ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

The Skiathos Palace cup 2017 Counting down!

H αντίστροφη μέτρηση για τη μεγαλύτερη διοργάνωση match racing της χώρας έχει ξεκινήσει και σύντομα 15 ομάδες από όλη τη χώρα θα αγωνιστούν για μια θέση στο βάθρο! Ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Πειραιά και ο Ναυτικός Όμιλος Σκιάθου, είναι έτοιμοι για την διοργάνωση και έχουν ήδη διασφαλίσει ότι η εμπειρία όλων των συμμετεχόντων θα είναι επιπέδου διοργανώσεων που στην χώρα μας δεν έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε. Ρόλο σε αυτό παίζει και η εταιρία sail plus που έχει αναλάβει και τη φετινή χρονιά το event management.
Υπό την αιγίδα του Δήμου Σκιάθου και την υποστήριξη του Πολιτιστικού Συλλόγου «η Σκιάθος», στις 19-21 Μαΐου ο μαγευτικός όρμος των Κουκουναριών θα αποτελέσει το γήπεδο για ιστιοδρομίες υψηλού επιπέδου. Άλλωστε ο αγώνας βρίσκεται ήδη στο αγωνιστικό πρόγραμμα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας (World Sailing) και μετράει στην παγκόσμια κατάταξη των ομάδων.


To εμβληματικό ξενοδοχείο Skiathos Palace, που δεσπόζει στον όρμο των Κουκουναριών έχει βαλθεί να δείξει σε όλους ότι η Σκιάθος πέρα από κορυφαίος τουριστικός προορισμός, είναι και ένας μοναδικός προορισμός για ιστιοπλοΐα και yachting! Ένας προορισμός που μπορούν να συμβαίνουν αθλητικά γεγονότα υψηλού επιπέδου. Πέρα από Μεγάλος Χορηγός του αγώνα για το 2017 το ξενοδοχείο Skiathos Palace, θα φιλοξενήσει επιτροπές, κριτές, αγωνιζομένους και δημοσιογράφους.


Το SPC 2017 περιλαμβάνει και ένα πρόγραμμα κοινωνικής ευθύνης: μέσω του αγώνα θα προβάλλεται η δράση κάποιου κοινωφελούς ιδρύματος και για φέτος, μαζί μας θα είναι το σωματείο Safe Water Sports. Παράλληλα, και με στόχο την μεγιστοποίηση της ασφάλειας των αγωνιζομένων, η Ελληνική Ναυαγοσωστική Εταιρία (ΕΝΑΚ) θα παρέχει ναυαγοσωστική κάλυψη πέρα των αυστηρών μέτρων ασφαλείας που θα υπάρχουν.
Η διάδοση της ιστιοπλοΐας είναι βασικό μέλημα των διοργανωτών. Φέτος, θα γίνουν δυο δράσεις στα πλαίσια του αγώνα που θα προσπαθήσουν να κάνουν ευρύτερα γνωστό το άθλημα στην τοπική κοινωνία. Η πρώτη είναι ένα σεμινάριο για το match racing το οποίο απευθύνεται σε ιστιοπλόους που θα ήθελαν να γνωρίσουν τα βασικά για αυτήν τη μορφή των αγώνων. Το δεύτερο, το «The School Project» απευθύνεται στους νέους από τα σχολεία της Σκιάθου, πρόγραμμα κατά το οποίο οι έμπειροι προπονητές του ΝΟΣ και του ΙΟΠ, θα μυήσουν τα παιδιά στην ιστιοπλοΐα και τα μυστικά της, στον ναυταθλητισμό και τις αξίες του.

error: Content is protected !!