Μόλις τώρα που σας γράφω για την σημερινή πατατοσαλάτα, αντιλαμβάνομαι πόσο πολύ καιρό έχουμε να δημιουργήσουμε ή να αυτοσχεδιάσουμε κάτι παρέα στην κουζίνα. Όχι πως δεν μαγειρεύουμε! Και εσείς φτιάχνετε τις νοστιμιές σας, και εγώ τα κέφια μου, όμως προφανώς, όταν θέλω να μοιραστώ κάτι που έφτιαξα μαζί σας, είναι όταν φτιάχνω κάτι εύκολο μεν, με την ψυχή μου δε. Όπως την σημερινή πατατοσαλάτα, να μας περιμένει δροσερή στο ψυγείο, αμέσως μετά την θάλασσα.
Η αλήθεια είναι πως την συνταγή της, την είχα υποσχεθεί από καιρό και στην Εύη. Από εκείνο το bbq στην βεράντα μου, που αν και με chef στο σπίτι, και βοηθό σεφ -και Γερμανό μάλιστα, που ξέρει από πατατοσαλάτα, όχι αστεία- αλλά και την Rolls Royce των bbq, το θρυλικό Monolith να σιγοκαίει τα αρωματικά του κάρβουνα….όλοι για την ταπεινή μου πατατοσαλάτα μιλούσαν στο τέλος της βραδιάς, και έμειναν όλοι και με την υπόσχεση μου να γράψω την συνταγή στο Fay’s Control. Σιγά την συνταγή δηλαδή, ευκολάκι τρελό είναι, απλά πρέπει να δώσετε λίγη παραπάνω προσοχή ώστε να είναι φρέσκα και πεντανόστιμα τα υλικά σας, και λίγη ακόμη προσοχή στις δοσολογίες. Που και αυτές, θέμα γούστου είναι, αλλά τέλος πάντων οι δικές μου είναι αυτές:
Βράζουμε σε μία κατσαρόλα δύο κιλά πατάτες και σε μία άλλη πέντε αυγά. Καθαρίζουμε 3 αγγούρια και τα ψιλοκόβουμε, ένα ψιλοκομμένο κρεμμύδι, και δύο φρέσκα, ψιλοκόβουμε όσες πίκλες αγγουράκια θέλουμε ανάλογα το γούστο μας. Μόλις τα έχουμε όλα ψιλοκομμένα βάζουμε πρώτα τις πατάτες σε ένα μεγάλο μπολ και εν συνεχεία όλα τα υπόλοιπα υλικά μας εκτός από το αυγό. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το ξύδι. Εξαρτάται από το πόσο μας αρέσει η ποσότητα του, καλό είναι να βάλετε λίγο στην αρχή και να δοκιμάζετε. Τουλάχιστον εμένα, έτσι με έμαθε η μαμά μου. Προσθέτουμε ένα μεγάλο βάζο μαγιονέζα. Ο αδελφός μου, μου την είπε σήμερα στο fcbk “Hey, don’t get bored-make your own mayo 🙂 !!!” αλλά η αλήθεια είναι πως επειδή καλοκαιριάτικα έχουμε και άλλες δουλειές να κάνουμε, μια χαρά είναι για την πατατοσαλάτα μου και η έτοιμη mayo! Τέλος, προσθέτουμε τα κομμάτια των αυγών, και ανακατεύουμε απαλά…
Εγώ σήμερα συνόδεψα με την πατατοσαλάτα μου τα υπέροχα παναρισμένα μπιφτέκια κοτόπουλου, στον φούρνο που έφτιαξα χωρίς σταγόνα λάδι, και βγήκαν απλά, φανταστικά!!!!
Η συγκεκριμένη πατατοσαλάτα μπορεί να συνοδέψει οποιοδήποτε φαγητό του καλοκαιρινού σας τραπεζιού ή και να την σερβίρετε μόνη της, με ένα ποτήρι καλό δροσερό κρασί!