Spetsathlon 2014: Ολοκληρώθηκε το μεγαλύτερο τρίαθλο της Ελλάδας!

28/04/2014 • LIFESTYLE

Με απόλυτη επιτυχία και ρεκόρ συμμετοχών, πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε το 2ο Spetsathlon. Οι αθλητές έσπευσαν στις Σπέτσες από κάθε γωνιά της Ελλάδας και του εξωτερικού και απόλαυσαν τις διαδρομές του αγώνα στην Κολύμβηση, την Ποδηλασία, το Τρέξιμο.

Οι Σπέτσες αποτελούν το τέλειο φόντο...

Οι Σπέτσες αποτελούν το τέλειο φόντο…

Το Τρίαθλο των Σπετσών αποτελεί πλέον έναν ισχυρό θεσμό αφού με πάνω από 400 τριαθλητές, 200 ποδηλάτες ειδικά για τον Ποδηλατικό Αγώνα, 250 εθελοντές και περισσότερους από 1.500 επισκέπτες συνολικά καθιερώνεται ως μία εκ των δημοφιλέστερων αθλητικών διοργανώσεων στην Ελλάδα, με τη συμμετοχή μάλιστα αθλητών από 17 διαφορετικές χώρες.

Ο Πανελλήνιος Πρωταθλητής Ποδηλασίας Γιάννης Ταμουρίδης και η Ομάδα του, στην έναρξη του Ποδηλατικού Αγώνα του Σαββάτου

Ο Πανελλήνιος Πρωταθλητής Ποδηλασίας Γιάννης Ταμουρίδης και η Ομάδα του, στην έναρξη του Ποδηλατικού Αγώνα του Σαββάτου

Το Spetsathlon 2014, συνδιοργανώθηκε από την εταιρεία Communication Lab, η οποία διοργανώνει, επίσης, το Spetses mini Marathon (10-12 Οκτωβρίου 2014) και από την Ελληνική Ομοσπονδία Τριάθλου (Ε.Ο.ΤΡΙ.), η οποία έλεγξε άψογα την αγωνιστική διαδικασία με τρεις διεθνώς πιστοποιημένους κριτές.

Χριστίνα Κοραή, Μαρίνα Κουταρέλλη, Γιώργος Ράλλης

Χριστίνα Κοραή, Μαρίνα Κουταρέλλη, Γιώργος Ράλλης

Στόχος της Προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής, Δρ. Μαρίνας Κουταρέλλη ήταν μέσα από τις αθλητικές διαδρομές να αναδειχθεί η φυσική ομορφιά, η αρχιτεκτονική και ο χαρακτήρας των Σπετσών. Στο πλαίσιο αυτό οι αθλητές του αγώνα τριάθλου που έλαβε χώρα την Κυριακή με δύο διαδρομές: Spetses Triathlon Sprint (750 μέτρα κολύμπι, 25 χλμ. ποδήλατο & 5 χλμ. τρέξιμο) και Spetses Triathlon Endurance (1500 μέτρα κολύμπι, 50 χλμ. ποδήλατο & 10 χλμ. τρέξιμο) πέρασαν από το Παλιό Λιμάνι, παράλληλα στα ιστορικά καρνάγια των Σπετσών, ενώ στον αγώνα ποδηλασίας 25 χλμ. που διεξήχθη το Σάββατο, για πρώτη φορά, οι αθλητές έκαναν τον πλήρη γύρο του νησιού. Μάλιστα, την προηγούμενη ημέρα, το Athletes’ Briefing από τον Τεχνικό Διευθυντή του αγώνα Βασίλη Κρομμύδα και την Ε.Ο.ΤΡΙ. έλαβε χώρα στο Μουσείο Μπουμπουλίνας, οικία της θρυλικής ηρωίδας της Επαναστάσεως.

Τεράστια η συμμετοχή των αθλητών...

Τεράστια η συμμετοχή των αθλητών…

Η Αθανασία Τσουμελέκα και η Έλλη Φλέγγα τερματίζοντας την σκυταλοδρομία

Η Αθανασία Τσουμελέκα και η Έλλη Φλέγγα τερματίζοντας την σκυταλοδρομία

Νικητής του 2ου Spetsathlon Sprint στους άνδρες ήταν ο Γρηγόρης Σουβατζόγλου με συνολικό χρόνο 01:13:40 και στις γυναίκες η Ντενίζ Δημάκη με συνολικό χρόνο 01:27:20. Ενώ, στη σκυταλοδρομία του Sprint πρώτη ήταν η ομάδα των Σταυρόπουλου – Καλδέλη – Γιαννούλη στους άνδρες και των Μπολώση – Κουσκουρίδα – Σακελλάρη στις γυναίκες. Στις μεικτές ομάδες πρώτη βγήκε η ομάδα της PUMA με τους Πελαγία Καρανικόλα – Μιχάλη Τεκερτάλη – Γιώργο Ορφανό.

