ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

“A world beyond Red” : Aτομική Έκθεση Υπέρυθρης Φωτογραφίας του Τίμου Λύτρα!

Η iFocus Photo Gallery παρουσιάζει αυτή την την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου,την ατομική έκθεση υπέρυθρης φωτογραφίας του Τίμου Λύτρα,  με τίτλο “A world beyond Red”.
Όλα όσα πιστεύουμε ότι γνωρίζουμε γίνονται αντιληπτά μόνο από τις αισθήσεις μας. Αν τα μάτια μας μπορούσαν να έχουν πρόσβαση στο υπέρυθρο τμήμα του φάσματος φωτός, ο ουρανός θα ήταν πράσινος και τα δέντρα θα ήταν κόκκινα. Η πρώτη έκθεση υπέρυθρης φωτογραφίας στην Αθήνα αποκαλύπτει μία πολύ διαφορετική οπτική πραγματικότητα από αυτή που συνήθως παράγουν οι φωτογραφικές εικόνες με τα συμβατικά φωτογραφικά μέσα.


Τίποτα δεν είναι πραγματικά όπως το αντιλαμβανόμαστε!
Μέσα από μία διαδρομή 30 φωτογραφιών, ο φωτογράφος Τίμος Λύτρας μας ξεναγεί σε έναν υπέρυθρο και συνάμα εξωπραγματικό κόσμο. Εδώ, νέα χρώματα αντικαθιστούν αυτά της καθημερινότητας και οδηγούν τον θεατή σε μια διαδρομή που διεγείρει τις αισθήσεις του. Η οπτική πραγματικότητα μεταβάλλεται και το περιβάλλον μεταλλάσσεται. Τοπία, άνθρωποι, ζώα, είναι όλα διαφορετικά και προσφέρουν μια μεθυστική εικόνα μιας άλλης πραγματικότητας. Στην έκθεση ο θεατής θα έχει την ευκαιρία να επισκεφθεί αυτόν τον κόσμο σε όλες του τις διαστάσεις και θα ζήσει μια πρωτόγνωρη εμπειρία.

Για τον Τίμο Λύτρα, η φωτογραφία δεν είναι απλά απεικονιστική τεχνική. Είναι ένας τρόπος να αποτυπώνει μια εικόνα με ένα διαφορετικό τρόπο από την πραγματικότητα, να φτιάχνει κάτι που είναι πέρα από το προφανές και μπορεί να δημιουργήσει ερωτηματικά και συναισθήματα στον θεατή. Όλα αυτά τα χρόνια που φωτογραφίζει κάνει ένα συνεχές ταξίδι γεμάτο εναλλαγές όπου μοιράζεται με τον θεατή κομμάτια του εσωτερικού του κόσμου.

Τίμος Λύτρας

It’s good to know: Ο Τίμος Λύτρας γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα και φωτογραφίζει απο τα νεανικά του χρόνια. Τα αγαπημένα του θέματα είναι η φωτογραφία δρόμου, τα αστικά τοπία και η υπέρυθρη φωτογραφία και τα αντλεί απο την Ελλάδα αλλά και απο πολλές χώρες της Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής που εχει επισκεφθεί. Εχει συμμετάσχει σε πάνω απο είκοσι ομαδικές εκθέσεις φωτογραφίας στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, στο Παρίσι και στο Νόριτς και έχει κάνει δύο ατομικές εκθέσεις στην Αθήνα και το Λονδίνο.

Info
“A world beyond Red” – Aτομική Έκθεση Υπέρυθρης Φωτογραφίας του Τίμου Λύτρα
Επιμέλεια: Δώρα Λαβαζού
Τοποθεσία: iFocus Photo Gallery, Ακαδημίας 57 & Ιπποκράτους 13 (εντός στοάς “Όπερα”) Αθήνα
Εγκαίνια έκθεσης: Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2022: 19:00 – 22:00 Διάρκεια έκθεσης: 25 Νοεμβρίου – 9 Δεκεμβρίου 2022
Ώρες λειτουργίας έκθεσης: Καθημερινά 14:00 – 18:00 & ΣΚ 17:00 – 20:00 Η έκθεση θα μείνει κλειστή στις 6 Δεκεμβρίου

error: Content is protected !!