκδήλωσης είχε προηγηθεί ιδιαίτερη συνάντηση της κυρίας Βαρδινογιάννη με την Πρόεδρο της Ιταλικής Γερουσίας Maria Elisabetta Alberti Casellati, η οποία διήρκησε περίπου 1 ώρα. Στη συνάντησή τους οι δύο κυρίες συζήτησαν εκτενώς για τους ιστορικούς δεσμούς που ενώνουν Ελλάδα και Ιταλία, ενώ εστίασαν τη συζήτησή τους στο μεγάλο θέμα της προστασίας της πολιτιστικής κληρονομίας και των μνημείων των δύο χωρών από την κλιματική αλλαγή. Η εκδήλωση την οποία παρακολούθησε πλήθος κόσμου μεταδόθηκε σε απευθείας σύνδεση από το διαδικτυακό κανάλι της Ιταλικής Γερουσίας.

Η Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη παραδίδει στον Ιταλό Πρόεδρο ένα χρυσό κλαδί ελιάς

Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Sergio Mattarella

Οι εργασίες του XIX High Level Meeting του Διεθνούς Οργανισμού Nizami Ganjavi International Center συνεχίστηκαν με την έκθεση φωτογραφίας του Robert F. Kennedy “Human Rights” αλλά και πλήθος εκδηλώσεων, που κορυφώθηκαν με το δείπνο στο ιστορικό Palazzo Orsini.

Κα Katerina Yuschenko, σύζυγος του πρώην Προέδρου της Ουκρανίας, κα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Δρ Ismail Serageldin-πρώην Αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας -Co-Chair του NGIC, κος Rovshan Muradov-Διευθυντής του ΝGIC

Μπροστά από το Εθνικό Μνημείο της Ιταλίας Victor Emmanuel II, η κα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, η Δρ Vaira Vike Freiberga και ο σύζυγός της Kαθηγητής Imants Freibergs.

Μέλη του Nizami Ganjavi International Center μπροστά από το άγαλμα του Αζέρου ποιητή Nizami Ganjavi στους κήπους της Villa Borghese στη Ρώμη. Το άγαλμα αποτελεί δωρεά της Δημοκρατίας του Αζερμπαιτζάν στην πόλη της Ρώμης το 2012 και είναι έργο των καλλιτεχνών Salhab Mammadov και Ali Ibadullayev.

smail Serageldin- πρώην Αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας, Co-Chair του NGIC, Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Vaira Vike Freiberga-πρώην Πρόεδρος Λετονίας, Co-Chair του NGIC

Η οικοδέσποινα της βραδιάς κυρία Sabina Medici, απόγονος της ιστορικής Ιταλικής Οικογένειας των Μεδίκων, η κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη και η πρώην Aναπλ. Πρωθυπουργός της Ρουμανίας κυρία Ana Birchall.

Φωτογραφίες: Studio Panoulis

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Show Buttons
Hide Buttons