ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Sea Through …

Το Μαρινάκι είναι στα καλύτερα του. Οι φωτογραφίες της -εμπνεύσεις από την μεγάλη της αγάπη, την θάλασσα, γεννιούνται στην Σίφνο, ταξιδεύουν στον κόσμο και βρίσκουν την θέση τους στην dream Γκαλερί κάθε καλλιτέχνη που θεωρείται καταξιωμένος: την Γκαλερί Ζουμπουλάκη!

vernicou

Την Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013 στις 20:00, η Γκαλερί Ζουμπουλάκη παρουσιάζει την ατομική έκθεση φωτογραφίας της Μαρίνας Βερνίκου με τίτλο Sea Through, σε επιμέλεια της Ιστορικού Τέχνης Άννας Χατζηνάσιου.

picsΛέει η Άννα: «Η καινούρια δουλειά της Μαρίνας Βερνίκου αποτελείται από μια σειρά φωτογραφιών θαλασσινών τοπίων, οι οποίες προέκυψαν από καθαρά εσωτερική διαδικασία. Ταξιδεύοντας σε θάλασσες όλου του κόσμου απεικονίζει τη φύση μέσα από την προσωπική της ματιά. Την παρουσιάζει με λεπτές γραμμές που χάνονται στον ορίζοντα, μέσα και έξω από το νερό, όπως την αντιλαμβάνεται από διαφορετική οπτική γωνία σε κάθε έργο. Αποτυπώνει στα έργα της το σημείο εκείνο του ορίζοντα, όπου συναντιέται ο ουρανός με την θάλασσα, θυμίζοντας συχνά αφηρημένα εξπρεσιονιστικά ζωγραφικά έργα της δεκαετίας του ’40.
Τα αφαιρετικά αυτά θαλασσινά τοπία έχουν μια ονειρική διάσταση, είναι υπερβατικά, μεταφέρουν δηλαδή τον θεατή πέρα από τις ανθρώπινες αισθήσεις και εμπειρίες. Είναι εικόνες που αναζητούν το εξαιρετικό, αυτό δηλαδή που ξεπερνά το συνηθισμένο».

marina
Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 22 Ιουνίου, και είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο πως θα είμαι εκεί…

sifnos

error: Content is protected !!