ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

“Θεατρικά Βραβεία Κοινού 2018”: Η Μεγάλη Γιορτή του Θεάτρου!

Τα Θεατρικά Βραβεία Κοινού 2018 από το περιοδικό Αθηνόραμα απονεμήθηκαν τη Δευτέρα που μας πέρασε, στην αίθουσα «Αλεξάνδρα Τριάντη» του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, σε μια επετειακή βραδιά, αφιερωμένη στα 20 χρόνια του θεσμού. Η βραδιά των Θεατρικών Βραβείων του 2018 δεν ήταν μόνο η ετήσια γιορτή του θεάτρου και των ανθρώπων του. Στο επίκεντρο βρέθηκε ο ίδιος ο θεσμός που συμπληρώνει φέτος τα 20 του χρόνια, μια επέτειος που στάθηκε αφορμή αφενός για μια ξεκαρδιστική και ταυτόχρονα συγκινητική ανασκόπηση και αφετέρου για ένα χρονικό άλμα προς το θεατρικό μας μέλλον.

Καλύτερη παράσταση για τη σεζόν 2017 – 2018 αναδείχθηκε σύμφωνα με την κρίση των αναγνωστών του Αθηνοράματος και του athinorama.gr το «Παιχνίδι της Σφαγής» του Εθνικού Θεάτρου, που συγκέντρωσε συνολικά έξι βραβεία, μεταξύ αυτών και το πρώτο βραβείο σκηνοθεσίας για τον Γιάννη Κακλέα. Την επετειακή τελετή απονομής παρουσίασαν ο Άκης Σακελλαρίου και ο Γιώργος Παπαγεωργίου, ο πρώτος εκπροσωπώντας την ιστορία και το παρόν των Θεατρικών Βραβείων ενώ ο δεύτερος το μέλλον του θεσμού, φτάνοντας με «ψηφιακό» downloading από το 2028 και την τελετή απονομής των 30ων Θεατρικών Βραβείων. Μαζί θυμήθηκαν τις καλύτερες παραστάσεις της εικοσαετίας μέσα από τις βραβεύσεις τους, τους πιο πολυβραβευμένους καλλιτέχνες, τις ατάκες που άφησαν εποχή, τις μουσικές και τα ξεκαρδιστικά στιγμιότυπα από τα θεατρικά που έντυσαν τις απονομές αλλά κάποιες μαγικές στιγμές που η αίθουσα συγκλονίστηκε από το χειροκρότημα. Όπως θυμήθηκαν επίσης και τους βραβευμένους ανθρώπους του θεάτρου που δεν βρίσκονται πλέον μαζί μας. Και βέβαια ταξίδεψαν και στο μέλλον για να «αποκαλύψουν» κάποια σημαντικά γεγονότα που πρόκειται – σύμφωνα πάντα με τον master of ceremony του 2028 – να συμβούν στο αθηναϊκό θεατρικό τοπίο.

Τα βραβεία καλύτερης ανδρικής ερμηνείας στους Γιώργο Μιχαλακόπουλο (1ο βραβείο για την παράσταση «Το Τίμημα»), Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλο (2ο βραβείο για την παράσταση «Ο Φάρος»), Ιεροκλή Μιχαηλίδη, Γιάννη Φέρτη και Δημήτρη Πιατά (3ο βραβείο για την παράσταση «Ήρωες») απένειμε ο Χάρης Ψαρούδας, Γενικός Διευθυντής των Reserve Brands Diageo Ελλάδας (για το malt whiskey Cardhu), παρουσία των παρουσιαστών της βραδιάς. Ο Παπασπηλιόπουλος και ο Πιατάς δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων

Η Ελένη Καραϊνδρου, η οποία έχει κερδίσει 7 βραβεία στην ιστορία των Θεατρικών Βραβείων Κοινού, απένειμε το νεοσύστατο βραβείο σχεδιασμού ήχου στον Μίνωα Μάτσα για την παράσταση «Ο Φάρος». Μαζί τους ο Άκης Σακελλαρίου

