ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Το runway show του Οίκου Calvin Klein στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης

Η Calvin Klein και ο Chief Creative Officer της μάρκας, Raf Simons, παρουσίασαν τη συλλογή φθινόπωρο 2018 για την Calvin Klein 205W39NYC σε ένα runway show που πραγματοποιήθηκε στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

“Αυτή η συλλογή είναι μια εξέλιξη του τρόπου που βλέπω την Calvin Klein – ως μια όψη της Αμερικάνικης κοινωνίας – απλά πιο διευρυμένης, παγκόσμιας. Είναι μια αλληγορία για μια συνάντηση νέων και παλιών κόσμων, που σχετίζεται με την ανακάλυψη της Αμερικής, το Space Race της δεκαετίας του ’60 και την εποχής της πληροφορίας του 21ου αιώνα. Αντικατοπτρίζοντας την έννοια της δημοκρατίας, δεν υπάρχει πολιτισμική ιεραρχία: οι συνδυασμοί απελευθερώνουν τα ρούχα και τις αναφορές από τη σημασία τους, τις προσωπικές τους αφηγήσεις και τα ενώνουν για να ανακαλύψουν κάτι διαφορετικό- ένα διαφορετικό όνειρο. Μια λέξη που χαρακτηρίζει την Αμερική και την CALVIN KLEIN”. είπε ο Raf Simons για την συλλογή.

Με τον τίτλο Landscapes, η συλλογή Calvin Klein 205W39NYC Φθινόπωρο 2018 παρουσιάστηκε σε ένα επικό και μη ρεαλιστικό σκηνικό που παραπέμπει σε κινηματογραφικό πλατό. Το όλο σκηνικό αντλεί έμπνευση από την πρόσφατη ιστορία της μάρκας, αλλά επαναπροσδιορισμένης: κομμάτια από τα installation του Sterling Ruby για την Calvin Klein συνδυάστηκαν με μέρη του αχυρώνα του 19ου αιώνα που εμφανίστηκε στην καμπάνια για την άνοιξη 2018: οι τοίχοι του αχυρώνα είναι καλυμμένοι με εικόνες από έργα του Andy Warhol που χρησιμοποιήθηκαν στη συλλογή, και όλα συμπληρώνονται από βιομηχανικές αναφορές. Το πάτωμα είναι καλυμμένο από ποπ κορν που από απόσταση μοιάζει με χιόνι.

Ο χωώρος του Χρηματιστηρίου της ΝΥ, ειδικά διαμορφωμένος για το show

Η συλλογή και ο χώρος ανέδειξαν την πολύ-επίπεδη συνεργασία της  Calvin Klein με τo Andy Warhol Foundation for the Visual Arts. Οι Looney Tunes χαρακτήρες της Warner Bros., Wile E. Coyote και Road Runner, εμφανίζονται σε επιλεγμένα υφάσματα. Μια άμεση σύνδεση με την παιδική αθωότητα και την πολύ σημαντική ιδέα της Αμερικάνικης νιότης.

Michael B. Jordan, Lupita Nyong’o, Letitia Wright

Ο Raf Simons παρουσίασε τη συλλογή του σε ένα κοινό με ξεχωριστούς καλεσμένους: Nicole Kidman, Lupita Nyong’o, Isabelle Huppert, Margot Robbie, Millie Bobby Brown, A$AP Rocky, Laura Dern, Chadwick Boseman, Michael B. Jordan, Letitia Wright, Sebastian Stan, Bill Skarsgård, Lucas Hedges, Judith Light, Kyle MacLachlan, James Murphy, Sandy Brant, Cindy Sherman, Kelela, Dev Hynes, Christina Ricci, Harris Dickinson, Ashton Sanders, Alex Hibbert, Rowan Blanchard, Amandla Stenberg, Anya Taylor Joy, Rachel Brosnahan, Alfie Allen, Bernard Sumner, Dane DeHaan, Paris Jackson, Maya Hawke,  Jack Kilmer, Julia Garner, Sergei Polunin, Annabelle Sciorra, Valeria Bilello, Natasha Dupeyrón, Cindy Crawford, Rande Gerber, Karlie Kloss, Carolyn Murphy, Helena Christensen, Winnie Harlow, Jelly Lin, Jessica Jung, Camila Coelho, Helena Bordon, Brian Anderson, Helena Hauff, Richie Hawtin, και Clara3000,  ενώ δεν έλειπαν συντάκτες, στυλίστες, επιχειρηματίες και influencers.

Millie Bobby Brown

Laura Dern

Isabelle Huppert

Nicole Kidman

IMAGE CREDIT – RUNWAY LOOKS: © 2018 Giovanni Giannoni

 IMAGE CREDIT – EVENT, PORTRAITS + FRONT ROW: © 2018 BFA.com

 

error: Content is protected !!