ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Το Σαλόνι των Ανεξαρτήτων από τα Ηλύσια Πεδία στις Κάννες με τη συμμετοχή σημαντικών Ελλήνων εικαστικών!

Έχοντας αποκτήσει διεθνές κύρος μέσα από επιμέλειες και παρουσιάσεις εκθέσεων καταξιωμένων Ελλήνων εικαστικών στο εξωτερικό κι έχοντας αποδεχτεί την πρόταση συνεργασίας από το Σαλόνι των Ανεξαρτήτων στο Παρίσι, η οποία διαρκεί εδώ και 7 συνεχόμενα χρόνια, η τεχνοκριτικός και ιστορικός τέχνης κ. Έμμυ Βαρουξάκη παρουσιάζει καταξιωμένους αλλά και νεότερους Έλληνες εικαστικούς στο Σαλόνι Ανεξαρτήτων το οποίο μεταφέρεται για πρώτη φορά στις Κάννες μετά το Παρίσι όπου παραδοσιακά έλαβε και λαμβάνει χώρα κάθε Φεβρουάριο στο Grand Palais στα Ηλύσια Πεδία.

«Για πρώτη φορά φέτος, στις 23 Ιουνίου, παρουσιάζεται στις Κάννες μια έκθεση από το Σαλόνι των Ανεξαρτήτων του Παρισιού. Η πόλη των Καννών, όντας έδρα του διεθνούς φεστιβάλ κινηματογράφου και πολλών άλλων γεγονότων, πάντα έδειχνε ενδιαφέρον για τα εικαστικά, αφού ήταν ο προσφιλής τόπος επίσκεψης και διαμονής μεγάλων καλλιτεχνών της Γαλλίας μαζί με τις γειτονικές Αντίμπ, Σεν Πωλ ντε Βανς, Μπωλιέ κ.ά. Ο Πικάσο, ο Ματίς, ο Βαν Γκονγκ, ο Γκωγκέν και πολλοί άλλοι καλλιτέχνες περνούσαν μήνες ολόκληρους στη Γαλλική Κυανή Ακτή και είχαν ατελιέ, στα οποία δημιουργήθηκαν πλήθος ιστορικά έργα τους. Αξιόλογα και πολύ όμορφα μουσεία υπάρχουν σε κάθε μέρος των Καννών, αλλά και πάρκα γλυπτικής. Οι Γάλλοι θέλουν να τονίζουν το καλλιτεχνικό ύφος της Κυανής Ακτής και για το λόγο αυτό ευνοούν τα φεστιβάλ και τις εκθέσεις.» σημειώνει η Έμμυ Βαρουξάκη.

Μπελντέκος Παναγιώτης

Η έκθεση πραγματοποιείται στο παλαιό λιμάνι των Καννών (Gare maritime – croisette) σε ένα κτίριο σύγχρονο και ταυτόχρονα πρωτοποριακής αρχιτεκτονικής και συμμετέχουν υπό την επιμέλεια της κ. Έμμυς Βαρουξάκη οι εικαστικοί:
Μαρία Φιλοπούλου // Παναγιώτης Μπελντέκος // Ράνια Καπελιάρη // Νίκη Μιχαηλίδου // Μαρία Μουριάδου // Βούλα Ζάννη // Ντένη Θεοχαράκη // Λίζα Μέρλιν Βασιλάτου // Σάσα Παπαλέξη // Κατερίνα Πολυζωίδη Μαυρολέων // Ελένη Βαρουξάκη // Οδυσσέας Θεοδωράτος

Θεοχαράκη Ντένη, Άτιτλο, 100x100cm, Μικτή τεχνική

Οι παραπάνω εικαστικοί ετοίμασαν ειδικά έργα για την έκθεση με θέματα που αφορούν το μεσογειακό περιβάλλον.
Η έκθεση εγκαινιάζεται την Παρασκευή 23 Ιουνίου και ώρες 18:00 – 22:00 (με πρόσκληση), ενώ την ίδια μέρα καθώς και την επόμενη, δηλαδή το Σάββατο 24 Ιουνίου θα είναι ανοιχτή για το κοινό 11:00 – 22:00. Η διάρκειά της είναι μέχρι το βράδυ της Κυριακής 25 Ιουνίου.

error: Content is protected !!