Τα βραβεία καλύτερης ανδρικής ερμηνείας στους Γιώργο Μιχαλακόπουλο (1ο βραβείο για την παράσταση «Το Τίμημα»), Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλο (2ο βραβείο για την παράσταση «Ο Φάρος»), Ιεροκλή Μιχαηλίδη, Γιάννη Φέρτη και Δημήτρη Πιατά (3ο βραβείο για την παράσταση «Ήρωες») απένειμε ο Χάρης Ψαρούδας, Γενικός Διευθυντής των Reserve Brands Diageo Ελλάδας (για το malt whiskey Cardhu), παρουσία των παρουσιαστών της βραδιάς. Ο Παπασπηλιόπουλος και ο Πιατάς δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων

ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ:

Στους μεγάλους νικητές της βραδιάς συγκαταλέγονται ο Γιάννης Κακλέας (1ο βραβείο σκηνοθεσίας και συν-σκηνογραφίας για «Το παιχνίδι της σφαγής») και ο Γιώργος Παπαγεωργίου (2ο βραβείο παράστασης για τον «Αρίστο»).

ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ 1ο Βραβείο: Το Παιχνίδι της Σφαγής 2ο Βραβείο: Αρίστος 3ο Βραβείο: Η Αγριόπαπια 3ο Βραβείο: Ήρωες ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ 1ο Βραβείο: Γιάννης Κακλέας («Το Παιχνίδι της Σφαγής») 2ο Βραβείο: Δημήτρης Τάρλοου («Η Αγριόπαπια») 3ο Βραβείο: Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης («Ο Φάρος») ΑΝΔΡΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ 1ο Βραβείο: Γιώργος Μιχαλακόπουλος («Το Τίμημα») 2ο Βραβείο: Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος («Ο Φάρος») 3ο Βραβείο: Ιεροκλής Μιχαηλίδης («Ήρωες») 3ο Βραβείο: Δημήτρης Πιατάς («Ήρωες») 3ο Βραβείο: Γιάννης Φέρτης («Ήρωες») ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΣ ΡΟΛΟΣ 1ο Βραβείο: Ελένη Ουζουνίδου («Αρίστος») 2ο Βραβείο: Ρένη Πιττακή («Misery») 3ο Βραβείο: Ιωάννα Παππά («Άμλετ») ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΙΑ 1ο Βραβείο: Σάκης Μπιρμπίλης – Γιάννης Κακλέας («Το Παιχνίδι της Σφαγής») 2ο Βραβείο: Γιώργος Χατζηνικολάου («Η Λάμψη Μιας Ασήμαντης Νύχτας») 3ο Βραβείο: Μανόλης Παντελιδάκης («Μαντάμ Σουσού») ΕΝΔΥΜΑΤΟΛΟΓΙΑ 1ο Βραβείο: Ελένη Μανωλοπούλου («Το Παιχνίδι της Σφαγής») 2ο Βραβείο: Νίκος Χαρλαύτης – Σοφία Νικολαϊδη («Μαντάμ Σουσού») 3ο Βραβείο: Κλερ Μπρέισγουελ («Καντίντ ή Η Αισιοδοξία») ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ 1ο Βραβείο: Σταμάτης Κραουνάκης («Duende») 2ο Βραβείο: Σταύρος Γασπαράτος («Το Παιχνίδι της Σφαγής») 3ο Βραβείο: Nalyssa Green («Η Αγριόπαπια») ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΦΩΤΙΣΜΟΥ 1ο Βραβείο: Αλέκος Αναστασίου («Η Αγριόπαπια») 2ο Βραβείο: Σάκης Μπιρμπίλης («Το Παιχνίδι της Σφαγής») 3ο Βραβείο: Σοφία Αλεξιάδου («Καντίντ ή Η Αισιοδοξία») ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΗΧΟΥ 1ο Βραβείο: Μίνως Μάτσας («Ο Φάρος»)

Ο Χάρης Ψαρούδας, γενικός διευθυντής των Reserve Brands Diageo Ελλάδας, ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, ο Νίκος Χαρλαύτης και η Ειρήνη Νταϊφά, εντεταλμένη σύμβουλος για τα θέματα Πολιτισμού του Δήμου Πειραιά.

Ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, η Μαρία Κίτσου και ο Μίνως Μάτσας.

Ο εκδότης του «α» Δημήτρης Ηλιόπουλος με την Ελένη Καραΐνδρου και τον Κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Ξυδάκη.

Ο εικαστικός Κώστας Βαρώτσος με την κόρη του Χριστίνα Βαρώτσου και την Περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου.

Ο εικαστικός Κώστας Βαρώτσος, ο Λευτέρης Λαζάρου, η Χριστίνα Βαρώτσου, η Ειρήνη Νταϊφά εντεταλμένη Σύμβουλος για τα θέματα Πολιτισμού του Δήμου Πειραιά και ο Νίκος Χαρλαύτης

Ο Λευτέρης Λαζάρου και ο Διονύσης Κούκης.

Ο Γιάννης Φέρτης και η Ξένια Καλογεροπούλου αναλύουν τη θεατρική σεζόν λίγο πριν την απονομή.

Ο Γιάννης Κακλέας, η Μαρία Τσιμά, αναπληρώτρια καλλιτεχνική διεύθυντρια του ΚΘΒΕ και ο Μανόλης Παντελιδάκης με τον Δημήτρη Ηλιόπουλο.

Η Ελεάννα Κιρκιλή των Αττικών Εκδόσεων με την Κατερίνα Τερζοπούλου

Η Άννη Ηλιοπούλου, η Ιωάννα Παππά, η Ελένη Ουζουνίδου και ο Αντώνης Λουδάρος.

Ο Πέτρος Ξεκούκης, η Ζέτα Δούκα, ο Γιάννης Βογιατζής, η Άρτεμις Ματαφιά, ο Γιώργος Λυκιαρδόπουλος και ο Γιώργος Βάλαρης.

Ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης, ο Νικίτα Μιλιβόγεβιτς, ο Γιάννης Φέρτης, η βουλευτής Όλγα Κεφαλογιάννη και ο Δημήτρης Ηλιόπουλος.

Ο Κωστής Φαλελάκης, η Ελένη Μανωλοπούλου, η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη και ο Σταμάτης Φασουλής.

Ο Δημήτρης Ηλιόπουλος, η Ιωάννα Παππά, ο Γιώργος Παπαγεωργίου και ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης.

Ο Πέτρος Τατσόπουλος με την σύζυγό του Ελένη Νικολαΐδου.

Λαμπερή είσοδος για τον Στράτο Τζώρτζογλου και τη Σοφία Μαριόλα.

Η Άννα Νταλάρα, η Θέμις Μπαζάκα και η Πέπη Ραγκούση.

Ο Όθωνας Μεταξάς και η Θεοφανία Παπαθωμά.

Ο Σταμάτης Φασουλής, η Άννα Νταλάρα, ο Γιώργος Δεπάστας και η Πέπη Ραγκούση.

Μεγάλα χαμόγελα για τους Αντώνη Λουδάρο, Τζένη Μπότση και Φώτη Σεργουλόπουλο.

Ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος, καλλιτεχνικός διευθυντής του Ελληνικού Φεστιβάλ και η βουλευτής Όλγα Κεφαλογιάννη

Ο Γιώργος Παπαγεωργίου με την Ιωάννα Παππά και τον Γιώργο Λυκιαρδόπουλο.

Η Ζέτα Δούκα, ο Νίκος Χαρλαύτης και η Άρτεμις Ματαφιά.

Βραβευμένη ερμηνευτική τριανδρία: Γιώργος Μιχαλακόπουλος, Γιάννης Φέρτης, Ιεροκλής Μιχαηλίδης.

Credits: Studio Panoulis

error: Content is protected !!