Οι πρώτοι του Spetsathlon Sprint με τον Πρόεδρο της Ε.Ο.ΤΡΙ. Γιώργο Γερόλυμπο και την Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής, Μαρίνα-Λύδα Κουταρέλλη

Οι πρώτοι του Spetsathlon Sprint με τον Πρόεδρο της Ε.Ο.ΤΡΙ. Γιώργο Γερόλυμπο και την Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής, Μαρίνα-Λύδα Κουταρέλλη

Νικητής του 2ου Spetsathlon Endurance στους άνδρες ήταν ο Γρηγόρης Σκουλαρίκης με συνολικό χρόνο 02:35:44 και στις γυναίκες η Γιώτα Χαπούπη με συνολικό χρόνο 02:59:09. Στη σκυταλοδρομία του Endurance πρώτη στους άνδρες τερμάτισε η ομάδα της Holmes Place με τους Νίκο Σιμαντήρα – Μιχάλη Παπασάββα – Νίκο Δημητριάδη και στις μεικτές ομάδες πρώτοι ήταν οι Αλεξιάδης και Ευκαρπίδου.

Ο Γρηγόρης Σκουλαρίκης τερματίζει 1ος στο Spetsathlon Endurance

Ο Γρηγόρης Σκουλαρίκης τερματίζει 1ος στο Spetsathlon Endurance

Το Σάββατο, στον ποδηλατικό γύρο του νησιού τον οποίο άνοιξε ο Πανελλήνιος πρωταθλητής ποδηλασίας Γιάννης Ταμουρίδης, νικητής ήταν ο Γρηγόρης Σουβατζόγλου με χρόνο 42:18 και 1ος Σπετσιώτης ο Γιώργος Σταναθιώτης (47:39). Πρώτη στις γυναίκες ήταν η Έλενα Κλαπανάρα με χρόνο 49:52.

Ντενίζ Δημάκη, Ελένη Στασινοπούλου, Έλενα Κλαπανάρα

Ντενίζ Δημάκη, Ελένη Στασινοπούλου, Έλενα Κλαπανάρα

Στον αγώνα τριάθλου μεταξύ άλλων συμμετείχαν ο Χρήστος Γαρέφης, ο Πρωταθλητής Εφήβων Άγγελος Μαυρογιάννης και η Ελένη Στασινοπούλου που κυριάρχησαν στη νεοσύστατη ηλικιακή κατηγορία 15-17 ετών, γνωστά ονόματα του αθλητισμού γενικότερα όπως ο Γιάννης Δρυμωνάκος και η Αθανασία Τσουμελέκα και ο δημοφιλής ηθοποιός Πάνος Βλάχος, ο οποίος τερμάτισε 1ος στην κατηγορία του.

Πάνος Βλάχος

Πάνος Βλάχος

Ο Δήμος Σπετσών αλλά και η τοπική κοινωνία στήριξε ενεργά το Spetsathlon με τους πάνω από 250 εθελοντές, αλλά και το δυναμικό παρών του Εμπορικού Συλλόγου που παρείχε ειδικές τιμές για τους συμμετέχοντες σε καφέ, μπαρ και ξενοδοχεία.

Η Μαρίνα Κουταρέλλη, Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Spetsathlon, τόνισε: «Για μία ακόμη φορά οι Σπέτσες απέδειξαν πως εκτός από ένα υπέροχο νησί αποτελούν και πόλο έλξης για κορυφαία αθλητικά γεγονότα. Το φετινό ρεκόρ συμμετοχών και η παρουσία κορυφαίων ονομάτων του αθλητισμού το απέδειξαν περίτρανα για άλλη μία φορά. Η επιτυχία του αγώνα στηρίχθηκε στη μοναδική ομάδα που έχουμε δημιουργήσει, στους δεκάδες εθελοντές, και σε όλους τους Σπετσιώτες που με θέρμη αγκαλιάζουν κάθε μας προσπάθεια και δουλεύουν άοκνα στο να σχεδιάσουμε κοινούς στόχους και να τους πραγματοποιήσουμε. Ευχαριστώ θερμά για την αμέριστη συμπαράσταση και υποστήριξη στο έργο μας όλους τους Σπετσιώτες. Τέλος, υπόσχομαι ένα ακόμη πιο εντυπωσιακό Spetsathlon 2015 και ανανεώνω το ραντεβού μας για το Spetses mini Marathon του Οκτωβρίου».

Keep Running!

Keep Running!

