ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Η Σίλια Κριθαριώτη υπογράφει τα κοστούμια της Λίμνης των Κύκνων

Η αριστουργηματική μουσική του Πιότρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι, η εμπνευσμένη χορογραφία του Ρενάτο Τζανέλα και ο παραμυθένιος κόσμος όπου το καλό μάχεται με το κακό και η αγάπη με την προδοσία και την απόγνωση.

 

Το διασημότερο μπαλέτο όλων των εποχών, η συνταρακτική «Λίμνη των Κύκνων» παρουσιάστηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών σε νέα, ανατρεπτική χορογραφία του Ρενάτο Τζανέλλα και από την αφρόκρεμα των χορευτών της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Η Σίλια Κριθαριώτη υπογράφει τα κοστούμια της παράστασης, «δυο χρόνια μετά το εντυπωσιακό ντεμπούτο της ως ενδυματολόγος στον Ρωμαίο και Ιουλιέττα», όπως σημειώνεται στο πρόγραμμα της παράστασης.

(c) Stefanos-0393
«Εχει ενδιαφέρον η ματιά και η φρέσκια πνοή του Ρενάτο σ’ ένα τόσο κλασικό έργο, όπως είναι η Λίμνη των Κύκνων…Σε μια τόσο δύσκολη εποχή για όλους, η παράσταση αυτή αποτελεί μια πνευματική απόδραση στον ονειρικό κόσμο του νεανικού έρωτα» μας λέει η Σίλια Κριθαριώτη.

photo 2(1)
Περισσότερα από 100 κοστούμια δημιουργήθηκαν για τις δυο διανομές των χορευτών της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, με το βάρος να πέφτει στον Λευκό και τον Μαύρο Κύκνο.

photo 5(3)

«Στην εκδοχή του Ρενάτο, βλέπουμε τον Λευκό Κύκνο ουσιαστικά να μεταμορφώνεται από σκηνή σε σκηνή. Ήταν πρόκληση να καταφέρουμε να ξετυλίξουμε ενδυματολογικά την ιστορία», εξηγεί η σχεδιάστρια.

photo 2(2)
Ένα εμβληματικό έργο του κλασικού χορού, εκεί όπου ο μαγικός χώρος του παραμυθιού συναντάται με το σήμερα, παρουσιάζεται μέχρι και την Κυριακή 23 Μαρτίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

error: Content is protected !!