Στα εγκαίνια της έκθεσης, Costas Picadas: “BIOMES” «Finding the ties between science and nature»

21/06/2022 • LIFESTYLE

Ο διεθνούς φήμης Έλληνας καλλιτέχνης Κώστας Πηγαδάς, παρουσίασε πρόσφατα την πρώτη του solo έκθεση στη Θεσσαλονίκη, στην γκαλερί Donopoulos International Fine Arts. Με τίτλο “BIOMES”, η έκθεση περιείχε βιοφιλικές μεγαλογραφίες, που αποτελούν το κύριο ενδιαφέρον της πρακτικής του καλλιτέχνη.

Εύη Καλλίνη, Δημοσιογράφος & στέλεχος μάρκετινγκ & επικοινωνίας, Κώστας Πηγαδάς, Εικαστικός Καλλιτέχνης

Τα μεγάλης κλίμακας εντυπωσιακά έργα του, εμπνευσμένα από τον ανθρώπινο οργανισμό και τις ζωτικές του βιολογικές λειτουργίες όπως το αναπνευστικό, κυτταρολογικό και το ανοσοποιητικό σύστημα, απεικονίζονται μέσα από τις ειδικά επεξεργασμένες φωτογραφίες και εικαστικά διαμορφωμένα βίντεο από τον ίδιο, δημιουργώντας την αίσθηση ότι παρακολουθώντας τα, ο θεατής βιώνει σε φαντασιακές μεγαλογραφίες, έναν μικρόκοσμο από κινούμενες εικόνες.

Μισέλ Πελαμίδης, Πολιτιστικός Ακόλουθος Γαλλικού Προξενείου Θεσσαλονίκης, Λήδα Παπαδοπούλου, Σύμβουλος Επικοινωνίας

Γιάννης Βασιλειάδης, Εύη Αλεξίου, Κώστας Πηγαδάς, Εικαστικός Καλλιτέχνης, Δημήτρης Παπασταύρου, Αλέξανδρος Ντονόπουλος, Γκαλερίστας

Στο private viewing αλλά και στα εγκαίνια παρευρέθηκαν εκλεκτοί προσκεκλημένοι, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν μια ιδιωτική ξενάγηση στον χώρο από τον ίδιο, για τα έργα του. Μεταξύ άλλων την έκθεση επισκέφτηκαν προσωπικοί φίλοι και γνωστοί εικαστικοί καλλιτέχνες του Κώστα Πηγαδά, δημοσιογράφοι και γνωστοί επιχειρηματίες της Θεσσαλονίκης, καθώς επίσης και εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης όπως ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Γιουτίκας Κωνσταντίνος και ο Βουλευτής ΝΔ, Δημήτρης Κούβελας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Show Buttons
Hide Buttons