ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Σαββατοκύριακο χωρίς σκι αλλά με υπέροχο fondue!

Να ξυπνάς από τα άγρια χαράματα, 5.30΄το πρωί για να είσαι η πρώτη που θα είσαι επάνω, για να αντιληφθείς -πρώτη!- πως το χιονοδρομικό κέντρο είναι σε αναστολή. Και από αναστολή σε αναστολή, σε βρίσκει το μεσημέρι, και οι πίστες παραμένουν κλειστές. Ok, δεν είναι η πρώτη φορά που σου συμβαίνει, αλλά θα μπορούσες να είσαι πολύ τσαντισμένος, να είσαι εκνευρισμένος με την ανοργανωσιά, με την μη έγκαιρη ενημέρωση, με χίλια δυό πράγματα, όμως παραμένεις cool -όπως έχεις εκπαιδευτεί πολύ καλά και πάντα πετυχαίνει- γιατί έχεις φροντίσει για το Plan B.!
Είσαι με την οικογένεια σου και τους κολλητούς σου σε μία υπέροχη πλινθόκτιστη οικογενειακή οικία του περασμένου αιώνα, σε ένα από τα πιο γραφικά σοκάκια της Αμφίκλειας, έχει θαυμάσιο καιρό, έναν υπέροχο ήλιο να ρίχνει τις χρυσές του ανταύγειες πάνω στο γεμάτo φρέσκο χιόνι βουνό, ενώ ο κήπος ζει την δική του άνοιξη, μέσα από τις ολάνθιστες αμυγδαλιές. Τα βάζα είναι γεμάτα από φρέσκα, μεθυστικά ζουμπούλια. Η κόρη σου είναι ευτυχισμένη με την κολλητή της στο δωμάτιο τους, και χαράσσουν με το νου τους τις αυριανές τους διαδρομές, εσύ με την δική σου κολλητή βρίσκεσαι στην κουζίνα, και ετοιμάζεις ολόκληρα plateau, που θα συνοδέψουν το Σαββατοκύριακο αυτό που θα κυλήσει στην μοναστηριακή τραπεζαρία, ανάμεσα σε ιστορίες και στα γέλια μας. Τα κρασιά κρυώνουν από ώρα…
Fondue me all night long…

Follow me..

No ski today…

Αλλά υπάρχει πάντα το Plan B… Και η ημέρα προβλέπεται υπέροχη…

Αρχίζουμε να στολίζουμε τα βάζα…

Hello weekend!

Όταν οι πίστες είναι κλειστές…

Δεν ήρθαμε απροετοίμαστοι στο χωριό… Ο Χρίστος και η Μαρίλυ ανέλαβαν τον Θανόπουλο και εμείς τις παραγγελίες από το Greek Luxury Products… Έως τώρα έκανα τα ψώνια μου από την so posh boutique του Hilton Athens. Χθες επισκέφθηκα το Pop Up Corner του Οίκου, στο Yoleni’s…

Ετοιμάζουμε τα πάντα αργά, σαν μία αγαπημένη ιεροτελεστεία που θα κρατήσει ώρες πολλές. Εν τω μεταξύ, συζητάμε, γελάμε, αναλύουμε, θυμόμαστε και κάνουμε σχέδια για το μέλλον…

Μία Julius Spital του 2002, συνοδεύει τις στιγμές μας…

Και τι δεν έχουμε φέρει μαζί μας, και τι δεν ετοιμάζουμε… Foie gras χήνας ηθικής παραγωγής “Sousa & Labourdette”, Χαβιάρι από Οξύρυγχο Σιβηρίας, παρασκευασμένο σύμφωνα με την ειδική ρωσική τεχνική «Ikra», «Jamon Secreto» από φιλέτο χήνας ηθικής εκτροφής “Sousa & Labourdette”, εξαιρετικής ποιότητας κρέας χήνας ελευθέρας βοσκής, “ψημένο” σε αλάτι, Άγριες αγκινάρες σε εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, Κρήτης, Μαρμελάδα από καρπούς άγριας κουφοξυλιάς που θα συνοδέψει το εκλεκτό πατέ χήνας…

Αποξηραμένο κρέας ελαφιού…

Το ψωμί για το fondue…

O ένας κόβει το ψωμί, ο άλλος βράζει τις πατάτες, ο τρίτος λιώνει το τυρί, ο άλλος γεμίζει τα ποτήρια και χαρίζει ευχές…

Γλυκιά ακαταστασία σε τραπέζι στρωμένο για φίλους…

Το fondue…

Σε χειμωνιάτικα Σαββατοκύριακα, σαν και αυτά…

Τρίτο βράδυ του Μαρτίου, σε θέρετρο χειμερινό στους πρόποδες του Παρνασσού, κι όμως εμείς, θέλουμε να βγούμε να συνεχίσουμε την βραδιά μας στον κήπο!
Follow me…

Με την Μαρίλυ, κάτω από την ολάνθιστη αμυγδαλιά…

Στα φερ φορζέ…

I’m so fondue you…

The Weekenders…

Καλή εβδομάδα αγαπημένοι μου, να είστε προετοιμασμένοι πάντα με το Plan B., καμιά φορά μπορεί να είναι καλύτερο και από το Plan A… xxx

 

error: Content is protected !!