ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Silent Night: Μύρισαν Χριστούγεννα στην Γκαλερί Σκουφά!

Εγκαινιάζεται το άλλο Σάββατο 9 Δεκεμβρίου, η χριστουγεννιάτικη έκθεση συνεργατών της Γκαλερί Σκουφά, με τίτλο “Silent Night”. Η έκθεση θα διαρκέσει έως και τις 13 Ιανουαρίου 2018.

Τα Χριστούγεννα αποτελούν αναμφισβήτητα μια ιδιαίτερη εποχή του χρόνου με έντονο συμβολισμό, χαραγμένη στις μνήμες μας και στενά συνδεδεμένη με την ελληνική παράδοση και θρησκεία. Το «πνεύμα των Χριστουγέννων» έχει σφραγίσει τη θεματολογία της τέχνης κατά το παρελθόν, έχοντας εμπνεύσει σημαντικούς Έλληνες καλλιτέχνες. Από τα ηθογραφικά έργα του Λύτρα και τα συμβολικά του Γύζη, μέχρι και τους Κόντογλου, Τσαρούχη, Εγγονόπουλο, Παρθένη, Γκίκα κ.α., η Νεοελληνική Τέχνη μας έχει προσφέρει πολυάριθμα έργα που ιστορούν τη γέννηση του Θεανθρώπου ή αναπαριστούν Χριστουγεννιάτικες σκηνές και έθιμα.

Ερχόμενοι στο σήμερα, αναζητούμε την εικόνα και το νόημα των Χριστουγέννων στη σύγχρονη εποχή, μέσα από τα έργα 50 καλλιτεχνών που φιλοτεχνήθηκαν με αφορμή την έκθεση. Με μια πληθώρα τεχνικών και στυλ η έκθεση αφηγείται μια Χριστουγεννιάτικη ιστορία, προσκαλώντας το θεατή να βιώσει τα προσωπικά του Χριστούγεννα αλλά και να αναζητήσει το πνευματικό στοιχείο και την χαρά της τέχνης.

ΣΤΕΛΛΑ ΜΕΛΕΤΟΠΟΥΛΟΥ

Συμμετέχοντες καλλιτέχνες:

Ν. Αγγελίδης, Σ. Αγγελόπουλος, Αδριανός, Α. Ακριθάκης, Σ. Αλεξόπουλος, Ε. Αναγνώστου, Κ. Ασαργιωτάκη, Ν. Βέττα, Δ. Γέρος, Μ. Γιαννακάκη, Χ. Γουσίδης, Τ. Δημητρακοπούλου, Ο. Ζούνη, Ε. Ηλιοπούλου,
Ν. Καλαφάτης, Ε. Κανά, Τ. Καραγιώργη, Ι. Καφίδα, Α. Κοντέλλης, Ν. Κοντοβράκης, Μ. Κτιστοπούλου,
Α. Κυριτσόπουλος, Α. Μαγκανιώτης, Τ. Μαντζαβίνος, Α. Μάτσα, Σ. Μελετοπούλου, Π. Μπελντέκος,
Μ. Μπιρδιμήρη, Ν. Μπιτσάκου, Ρ. Μπούα, Ι. Ξιφαρά, Ε. Παπαδημητρίου, Κ. Παπαμιχαλόπουλος,
Κ. Παπανικολάου, Λ. Πηγαδιώτη, Β. Πέρρος, Α. Ραζής, Π. Σάμιος, Δ. Σαρασίτης, Β. Σελιμάς, Α. Στάβερης,
Β. Σταματοπούλου, Α. Σωτηροπούλου, Π. Τζανουλίνος, Χ. Τσακιρακάκης, Γ. Χαδούλης, Α. Χαντζαράς,
Ν. Χουλιαράς, Χ. Χρήστου, Κ. Χρόνη

Εγκαίνια: Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2017, 12:00 – 16:00
Διάρκεια έκθεσης: 9 Δεκεμβρίου 2017 – 13 Ιανουαρίου 2018

Έργο Εξωφύλλου: Αμαλία Σωτηροπούλου

ΓΚΑΛΕΡΙ ΣΚΟΥΦΑ, Σκουφά 4, Κολωνάκι, 10673
Τ.: 210-3643025, 210-3603541

error: Content is protected !!