ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Sani Gourmet: The Silk Road from Beijing to Rome, Part Two!

Ξυπνάμε αργά από τα αρώματα των κήπων και της θάλασσας, και σηκωνόμαστε νωχελικά από τα δροσερά μας σεντόνια. Θα μπορούσα να κάτσω όλη μέρα σε αυτό το συγκλονιστικό δωμάτιο, αλλά προφανώς δεν θα ήταν λογικό όταν έχεις έρθει μόνο για τρεις μέρες…

Πρωινό ξύπνημα...

Πρωινό ξύπνημα…

Καλημέρα...

Καλημέρα…

Το τραπέζι μας στο Dunes μας περιμένει για πρωινό, η Ελμίνα δεν κρατιέται, θέλει να εξερευνήσει κάθε γωνία αυτού του παράδεισου που είναι αφιερωμένη για τα παιδιά, και να καταλήξει στην απέραντη λευκή άμμο και στην παραλία που είναι σαφέστατα πολύ πολύ καλύτερη από οποιαδήποτε των Μαλδίβων

Πρωινό στο Dunes με την Γεωργία Δώδου, την "ψυχή" και την "καρδιά", την οικοδέσποινα του Sani Gourmet Festival...

Πρωινό στο Dunes με την Γεωργία Δώδου, την “ψυχή” και την “καρδιά”, την οικοδέσποινα του Sani Gourmet…

Το μεσημέρι, θα πάμε για ψάρι στο εστιατόριο του “Αλέξη”, στην Μαρίνα του Sani,  “το καλύτερο ψάρι που έχω φάει ποτέ στην ζωή μου” κατά τον Πάνο Δεληγιάννη, ε, αυτό από μόνο του λέει πολλά….

Follow me...

Follow me…

Είναι ήδη μεσημέρι, ο ήλιος μας έχει δώσει τα πρώτα του φιλιά δίπλα στα τυρκουάζ νερά του Sani...

Είναι ήδη μεσημέρι, ο ήλιος μας έχει δώσει τα πρώτα του φιλιά δίπλα στα τυρκουάζ νερά του Sani…

Ζω σε ένα όνειρο...Σε ένα μαγευτικό φυσικό περιβάλλον με πευκοδάση, μία συγκλονιστική καταγάλανη παραλία με ρηχά νερά και ατμόσφαιρα που δημιουργεί θετική διάθεση, γονείς και παιδιά διασκεδάζουν, διαλέγοντας ανάμεσα σε μία μεγάλη ποικιλία δραστηριοτήτων ψυχαγωγίας και πολυτελών εστιατορίων....

Ζω σε ένα όνειρο…Σε ένα μαγευτικό φυσικό περιβάλλον με πευκοδάση, μία συγκλονιστική καταγάλανη παραλία με ρηχά νερά και ατμόσφαιρα που δημιουργεί θετική διάθεση, γονείς και παιδιά διασκεδάζουν, διαλέγοντας ανάμεσα σε μία μεγάλη ποικιλία δραστηριοτήτων ψυχαγωγίας και πολυτελών εστιατορίων….

Στο Sani Beach Club έχουμε οργανώσει τα πιο διασκεδαστικά προγράμματα για όλη την οικογένεια. Για τα παιδιά όμως που αγαπούν να κάνουν φίλους και παρέες μεταξύ τους, έχουμε φροντίσει να δημιουργήσουμε παιδικούς σταθμούς για όλες τις ηλικίες καθώς και προγράμματα για να είναι όσο πιο ευτυχισμένα γίνεται. Οι ειδικοί των παιδικών σταθμών μάλιστα, είναι από τη Μεγάλη Βρεττανία, από την Worldwide Kids Company (πρώην PB Kids). Έτσι κι εσείς θα μπορέσετε να απολαύσετε μοναδικές στιγμές χαλάρωσης.

