ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Safe Space: Στο “Καταφύγιο” της Ρεβέκκας Καμχή!

Η αίθουσα τέχνης Ρεβέκκα Καμχή στο ένατο νούμερο της γοητευτικής Λεωνίδου, στο Μεταξουργείο, μας προσκαλεί στην έκθεση με τίτλο ‘Καταφύγιο’/ Safe Space, η οποία αφορμάται από μια πρακτική που υιοθετείται σε ορισμένα κλαμπ του εξωτερικού και εσωτερικού. Τα κινητά παραδίδονται στην είσοδο και οι κάμερες τους καλύπτονται με αυτοκόλλητα. Έτσι διασφαλίζεται και προστατεύεται η ιδιωτικότητα των θαμώνων. Αφήνονται, κάνουν ναρκωτικά, γνωρίζουν τον έρωτα της βραδιάς, όλα αυτά χωρίς να φοβούνται.
Τα έργα που έχουν επιλεχθεί για την έκθεση αποπνέουν έναν αέρα καθησυχαστικό, και ίσως φροντιστικό, είτε λόγω της αισθητικής τους, είτε λόγω της εννοιολογικής τους σημασίας. Παραπέμπουν σε κάτι εσωτερικό και εσωστρεφές.
Ο Ασφαλής Χώρος ανήκει σε μια σειρά εκθέσεων που ξεκίνησε στην γκαλερί με την συνεργασία με το παλαιοπωλείο ΜΑΡΤΙΝΟΣ πριν 3 χρόνια. Καλεί τους θεατές να νιώσουν μέρος της έκθεσης. Τονίζεται η σπουδαιότητα της ιδιωτικότητας και της ενδοσκόπησης, ο επαναπροσδιορισμός των προσωπικών ορίων. Τα έργα είναι καθρέφτες που φέρνουν το θεατή πιο κοντά στο τι σημαίνει πραγματικός εαυτός με εξερεύνηση και αποδοχή, χωρίς την πολυπλοκότητα της εσωτερικής διαμάχης ή της κοινής γνώμης.

Στιγμιότυπα από την βραδιά των εγκαινίων

Λαμβάνουν μέρος οι Καλλιτέχνες: Νίκος Αλεξίου, Νομπουγιόσι Αράκι, Κάρεν Γιαζίνσκι, Αλέξανδρος Γεωργίου, Μωρίς Γκανής, Ναν Γκόλντιν,  Γιάννης Θεοδωρόπουλος, Διονύσης Καβαλλιεράτος, Κωνσταντίνος Κακανιάς, Σον Λαντερς, Λίλυ Λάντλοου, Ντιάννα Μαγκανιά, Ρος Μπλέκνερ, Λία Ναλμπαντίδου, Φίλιπ Τααφφε, Συλβί Φλερύ
Στο χώρο οι επισκέπτες καλούνται να μη χρησιμοποιούν τα κινητά τους και να αφαιρέσουν τα παπούτσια τους. Στην είσοδο θα παρέχονται κάλτσες. Η έκθεση θα διαρκέσει έως την 1η Απριλίου.

error: Content is protected !!