ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

The Scarves: Μοναδικά τοπία, ζωγραφισμένα σε μετάξι!

Στον δημοτικό χώρο «Άγιος Αθανάσιος», στη Νάουσα της Πάρου, ο Νεκτάριος Αποσπόρης επιστρέφει για δεύτερη χρονιά, ξετυλίγοντας 30 μοναδικά τοπία του νου, ζωγραφισμένα σε μετάξι.

“Κήποι της Μεσογείου, ασπρόμαυροι γοητευτικοί ίσκιοι, πολύχρωμα ιριδίζοντα ψάρια και πτερόεντα πουλιά, πλάθουν μια ανεξίτηλη, γοητευτική μυστική χώρα, ακολουθώντας την εικονοποιητική παράδοση των μεγάλων ευρωπαίων ζωγράφων της Μεσογείου, συνομιλούν αρμονικά με κυανούς ερωτιδείς και άλλους ήρωες των ελληνικών μύθων.

Δουλεύοντας με ενδελέχεια και υποστηρίζοντας με δεινή σχεδιαστική δεξιότητα κάθε διαφορετικό θεματικό στοιχείο που αποτελεί μέρος της τελικής σύνθεσης, ο Νεκτάριος Αποσπόρης δημιουργεί μαγικές συλλεκτικές επιφάνειες από μετάξι που μπορούν με την ίδια ευχέρεια να φορεθούν, ή να παρουσιαστούν ως αυτοτελής επιτοίχια σύνθεση”, σημειώνει η Ίρις Κρητικού για το έργο του καλλιτέχνη.

It’s good to know: Ο Νεκτάριος Αποσπόρης γεννήθηκε στην Αθήνα από πατέρα Έλληνα και μητέρα Γαλλίδα και φοίτησε στο «ÉCOLE NATIONALE SUPÉRIEURE DES BEAUX-ARTS PARIS».
Από το 2011 έως και σήμερα έχει παρουσιάσει 10 ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Κάποιες από τις σημαντικότερες στην Galerie Neuf, της πόλης Nancy Lorraine στη Γαλλία υπό την αιγίδα του γαλλικού κράτους, στο Βουλευτικό Ναυπλίου καθώς και στις Δημοτικές Πινακοθήκες Μυκόνου, Πειραιά και Κορίνθου, υπό την αιγίδα της Unesco σε επιμέλεια Ίρις Κρητικού.
Ταυτόχρονα έχει συμμετάσχει και σε 16 ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο Λονδίνο.
Έργα του βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές σε Ελλάδα, Γερμανία, Σουηδία, Γαλλία, Λονδίνο, Ηνωμένες Πολιτείες, Γουαδελούπη, Μαρτινίκη, Ντουμπάι, Σαουδική Αραβία καθώς και στη Δημοτική Πινακοθήκη Κορίνθου.

Δημοτικός Χώρος Τέχνης Άγιος Αθανάσιος
Νάουσα, Πάρος

Διάρκεια: 21 – 30 Ιουλίου 2017

Επιμέλεια Ίρις Κρητικού

error: Content is protected !!