Στο Sani Beach Club έχουν οργανώσει τα πιο διασκεδαστικά προγράμματα για όλη την οικογένεια. Για τα παιδιά όμως που αγαπούν να κάνουν φίλους και παρέες μεταξύ τους, έχουν φροντίσει να δημιουργήσουνε παιδικούς σταθμούς για όλες τις ηλικίες καθώς και προγράμματα για να είναι όσο πιο ευτυχισμένα γίνεται. Οι ειδικοί των παιδικών σταθμών μάλιστα, είναι από τη Μεγάλη Βρεττανία, από την Worldwide Kids Company,  εμείς μπορούμε να απολαύσουμε μοναδικές στιγμές χαλάρωσης. Η Ελμίνα θέλει να περάσουμε όλες μας τις διακοπές εδώ…

Happy, happy, happy!!!

Happy, happy, happy!!!

Σε ένα μαγευτικό φυσικό περιβάλλον με πευκοδάση, μία συγκλονιστική καταγάλανη παραλία με ρηχά νερά και ατμόσφαιρα που δημιουργεί θετική διάθεση, γονείς και παιδιά διασκεδάζουν, διαλέγοντας ανάμεσα σε μία μεγάλη ποικιλία δραστηριοτήτων ψυχαγωγίας και πολυτελών εστιατορίων…

To μεσημέρι τρώμε στον "Αλέξη" στην Μαρίνα του Sani. Η Εύη Φέτση είναι η καλύτερη ξεναγός στις γαστρονομικές απολαύσεις που μπορεί να σου προσφέρει αυτό το αξέχαστο τριήμερο...

To μεσημέρι τρώμε στον “Αλέξη” στην Μαρίνα του Sani. Η Εύη Φέτση είναι η καλύτερη ξεναγός στις γαστρονομικές απολαύσεις που μπορεί να σου προσφέρει αυτό το αξέχαστο τριήμερο…

Follow me…

Ο Lorenzo Cogo, ο 27χρονος chef με τα δύο Michelin που θα δοκιμάσουμε σήμερα το βράδυ, στο Water Restaurant του Sani Asterias Suites...

Ο Lorenzo Cogo, ο 27χρονος chef με το Michelin που θα δοκιμάσουμε σήμερα το βράδυ, στο Water Restaurant του Sani Asterias Suites…

Γεννημένος το 1986, είναι ο νεότερος κάτοχος αστεριού Michelin στην Ιταλία…

Στην ηλικία των 20, ξεκίνησε να δουλεύει σε μερικά από τα εστιατόρια με τη μεγαλύτερη επιρροή της περασμένης δεκαετίας. Αφού πήρε το δίπλωμά του στην Διοίκηση Ξενοδοχείων στο Recoaro, εργάστηκε για τον κάτοχο αστεριού Michelin σεφ Renato Rizzardi στο εστιατόριο Locanda di Piero στη Βιτσέντζα. Η πολύτιμη αυτή συνεργασία, του έδωσε την ευκαιρία να εργαστεί στο πρώην καλύτερο εστιατόριο της Αυστραλίας, το εστιατόριο Vue de Monde στην Μελβούρνη, όπου επέλεξε να επεκτείνει το μαγειρικό του υπόβαθρο, γεγονός που τον ξεχώρισε από τους υπόλοιπους Ιταλούς σεφ. Κατόπιν ταξίδεψε για μικρές και μεγάλες χρονικές περιόδους στην Σιγκαπούρη, το Τόκυο και την Ισπανία, ώσπου τελικά μετακόμισε στην Δανία, όπου εργάστηκε στο εστιατόριο Noma. Η σημαντική αυτή εμπειρία του αποτέλεσε το έναυσμα να ακολουθήσει το αιώνιό του όνειρο: να ανοίξει το δικό του εστιατόριο…

Ηλιοβασίλεμα, αποχαιρετώ την Ελμίνα και την αφήνω στην παρέα μίας άψογα εκπαιδευμένης νταντάς του Sani -μιας και στα gourmet δείπνα δεν επιτρέπονται παιδιά- και πάω να βρω την παρέα μου για να δειπνήσουμε στο Sani Asterias Suites. Η Ελμίνα δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα με αυτό, θα πάει να δει το "Mama Mia", θα παίξει Uno, και θα δειπνήσει μαζί με τις καινούργιες της φίλες από το Λονδίνο και την Ζυρίχη. Τις γνώρισε χθες...

