ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Selfies: Not this Friday darling!

To διάβασα στο Sofokleousin.gr και εννοείται πως δεν γινόταν να μην σας πω τα νέα!

Οι selfies, πλέον, έχουν ενταχθεί έντονα στην καθημερινότητα όλων. Όμως, αυτή την Παρασκευή, πρέπει να… τις ξεχάσετε και να αφήσετε το κινητό κάτω. Κι αυτό διότι κινδυνεύετε ακόμη και με τύφλωση.
Η προειδοποίηση των επιστημόνων είναι αυστηρή: Την Παρασκευή 20 Μαρτίου  απαγορεύονται οι selfies, λόγω του σπάνιου και ταυτόχρονα εντυπωσιακού φαινομένου της ολικής έκλειψης ηλίου. Όπως αναφέρουν υπάρχει κίνδυνος να τους δημιουργηθούν σοβαρά προβλήματα στα μάτια. Ακόμη και τύφλωση.
Συγκεκριμένα συνεργάτης του Κέιμπριτζ, δήλωσε ότι η λήψη φωτογραφιών με φωτογραφική μηχανή ή με iPhone θα μπορούσε να αποβεί τόσο επικίνδυνη, ώστε να κάψει τον αμφιβληστροειδή χιτώνα και να οδηγήσει σε ολική τύφλωση.
Την τελευταία φορά που το φαινόμενο έγινε ορατό ήταν το 1999, όταν και κυκλοφόρησαν στην αγορά ειδικά γυαλιά για όσους ενδιαφέρονταν να παρακολουθήσουν το εντυπωσιακό φαινόμενο.

05887595e9520f6551ba37dce9a4543d
Ο  συνεργάτης του Κέιμπριτζ υπογράμμισε ότι κίνδυνος να δημιουργηθούν προβλήματα στα μάτια δεν υπάρχει μόνο από τις selfies αλλά γενικότερα και γι αυτό συστήνει πάλι τη χρήση ειδικών γυαλιών που εμποδίζουν την ηλιακή ακτινοβολία να εισέρχεται στα μάτια. Όμως, χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, καθώς τα απλά γυαλιά ηλίου δεν παρέχουν καμία προστασία.
Κατά την ολική έκλειψη ηλίου το μέγεθος της σελήνης είναι τέτοιο, ώστε να καλύπτει εντελώς τον ηλιακό δίσκο.
Στην Αθήνα το φαινόμενο θα αρχίσει να γίνεται ορατό στις 10:40 π.μ., στη μέγιστη φάση του θα φτάσει στις 11:44 π.μ. και θα λάβει τέλος στις 12:50 μ.μ. Ορατή, ωστόσο, θα είναι μόνο σ’ ένα στενό πέρασμα στον Βόρειο Ατλαντικό Ωκεανό ανάμεσα στη Νορβηγία και την Ισλανδία.

error: Content is protected !!