Tonight I feel like…Queen Calliope! Σκέφτομαι -για 10 λεπτά της ώρας- τι να φορέσω στο Φιλανθρωπικό Δείπνο “Taste the Fashion”, και ναι, όσο πιο πολύ το σκέφτομαι τόσο πιο πολύ είμαι σίγουρη πως θέλω να φορέσω Queen Calliope! Βγάζω από την ντουλάπα μου ό,τι έχω αγοράσει από την Καλλιόπη Καρβούνη, και τώρα αρχίζουν τα δύσκολα…
Το αγαπημένο μου είναι αυτό το ολομέταξο και κεντημένο στο χέρι καφτάνι…Το λατρεύω!!!!
Οι φίλες μου επιμένουν να φορέσω το στενό φόρεμα στο χρώμα του σμαραγδιού… “Τσάμπα κάνεις τόσο καιρό δίαιτα;”…
Κοιτάζω για λίγο την μαύρη μου τουνίκ. Μου αρέσει πολύ, αλλά μάλλον δεν θέλω παντελόνι για σήμερα…
Πιάνω στα χέρια μου αυτό το υπέροχο καφτάνι στο τιρκουάζ χρώμα…
Τα δοκιμάζω…
“Και εμένα το καφέ μου αρέσει αλλά θα ταίριαζε πιο πολύ σε ένα garden party, άστο να το φορέσεις την Παρασκευή…” μου λέει ο Νικόλας. Τον ακούω…
Το σμαραγδί φόρεμα είναι υπέροχο…
Η βραδιά λέγεται “Taste the Fashion in the Blue”, σήμερα το βράδυ είναι η καλύτερη ευκαιρία να το φορέσω, να τιμήσω το dress code το οποίο είναι: “Show your taste in fashion!”
Έρχονται οι κολλητές μου να με πάρουν από το σπίτι, η μία είναι ομορφότερη από την άλλη…Η Σια Ξαναλάτου σαν άλλη πρέσβειρα της Zeus+Δione, η Σαλώμη Φλουτάκου κομψή με το Missoni dress της, η Βανέσσα Γερουλάνου με ένα cocktail dress που αναδεικνύει την αγγελική της ομορφιά, η Ιωάννα Μουτσίδη με ένα θεόστενο παντελόνι και μπούστο δια χειρός Oscar de la Renta…
Έχουμε ραντεβού με την Ρούλα Λινάτσα και την Ελίνα Βαμβακά, και με το που μπαίνουμε στο Hilton νοιώθουμε αμέσως το κλίμα της βραδιάς από τον υπέροχο φωτισμό του στις ανταύγειες του μπλε και από το εξαιρετικό art de la table που επιμελήθηκε η λατρεμένη μου Μυρτώ Πεζούλα…
Η σημερινή βραδιά είναι ένα πρωτοποριακό δείπνο που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά τον Μάιο του ΄11 και χάρη στην απήχηση που είχε το concept του εξελίχθηκε σε ετήσιο θεσμό. Στόχος του είναι η δημιουργία μίας ολοκληρωμένης αισθητικής εμπειρίας μέσα από το συνδυασμό της εξαιρετικής γεύσης με το εξαιρετικό θέαμα, με απώτερο σκοπό πάντα την υποστήριξη παιδιών που βρίσκονται σε κάθε είδους ανάγκη, σκοπό που έχουν με τόση αγάπη αγκαλιάσει οι δύο οικοδέσποινες μας, η Χαρά Καίσαρη και η Μαριάννα Σμπώκου!
Πίνουμε Βότκα Sobieski Vanilla με φρέσκο ανανά, όσο ο chef Κώστας Αθανασίου προετοιμάζει το ορεκτικό, τις Γαρίδες μαριναρισμένες με γλυκιά σος τσίλι επάνω σε στρώμα από κινόα με μαρμελάδα λεμονιού, τρυφερά φύλλα σαλάτας και οξύμελι…
Πρόκειται για ένα πιάτο εμπνευσμένο από την φετινή συλλογή του Etro που παρουσιάζεται μπροστά μας, με ξεκάθαρες και έντονες Μαροκινές επιρροές…
Το κυρίως πιάτο μας είναι μία δημιουργία του Χριστόφορου Πέσκια, και είναι Φιλέτο με πουρέ αγγινάρας Ιερουσαλήμ, γλάσσο harissa και σάλτσα από στραγγιστό γιαούρτι ΦΑΓΕ Total, το οποίο συνοδεύεται από κόκκινο κρασί KANENAS…
Οι φίλες μου περιμένουν πως και πως τον Χριστόφορο να βγει από τις κουζίνες του, να τον ρωτήσουν για τη συνταγή του πουρέ αγγινάρας, το πιάτο αυτή τη φορά είναι εμπνευσμένο από την Συλλογή Roberto Cavalli SS/14, με γραμμές δυναμικές και έντονες αντιθέσεις…
Το επιδόρπιο είναι δια χειρός Στέλιου Παρλιάρου, πρόκειται για τη απόλυτη κορύφωση του δείπνου, σε έναν συνδυασμό οκτώ γεύσεων σ’ ένα βάζο με νότες από μπανάνα και ανανά Chiquita!!!!
Κάποιες από τις καλεσμένες αντιστέκονται και παίρνουν το μαγικό βάζο να το δώσουν στους άντρες τους στο σπίτι, κάποιες άλλες δεν μπορούμε να αντισταθούμε…
Ο Παρλιάρος αντλεί τη έμπνευση του από την Συλλογή του Οίκου Lanvin, μία Συλλογή γεμάτη λάμψη, παγιέτες, λαμέ, σατέν μπροκάρ και λούρεξ!
Συνεχίζεται…