ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Η Ψυχολόγος Τζίνα Θανοπούλου συζήτησε με την Ελένη Μενεγάκη όλα όσα μας απασχολούν!

Τρία θέματα που απασχολούν όλους μας και μονοπωλούν τις συζητήσεις μας στις παρέες, ψάχνοντας συγκεκριμένες και εμπεριστατωμένες απαντήσεις, αναλύθηκαν στην εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη με την πολύτιμη βοήθεια της, Τζίνας Θανοπούλου.

Συγκεκριμένα, η Συμβουλευτική Ψυχολόγος προσκαλέστηκε μέσω link στην εκπομπή “Ελένη”, για να αναλύσουν την σχέση Γονέα-Παιδιού τόσο κατά την διάρκεια της εφηβείας όσο και στην μετά-εφηβική του ηλικία και τα μεταξύ τους όρια, και κατά πόσο οι Γονείς μπορούν να παρεμβαίνουν στην προσωπική τους ζωή.

Τζίνα Θανοπούλου

Τζίνα Θανοπούλου

Το δεύτερο μεγάλο θέμα που -δυστυχώς- απασχολεί πολύ πλέον είναι η Κρίση στον Γάμο, και τα -δυσοίωνα- επίσημα στατιστικά στοιχεία που θέλουν τον έναν στους τρεις γάμους να διαλύεται. Η Ελένη Μεναγάκη και η γνωστή Ψυχολόγος συζήτησαν το φαινόμενο και αν αυτό συσχετίζεται με την οικονομική κρίση. Η Τζίνα Θανοπούλου ανέλυσε κάποια σημαντικά Κλειδιά για την προσπάθεια να σωθεί ο γάμος αλλά και κάποια άλλα που μπορεί να βοηθήσουν στην μετάβαση από τον γάμο στον χωρισμό. Ποια είναι τα σωστά βήματα που πρέπει να ακολουθήσει το ζευγάρι ώστε ο χωρισμός να μην αφήσει ανοιχτά τραύματα τόσο κατά την διάρκεια του διαζυγίου όσο και κατά το “πένθος” της σχέσης πριν ξεκινήσουν μία νέα αρχή, προετοιμάζοντας παράλληλα τα παιδιά.

16237354_10154668675588859_1707189687_n

Τέλος, οι δύο γυναίκες συζήτησαν το θέμα “Ο Βασικός Ρόλος του Πατέρα στην Διαπαιδαγώγηση των Παιδιών”, με την Τζίνα Θανοπούλου να αναλύει όλα όσα εντελώς διαφορετικά από την μητέρα προσφέρει ο πατέρας, και πόσο σημαντική είναι η σχέση Πατέρα-Παιδιού αλλά και το “θεραπευτικό” τρίγωνο ισορροπίας “Παιδιού-Μητέρας-Πατέρα”.

Για περισσότερες πληροφορίες μπείτε στο site  της Συμβουλευτικής Ψυχολόγου εδώ.

error: Content is protected !!