Σάντρα Τσιλιγγερίδου – “Εξορία από την Ωραιοποίηση”: Μία έκθεση που θέλεις να δεις!

30/11/2018 • ART, GO

Η έκθεσης ζωγραφικής «Εξορία από την ωραιοποίηση» της Σάντρας Τσιλιγγερίδου, είναι μία καλλιτεχνική προσέγγιση στους μηχανισμούς άμυνας της ανθρώπινης ύπαρξης, που μέσα από 24 έργα μικτής τεχνικής τυπωμένα σε metal print, τα χρώματα ζωντανεύουν σε αντιπαράθεση με τα σχήματα, αποδίδοντας δύσκολες ανθρώπινες καταστάσεις.

Η δημιουργός, εντοπίζει παιδικά τραύματα και υπαρξιακές αγωνίες, τις αποτυπώνει με μια αφηγηματική ζωγραφική και μια φίνα ειρωνεία, τοποθετώντας τον εαυτό της ως «φιγούρα παρατηρητή» φιλτράροντας με αυτό τον τρόπο την ουσία της θεματολογίας της.

Μέσα από τα έργα καθένας μπορεί να δει κομμάτια του εαυτού του, ενώ γίνεται πρόδηλη μια συνεχής εσωτερική αναζήτηση η οποία εκφράζεται και από τα κείμενα που συνοδεύουν τα έργα.

Την έκθεση, τα εγκαίνια της οποίας θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου στις 19:00, στην πολιτιστική αίθουσα «ΙΩΝΙΑ» (Λεωφ. Κ. Καραμανλή 18, πλησίον Δημαρχείου Βούλας), στο δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, θα προλογίσουν η συγγραφέας, καθηγήτρια Ψυχολογίας Φωτεινή Τσαλίκογλου και η παιδοψυχίατρος, Γεν. Γραμματέας της Ελληνικής Εταιρείας Αναλυτικής Ομαδικής & Οικογενειακής Ψυχοθεραπείας Μίνα Παλαιολόγου.

Οι γραμμές της άλλοτε αδρές και άλλοτε συμπυκνωμένες, σχηματίζουν την ιδέα της εξορίας από την ωραιοποίηση, υπό το πρίσμα της κάθαρσης. Ο θεατής καλείται να συμβιβαστεί με την τραγική όψη της ζωής, να βγει από τα περιχαρακωμένα όρια του εγώ και να επικοινωνήσει με τον κόσμο που τον περιβάλλει.

 

It’s good to know: Η Σάντρα Τσιλιγγερίδου Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας. Είναι απόφοιτη της Ανωτέρας Δραματικής Σχολής “ΙΑΣΜΟΣ” του Β. Διαμαντόπουλου και έχει εργαστεί στο θέατρο, στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση. Είναι τεταρτοετής – εκπαιδευόμενο μέλος στην Ελληνική Εταιρία Αναλυτικής Ομαδικής & Οικογενειακής Ψυχοθεραπείας. Από τον Απρίλιο του 2018 έχει οργανώσει μια ομάδα θεατρικής έκφρασης στο Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγιεινής Ε.Π.Ι.Ψ.Υ. με ασθενείς με σοβαρές ψυχικές διαταραχές, με σκοπό την δημιουργία μιας θεατρικής παράστασης για την ανάδειξη των δεξιοτήτων και των δυναμικών των ασθενών. Η σχέση της με τη ζωγραφική βγαίνει από το ασυνείδητο, στην προσπάθεια να αποτυπωθούν στο χαρτί δύσκολες ανθρώπινες καταστάσεις, που μπορούν να αντιμετωπιστούν παρά τις δυσκολίες.
Υπό την αιγίδα του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης & της Ελληνικής Εταιρίας Αναλυτικής Ομαδικής και Οικογενειακής Ψυχοθεραπείας.

Η έκθεση θα διαρκέσει  6 -8 Δεκεμβρίου 2018 | 11:00 – 20:00

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Show Buttons
Hide Buttons