Ο Γεώργιος Γερόλυμπος, Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τριάθλου, δήλωσε: «Με τη συμμετοχή στη διοργάνωση του 2ου Spetsathlon, η Ε.Ο.ΤΡΙ. πέτυχε για ακόμη μία φορά το στόχο της προώθησης και ανάπτυξης του αθλήματος στη χώρα μας. Η διεθνής εμπειρία της ελληνικής ομοσπονδίας βοήθησε τα μέγιστα στη διοργάνωση του συναρπαστικού και ταχέως αναπτυσσόμενου τριάθλου στις πανέμορφες και απόλυτα ασφαλείς διαδρομές των Σπετσών».

Έντονος συναγωνισμός στο μεγαλύτερο Τρίαθλο της Ελλάδας!

Έντονος συναγωνισμός στο μεγαλύτερο Τρίαθλο της Ελλάδας!

Ο Δήμαρχος Σπετσών Παναγιώτης Λυράκης δήλωσε: «Το Spetsathlon με τα αθλητικά ιδεώδη που το διαπνέουν αποτελεί έμπνευση για όλους μας. Θα ήθελα να συγχαρώ την επίτιμη πλέον Δημότη του νησιού, Μαρίνα Κουταρέλλη, για την επιτυχία του 2ου Αγώνα Τριάθλου στο νησί των Σπετσών».

photo_2

Η WIND, Telecoms Provider του Spetsathlon, σε συνεργασία με την Οργανωτική Επιτροπή, δημιούργησε το πρόγραμμα Swim, Bike & Run for a Cause. Μια πρωτοβουλία κοινωνικής αλληλεγγύης, όπου οι συνδρομητές της Κινητής, Σταθερής και Internet που έλαβαν μέρος στη διοργάνωση, είτε ως αγωνιζόμενοι είτε ως εθελοντές, μπορούσαν να επιλέξουν ανάμεσα σε 3 κοινωφελή ιδρύματα, το Αρχιπέλαγος, την Animal Action και το Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας, προκειμένου εκ μέρους τους η εταιρεία να προσφέρει 2.000 λεπτά χρόνο ομιλίας.

Χριστίνα Φωτεινοπούλου, Γιώργος Ράλλης, Χριστίνα Κοραή

Χριστίνα Φωτεινοπούλου, Γιώργος Ράλλης, Χριστίνα Κοραή

Χορηγός αθλητικού υλικού του Spetsathlon 2014 ήταν η PUMA. Χορηγός ήταν το Lucozade. Το Spetsathlon διεξήχθη με την Υποστήριξη: του Holmes Place Greece, που προσέφερε πολύτιμες υπηρεσίες στους αθλητές στη ζώνη αποσυμπίεσης που έστησε στον τερματισμό, της GARMIN κορυφαίας εταιρείας τεχνολογικών προϊόντων για το τρέξιμο, την ποδηλασία, την κολύμβηση και όχι μόνο, της Melissa, των Νο1 Ελληνικών ζυμαρικών, που με τη διοργάνωση του Melissa Pasta Party προσέφερε στους Τριαθλητές τόσο τους απαραίτητους υδατάνθρακες για την ενέργεια που χρειάζονται πριν τον αγώνα, όσο και όμορφες στιγμές απόλαυσης, της ODEON που προέβαλλε τη mini ταινία του Spetsathlon στις κινηματογραφικές αίθουσές της, της LifeGuard Hellas που είχε αναλάβει την ασφάλεια των κολυμβητών, του GU Energy Gel, της μπίρας Amstel Free, του ιατρικού πολυιατρείου πρόληψης Ορθοβιοτική που ανέλαβε την ιατρική κάλυψη του αγώνα, του Bikeme.gr που παρείχε τεχνική υποστήριξη στα ποδήλατα των τριαθλητών. Web Media Sponsor του 2ου Spetsathlon ήταν το Newsbeast.gr και Χορηγοί Επικοινωνίας τα περιοδικά Men’s Health και Women’s Health, ο τηλεοπτικός σταθμός ACTION24, η εφημερίδα SPORTDAY και ο ραδιοσταθμός NovaΣΠΟΡ FM 94,6. Αθλοθέτης του Spetsathlon ήταν η «Ε. Αθηνιωτάκης, Κατάστημα Σπετσών», που προσέφερε τα μετάλλια του αγώνα.

Το Spetsathlon τελεί υπό την αιγίδα του Ε.Ο.Τ. και του Δήμου Σπετσών. Φορέας Πρωτοβουλιών ήταν το Poseidonion Grand Hotel.

Μείνετε συντονισμένοι για το επόμενο Spetsathlon:
W: www.spetsathlon.com
F: www.facebook.com/marathonspetses
και ετοιμαστείτε για το Spetses mini Marathon 2014 που θα διεξαχθεί 10 με 12 Οκτωβρίου 2014

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Show Buttons
Hide Buttons