Ηλιοβασίλεμα, αποχαιρετώ την Ελμίνα και την αφήνω στην παρέα μίας άψογα εκπαιδευμένης νταντάς του Sani -μιας και στα gourmet δείπνα δεν επιτρέπονται παιδιά- και πάω να βρω την δική μου παρέα για να δειπνήσουμε στο Sani Asterias Suites. Η Ελμίνα δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα με αυτό, θα πάει να δει το “Mama Mia”, θα παίξει Uno, και θα δειπνήσει μαζί με τις καινούργιες της φίλες από το Λονδίνο και την Ζυρίχη. Τις γνώρισε χθες…

Άλλο ένα ηλιοβασίλεμα στο Sani...

Άλλο ένα ηλιοβασίλεμα στο Sani…

Στα 25 του χρόνια, απέκτησε το πρώτο του Αστέρι Michelin, ένα χρόνο αφού άνοιξε το εστιατόριό του El Coq, στο Marano Vicentino.

Ο φιλόδοξος στόχος του είναι να δημιουργήσει ένα νέο είδος κουζίνας, γι’ αυτό προτιμά να αποκαλεί τη μαγειρική του «ενστικτώδη». Σύμφωνα με εκείνον, πρόκειται για μια κουζίνα βασισμένη στη συνειδητοποίηση των δεξιοτήτων και στη συνεχή αναζήτηση ποιοτικών πρώτων υλών, μαζί με τη χρήση διαφορετικών και μοντέρνων τεχνικών.

Στην Μαρίνα του Sani κατευθυνόμενη στο Asterias Suites και στο Water Restaurant...

Στην Μαρίνα του Sani κατευθυνόμενη στο Asterias Suites και στο Water Restaurant…

Για την σημερινή γαστρονομική εμπειρία επιλέγω να φορέσω άλλη μία φούστα από την φετινή Συλλογή της Pinko που με βγάζει πάντα ασπροπρόσωπη...

Για την σημερινή γαστρονομική εμπειρία επιλέγω να φορέσω άλλη μία φούστα από την φετινή Συλλογή της Pinko που με βγάζει πάντα ασπροπρόσωπη…

Με τα ίδια σανδάλια, και το ίδιο πουλόβερ απλά σε άλλο χρώμα...Όταν ταξιδεύω θέλω να έχω μαζί μου "έξυπνα" κομμάτια που με βοηθάνε να παίξω μαζί τους...

Με τα ίδια σανδάλια, και το ίδιο πουλόβερ απλά σε άλλο χρώμα…Όταν ταξιδεύω θέλω να έχω μαζί μου “έξυπνα” κομμάτια που με βοηθάνε να παίξω μαζί τους…

Τα μόνα που χρειάζομαι είναι το cross bag της One&Only και μία πασμίνα...

Τα μόνα που χρειάζομαι είναι το cross bag της One&Only και μία πασμίνα…

Μαγεία...

Μαγεία…

Το σημερινό μενού...

Το σημερινό μενού…

Το σημερινό μενού…

Σουπιά στα κάρβουνα σούπα με πατάτες, χαβιάρι ρέγγας και πάπρικα , Σπαράγγια μαγιονέζα με εστραγκόν και αβγά , Ριζότο με τυρί Taleggio μούστος δαμάσκηνου & πούδρα ραντίτσιου,  Χοιρινή πανσέτα καραμελωμένο γιαούρτι & λαχανικά τουρσί , και τέλος, Παγωτό βανίλια καραμέλαμε  wasabi, φουντούκι και αχλάδι…

Ο 27χρονος σταρ του φετινού Sani Gourmet Festival, σε έναν πυρετό προετοιμασιών στην κουζίνα...

Ο 27χρονος σταρ του φετινού Sani Gourmet, σε έναν πυρετό προετοιμασιών στην κουζίνα…

dayto kitchen2

dayto kitchen3

Το πρώτο πιάτο: Σουπιά στα κάρβουνα...

