
Σήμερα εγκαινιάζεται και τυπικά η εβδομάδα που ξεκινάμε το σχολείο και όλες τις εξωσχολικές δραστηριότητες που έχει επιλέξει η Ελμίνα. Σήμερα, ξεκινάμε και την τρίτη (κιόλας…) χρονιά εκμάθησης Μπαλέτου, στο Dance Factory …
Και μπορεί να είθισται οι μπαλαρίνες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικές με την διατροφή τους, σε σημείο ενοχλητικό και οπωσδήποτε ανησυχητικό, εγώ όμως είμαι ακόμη πιο προσεκτική στο να μην οικειοποιηθεί τις παραπάνω ακρότητες, και ως snack αμέσως μετά το μάθημα της προσφέρω από ένα Muffin! Εννοείται πως φροντίζω να είναι άκρως υγιεινό, και να αποτελεί την καλύτερη επιλογή αφού τα υλικά του είναι όλα σπιτικά και χαμηλών θερμίδων. Πάντα όμως, χωρίς υστερίες…
Σήμερα, right now, ψήνω Μάφιν με Μπανάνα & Μούρα για την Ελμίνα και τις φίλες της, μία συνταγή που βρήκα στο α-πί-θα-νο βιβλίο “Sweets & Treats-From the Kitchen of the Poseidonion Grand Hotel”, ένας βίβλος αισθητικής υπεροχής που περιλαμβάνει όλες τις συνταγές που δοκιμάζαμε κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, στις βεράντες του “Ποσειδωνίου”…
Σας την προτείνω α-νε-πι-φύ-λα-κτα είτε για τα playdates των παιδιών είτε για το tea time με τις φίλες σας:
Υλικά -για δώδεκα Μάφιν-
¾ της κούπας σπορέλαιο
1 ½ κούπα καστανή ζάχαρη
½ κούπα γάλα με 0% λιπαρά
3 μέτρια αυγά
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
½ κούπα κουάκερ
3 λιωμένες ώριμες μπανάνες
250 γρμ. μούρα , φρέσκα ή κατεψυγμένα
1 κουταλιά της σούπας καστανή ζάχαρη για πασπάλισμα
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
Τοποθετούμε το σπορέλαιο, τη ζάχαρη, το γάλα και τα αυγά σε ένα μέτριο μπολ και χτυπάμε με τον αυγοδάρτη.
Αναμειγνύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το κουάκερ σε ένα μεγάλο μπολ.
Προσθέτουμε τα φρούτα και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το μείγμα με το γάλα και ανακατεύουμε πολύ απαλά.
Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη φόρμα για Μάφιν δώδεκα θέσεων. Πασπαλίζουμε με την καστανή ζάχαρη, και ψήνουμε για 25 λεπτά.
Δοκιμάζουμε αν έχουν ψηθεί με ένα μαχαίρι.
Καλή επιτυχία, είναι…piece of cake!
Ωραία συνταγή, ατελείωτες θερμίδες. Δυστυχώς…:(
Τις υπολόγισα σε 5270 (για το σύνολο των υλικών ποου δίνει η συνταγή), οι οποίες διαιρούμενες σε 12 muffins μας δίνουν 439 θερμίδες για το καθένα. 3/4 της κούπας σπορέλαιο έχουν 1.200 θερμίδες και δύο κούπες αλεύρι (δλδ. περίπου μισό κιλό), 1820. Μέχρι να βρεθεί το low cal λάδι θα απολαμβάνω τα υπέροχα muffins στην φωτογραφία…
θα τα φτιάξω για afternoon tea με τις φίλες μου την άλλη βδομάδα.
ευχαριστούμε πολύ.
Αlexandra S.: σταμάτα τους υπολογισμούς και φτιάξε τα muffins, αξίζεις ένα!
Rose: καλή επιτυχία! xxx
Αγαπητη Φαιη, ελπίζω να μην παρεξήγησες το ύφος μου. Άλλωστε το blog σου και το αγαπώ και το παρακολουθώ, ας όψεται ο κοινός μας φίλος Νίκος Χαρλαυτης που με εισήγαγε στα μυστικά του 🙂
Τα muffins όντως λιγουρευτικα, αλλα πολυ παχυντικα βρε παιδι μου..φυλάω τη συνταγή για τα γενέθλια των παιδιών μου, ωστόσο. Keep on baking και μη μου δίνεις σημασία..
Πλακα κανω Αλεξανδρα! Εννοειται πως ειναι τρελα παχυντικα!!! Γι’ αυτο προσπαθω να βαζω ομορφες φωτογραφιες, για να αρκουμαστε σε αυτες! Φιλια πολλα πολλα, σε ευχαριστω που διαβαζεις το Fay’s Control! xxx
Αφορμης δοθεισης της αναρτησης που περιεχει το βιβλιο απο το ξεν. Ποσειδωνιο ρισκαρω να ρωτησω με την ελπιδα οτι θα βρω απαντηση μετα απο 3 χρονια που ψαχνω το βιβλιο με συνταγες ζυμαρικων της κας Κουταρελη. Το γνωριζετε και ειναι διαθεσιμο; Ευχαριστω . Keep posting
Καλησπέρα κυρία Σαρπα!
Μακάρι να ήξερα την απάντηση, θα σας την είχα στείλει.
Μπορώ όμως να σας δώσω το τηλέφωνο του γραφείου της Μαρίνας Κουταρέλη (6984618902) και είμαι σίγουρη πως θα σας βοηθήσουν να βρείτε το βιβλίο, το οποίο αξίζει πραγματικά!
Καλή συνέχεια, σας ευχαριστώ που διαβάζετε το Fay’s Control
Φαίη Μπέη