Συνέβη στην Ελούντα, και στο νησί της Σπιναλόγκας…

30/08/2015 • IT'S CHIC TO BE GREEK, LIFESTYLE

Στην όμορφη περιοχή της Ελούντας και στο ξακουστό “Νησί” της Σπιναλόγκας ο Πολιτιστικός Σύλλογος ΚΑΛΥΔΩΝ υλοποίησε με μεγάλη επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή αθλητών τον 3ο Αγώνα Θαλάσσιας Κολύμβησης ¨ΚΑΛΥΔΩΝΙΑ 2015¨ το Σάββατο που μας πέρασε, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Οικονομίας Υποδομών Ναυτιλίας και Τουρισμού, του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων – Γενικής Γραμματείας  Αθλητισμού, της Περιφέρειας Κρήτης , και υπό την αιγίδα και την συνδιοργάνωση του Δήμου Αγίου Νικολάου καθώς και του Ναυτικού Ομίλου Αγίου Νικολάου.

Ο 3ος Αγώνας Θαλάσσιας Κολύμβησης ¨ΚΑΛΥΔΩΝΙΑ 2015¨ προωθεί την ανάπτυξη της φυσικής δραστηριότητας των πολιτών μέσα από μαζικές εκδηλώσεις αθλητικής δράσης, την ανάπτυξη της ευγενούς άμιλλας και του «ευ αγωνίζεσθαι» και την προώθηση των αξιών του τόπου της Ελούντας και της Σπιναλόγκας.

Πρίν την έναρξη του αγώνα τελέστηκε αγιασμός από τον αρχιμανδρίτη Τ.Ταμπακάκη και ακολούθησε ομιλία της προέδρου του Πολ.Συλ.ΚΑΛΥΔΩΝ, Τζίνας Ξανθάκη.

spin agias

Στον αγώνα συμμετείχαν περισσότεροι από εκατό αθλητές άνδρες/γυναίκες σε τέσσερεις διαφορετικές κατηγορίες, οι οποίοι κολύμπησαν σε ένα πανέμορφο τοπίο, με μικρές δυσκολίες λόγω των καιρικών συνθηκών.

ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΠΛΑΚΑ ΣΠΙΝΑΛΟΓΚΑ

ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΠΛΑΚΑ ΣΠΙΝΑΛΟΓΚΑ

Την διοργάνωση στήριξαν λειτουργικά και υγειονομικά, οι Σαμαρείτες του Ερυθρού Σταυρού από τον Άγιο Νικόλαο, την Ιεράπετρα, και τον Ηράκλειο, ο Ν.Ο.Α.Ν και Ι.Ο.Α.Ν οι οποίοι με εξοπλισμό και ειδικευμένο προσωπικό κάλυψαν τις ανάγκες των αθλητών εντός και εκτός της θάλασσας.

Για την διοργάνωση και με τον σχεδιασμό του Λιμενικού Σώματος Αγίου Νικολάου, σε όλη την διαδρομή αναπτύχτηκαν διασωστικά σκάφη τα οποία με το προσωπικό τους διασφάλισαν την ασφάλεια και την απρόσκοπτη υλοποίηση του αγώνα, σε όλη την διάρκεια του.

Επίσης την διοργάνωση στήριξαν πολλοί εθελοντές και στελέχη του Πολιτιστικού συλλόγου ΚΑΛΥΔΩΝ και του ΠΑΟΔΑΝ και του Ναυτικού Ομίλου Αγίου Νικολάου καλύπτοντας τις ανάγκες που προέκυψαν σε μια τόσο απαιτητική διοργάνωση.

Τα έπαθλα των αγώνων απονεμήθηκαν σε μια λιτή τελετή παρουσία πλήθους κόσμου στο πάρκο Μιράμπελλο, στην οποία τελετή ανανεώθηκε το ραντεβού με όλους για τα ΚΑΛΥΔΩΝΙΑ 2016.

spin2

ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΧΑΙΤΑ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ, ΤΖΙΝΑ ΞΑΝΘΑΚΗ

ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΧΑΙΤΑ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ, ΤΖΙΝΑ ΞΑΝΘΑΚΗ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΛΟΥΜΙΔΗΣ, ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΣΑΜΠΑΝΑΚΗΣ, ΠΕΤΡΟΣ ΠΑΡΘΕΝΗΣ, ΧΑΡΗΣ ΑΛΕΞΑΚΗΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΛΟΥΜΙΔΗΣ, ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΣΑΜΠΑΝΑΚΗΣ, ΠΕΤΡΟΣ ΠΑΡΘΕΝΗΣ, ΧΑΡΗΣ ΑΛΕΞΑΚΗΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΑΞΕΒΑΝΗΣ, ΤΖΙΝΑ ΞΑΝΘΑΚΗ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΑΞΕΒΑΝΗΣ, ΤΖΙΝΑ ΞΑΝΘΑΚΗ

One Response to Συνέβη στην Ελούντα, και στο νησί της Σπιναλόγκας…

  1. kostas says:

    ΕΛΠΙΖΩ ΦΕΤΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΩ ΚΑΙ ΧΑΣΩ ΤΟ ΓΛΕΝΤΙ!!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Show Buttons
Hide Buttons