ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

“Satori 悟り”: Το Ξαφνικό Ξύπνημα & τα εκπληκτικά “Reywal” της Τζόη Σταθοπούλου!

Η Eleni Marneri Galerie, με την έκθεση “Satori”, μας καλεί να αφυπνίσουμε προσδοκίες και ανεξερεύνητα συναισθήματα.

Το τέλος μίας ακόμα χρονιάς δημιουργεί την ανάγκη για ανασκόπηση. Κάποιοι κύκλοι ολοκληρώνονται για να ανοίξουν επόμενοι και είναι κατάλληλη στιγμή να αφουγκραστούμε τον εαυτό μας. Μέσα από ένα πρίσμα ενδοσκόπησης, ο ιαπωνικός όρος Satori (悟り), που στην κυριολεξία σημαίνει κατανόηση και ορίζεται ως μία
βαθιά και ενδελεχής διεργασία φώτισης της ψυχής, υπήρξε το έναυσμα για την έκθεση αυτή. Ερχόμενοι σε επαφή με την ίδια μας τη φύση, μπαίνουμε σε μια τροχιά εμβάθυνσης και οδηγούμαστε σταδιακά στην αφύπνιση, στο «ξαφνικό ξύπνημα», όπως το περιγράφει ο Τζακ Κέρουακ στο βιβλίο του «Σατόρι στο Παρίσι».

Ολόκληρος ο χώρος της Eleni Μarneri Galerie μεταμορφώνεται σε οικία – οίκο της ψυχής – που μας επιτρέπει να διαισθανθούμε τις βαθύτερες επιθυμίες μας. Δώδεκα σχεδιαστές αφήνονται σ’ ένα δημιουργικό ταξίδι αυτογνωσίας απ’ όπου εμπνέονται. Μέσα από την τέχνη αγγίζουν τη δική τους έλλαμψη και κάθε έργο σηματοδοτεί το προσωπικό τους Satori.

Ευφάνταστα κοσμήματα, κεραμικά αντικείμενα, εγκαταστάσεις με φως, εικαστικές συνθέσεις με ύφασμα ζεσταίνουν την ατμόσφαιρα φωτίζοντας τον νου και την ψυχή. Από διαφορετικά υλικά και τεχνικές προκύπτουν σχέδια που απελευθερώνουν κίνηση, ενέργεια και δύναμη συμβολίζοντας την αδιάκοπη ροή εναλλαγής και εξέλιξης.

Στην έκθεση συμμετέχουν οι σχεδιαστές:  Κατερίνα Αναστασίου, Mary Aoyama, Μαρία
Αποστολοπούλου, Βασίλης Βασιλείου, Σοφία Ζαράρη, Νίκος Καρακώστας, Σίσσυ
Κούκερη, Μαρία Μάστορη, Jeremy May, Μελίνα Πολυχρονοπούλου, Έλλη Σοφιανοπούλου,
και η Τζόη Σταθοπούλου, την δουλειά της οποίας ξεχώρισα αμέσως μόλις είδα και γιαυτό και θέλω να σας την συστήσω..

Λοιπόν, η Τζόη είναι η σύζυγος παιδικού μου φίλου, του Ίωνα Μπαντέκα, από τον οποίο είχα την ευκαιρία να γνωρίσω την εκπληκτική συλλογή με φώτα, τα οποία λέγονται Reywal, που δεν σημαίνει άλλο από αναγραμματισμός του lawyer -όπου  δικηγόρος υπήρξε η ως τώρα δουλειά της.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 31 Ιανουαρίου 2019, ενώ εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για την Reywal, μπείτε εδώ (και θα ενθουσιαστείτε το ίδιο με εμένα!)

 

5-7 Lebessi & 16 Porinou St
11742 Makriyanni, metro Akropoli

error: Content is protected !!