ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Οι Σειρήνες της Αμαλίας Σωτηροπούλου μάγεψαν το Αθηναϊκό κοινό

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της νέας ατομικής έκθεσης της φωτογράφου Αμαλίας Σωτηροπούλου, με τίτλο Σειρήνες-Sirens, στη Γκαλερί Σκουφά, η οποία θα διαρκέσει έως τις 3 Ιουνίου 2017.
Στη μυθολογία, οι Σειρήνες είναι συνυφασμένες με τη θάλασσα, τον έρωτα και τον θάνατο. Η ομορφιά τους και η απαράμιλλη μελωδία του τραγουδιού τους ξελογιάζει αμέσως όποιον τις πλησιάζει. Ο κίνδυνος, όμως, ελλοχεύει πάντα εκεί. Το μυθολογικό αυτό σύμβολο της μοιραίας γυναίκας εμπνέει τη φωτογράφο, η οποία παρουσιάζει εικαστικές φωτογραφικές αποτυπώσεις της γυναικείας σαγήνης.


Εμβληματικές γυναίκες της εποχής μας, σαν άλλες σύγχρονες σειρήνες που καιροφυλακτούν για τα θύματα τους, αναβαπτίζονται στο φως και το χρώμα του φωτογραφικού φακού της δημιουργού.
Η Αμαλία Σωτηροπούλου “αγκαλιάζει” το αρχαιοελληνικό σύμβολο της μοιραίας και επικίνδυνης γυναίκας και το επαναχρησιμοποιεί, αντικρύζοντάς το κριτικά, με μια τρυφερή ειρωνεία.
Η έκθεση Σειρήνες-Sirens είναι η πιο αυτό-αναφορική δουλειά της φωτογράφου Αμαλίας Σωτηροπούλου και ορίζει την αναμέτρηση με τον ίδιο της τον εαυτό.

Γιάννης Σαχίνης, Αμαλία Σωτηροπούλου, Γιάννης Καλλιγάς, Ειρήνη Νταϊφά

Αμαλία Σωτηροπούλου, Βίκυ Λεμονή, Μαρία Κούτρα, Σιμόνη Κουλιέρη

Γιάννης Σαπουντζής, Αμαλία Σωτηροπούλου, Φάνια Σινανιώτη, Ήβη Γόντικα, Κλαίρη Σινανιώτη

Συγχαρητήρια αγαπημένη μου, πάντα επιτυχίες! xxx

error: Content is protected !!