Το πρώτο πιάτο: Σουπιά στα κάρβουνα…

Όταν αρχίζεις να χειροκροτάς τον σεφ από το πρώτο πιάτο, μπορείς να καταλάβεις την συνέχεια...Ο Ιταλός σεφ είναι ένας πραγματικός μάγος της κουζίνας, κάποιοι μένουμε άφωνοι, κάποιοι έχουν ξεσπάσει ήδη σε χειροκροτήματα, κάποια επιφωνήματα ενθουσιασμού σπάνε την αρχική σιωπή...Ο Cogo σε κάθε του πιάτο χρησιμοποιεί λουλούδια της Ελληνικής φύσης που ταιργιάζουν απόλυτα με κάθε ξεχωριστή γεύση....Είναι ίσως ό,τι νοστιμότερο έχω δοκιμάσει ποτέ...

Όταν αρχίζεις να χειροκροτάς τον σεφ από το πρώτο πιάτο, μπορείς να καταλάβεις την συνέχεια…Ο Ιταλός σεφ είναι ένας πραγματικός μάγος της κουζίνας, κάποιοι μένουμε άφωνοι, κάποιοι έχουν ξεσπάσει ήδη σε χειροκροτήματα, κάποια επιφωνήματα ενθουσιασμού σπάνε την αρχική σιωπή…Ο Cogo σε κάθε του πιάτο χρησιμοποιεί λουλούδια της Ελληνικής φύσης που ταιργιάζουν απόλυτα με κάθε ξεχωριστή γεύση….Είναι ίσως ό,τι νοστιμότερο έχω δοκιμάσει ποτέ…

“Καταλαβαίνεις πόσο “δυνατό” είναι ένα πιάτο όταν το αναζητάς στις αναμνήσεις του μυαλού σου, όταν είσαι ολομόναχος και θα ήθελες να πας να το δοκιμάσεις ξανά. Όταν μιλάει στην ψυχή σου” σχολιάζει ο Πάνος Δεληγιάννης, και αυτό το πιάτο έχει ήδη μιλήσει στις δικές μας ψυχές…

Παγωτόβανίλια καραμέλα wasabi, με  φουντούκι και αχλάδι...Και ρίγανη!!!!! Και είναι συγκλονιστικό...Το φωτογραφίζουμε όλοι οι λιγοστοί τυχεροί που βρήκαμε σήμερα τραπέζι εδώ, αυτή η βραδιά θα μείνει σε όλους αξέχαστη...

Παγωτό βανίλια
καραμέλα wasabi, με φουντούκι και αχλάδι…Και ρίγανη!!!!! Και είναι συγκλονιστικό…Το φωτογραφίζουμε όλοι οι λιγοστοί τυχεροί που βρήκαμε σήμερα τραπέζι εδώ, αυτή η βραδιά θα μείνει σε όλους αξέχαστη…

Η βραδιά συμπληρώνεται με ξεχωριστά κρασιά, ο sommelier έχει κάνει αντίστοιχη συναρπαστική δουλειά, περιμένουμε πως και πως τον Cogo να τον χειροκροτήσουμε, να φωτογραφηθούμε μαζί του, εγώ, να ζητήσω συνταγές….Yeah, right…

Εύη Φέτση, Πάνος Δεληγιάννης

Εύη Φέτση, Πάνος Δεληγιάννης

Soooo happy!!!!

Soooo happy!!!!

Eίναι στιγμές που θα τις θυμάσαι πάντα....

Eίναι στιγμές που θα τις θυμάσαι πάντα….

Με την Ευούλα και την Στέλλα Βουλγαράκη-Βιοπούλου

Με την Ευούλα και την Στέλλα Βουλγαράκη-Βιοπούλου

Δίπλα μας, το έργο του Κώστα Βαρώτσου, μάρτυρας των στιγμών μας...

Δίπλα μας, το έργο του Κώστα Βαρώτσου, μάρτυρας των στιγμών μας…

Παίρνουμε τον chef αγκαλιά, υποκλινόμαστε στην Τέχνη του, σχεδόν τον αγαπάμε!!!!

Παίρνουμε τον chef αγκαλιά, υποκλινόμαστε στην Τέχνη του, σχεδόν τον αγαπάμε!!!!

Δεν θα αργήσω να επιστρέψω σε αυτόν τον μοναδικό παράδεισο…xxx

error: Content is protected !!